Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Apel od prevelike važnosti
REISOV APEL ZA BUDNOST I AKCIJU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 30. March 2020. 15:03:32

APEL REISU-L-ULEME KAVAZOVIĆA POLITIČKIM LIDERIMA DA NE ZLOUPOTREBLJAVAJU COVID-19 KRIZU


Ovaj reisov apel je od prevelike važnosti da bi ostao ne zapažen i bez komentara. Apel je upućen na dvije važne adrese. Na adresu onih političara u Bosni koji bi da iskoriste krizu koronavirusa za rušenje bosanske države, ali i na adresu onih koji su dužni da odlučno brane suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.


DR. MUSTAFA CERIĆ: Imam potrebu da s vama podjelim moju zabrinutost o tome da, ukoliko branitelji bosanske države ne budu budni na straži, Srbija može pokušati da od takozvane “republike srpske” pravi sjeverni Kipar uz podršku Rusije, a hrvatska politika može obnoviti takozvanu “herceg bosnu” za potrebe velikohrvatske politike. Kriza koronavirusa ne smije oslijepiti branitelje bosanske države pa da ne vide otkud im opasnost dolazi. Branitelji bosanske države moraju biti budni, moraju biti u međusobnom kontaktu, moraju biti svjesni da koronavirus nije samo biološka kriza, već je to i mentalna, i politička, i ekonoska, i državna kriza, koja se ne smije oteti kontroli.
Dragi moji,
Sigurno ste upratili APEL reisu-l-uleme Husjena ef. Kavazovića bosanskim političarima u vezi opasnosti od političke i moralne zloupotrebe biološke i mentalne krize oko koronavirusa.

Ovaj reisov apel je od prevelike važnosti da bi ostao ne zapažen i bez komentara. Apel je upućen na dvije važne adrese. Na adresu onih političara u Bosni koji bi da iskoriste krizu koronavirusa za rušenje bosanske države, ali i na adresu onih koji su dužni da odlučno brane suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.

Na sreću, rušitelji nisu uspjeli ni vojnom silom srušiti bosansku državu zato što su branitelji bili budni, odlučni i nesebični u njenoj odbrani. Nažalost, to što nisu uspjeli vojnom silom, rušitelji bosanske države to nastoje uraditi u miru na način osptrukcija, podmetanja, podvala, prevara, manipulacija te nelojalnih i neprimcipijelnih antibosanskih domaćih i međunarodnih koalicija.

Nasreću, svi ti dosadašnji pokušaji rušenja bosanske države, pokušaji na čelu kojih je bio i ostao Milorad Dodik, kojem se u neka doba priključio i Dragan Čović, su propali zahvaljujući budnoj straži bosanskih patriota, ali i podršci međunarodne zajednice. Ovaj antibosanski državni nelojalni i neprincipijelani savez dosada nije imao adekvatan alibi da provede svoj plan dok se nije pojavila kriza koronavirusa. Oni sada misle da im je ova kriza dobra prilika da završe svoj plan rušenja bosanske države.

Nije jasno kako je bilo moguće da Vijeće ministara bosanske države napravi spisak evropskih kriznih država, spisak na kojem nije bila ni Srbija ni Hrvatska, praveći tako diskriminaciju prema bosanskim državljanima, kojima se propisuje karantin u vlastitoj državi, dok su “bosanski građani” sa hrvatskim i srbijanskim pasošima od toga izuzeti i zato je bilo moguće da jedan od njih ode u Konjic. Pitamo se zašto baš u Konjic? Upućeni znaju odgovor na ovo pitanje. Zašto je to bilo moguće? To je bilo moguće zato što rušitelji bosanske države ne odustaju od svog plana, ali i zato što branitelji bosanske države nisu bili budni na straži. Zato sada imamo to što imamo - pojačan apetit za rušenje bosanske države. Sretan smo što je reisu-l-ulema Kavazović to na vrijeme prepoznao i upozorio rušitelje da se manu ćorava posla, a branitelje podsjetio na emanet šehidske krvi, koju ne smiju iznevjeriti.

Dragi moji,
Zbog toga imam potrebu da s vama podjelim moju zabrinutost o tome da, ukoliko branitelji bosanske države ne budu budni na straži, Srbija može pokušati da od takozvane “republike srpske” pravi sjeverni Kipar uz podršku Rusije, a hrvatska politika može obnoviti takozvanu “herceg bosnu” za potrebe velikohrvatske politike. Kriza koronavirusa ne smije oslijepiti branitelje bosanske države pa da ne vide otkud im opasnost dolazi. Branitelji bosanske države moraju biti budni, moraju biti u međusobnom kontaktu, moraju biti svjesni da koronavirus nije samo biološka kriza, već je to i mentalna, i politička, i ekonoska, i državna kriza, koja se ne smije oteti kontroli. Moramo svi znati da, ukoliko ne budemo budni i oprezni u ovoj neviđenoj koronavirus krizi, mogu nam oteti državu. A ako nam otmu državu, otetli su i narod, i slobodu, i čast za što su bosanski šehidi dali svoje živote. Stoga, APEL reisu-l-uleme Kavazovića je od izuzetne važnosti za sve nas, bosanske patriote, a ne samo za bosanske političare!

Allahu Svemoćni, osnaži nas da u iskušenju ne pokleknemo!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da branimo i očuvamo državu!

Allahu Milostivi, omili nam bratstvo i slogu u vjeri, naciji i državi!
Amin!Ostali prilozi:
» KOJEG GOSPODINA MILORAD DODIK LJUBI JUDINIM POLJUBCEM: BRATA VUČIĆA IL’ PRIJATELJA MILANOVIĆA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. September 2020 19:58
» ANTIRAZVOJNA POLITIKA I POLITIČKO SARAJEVO
Mesud A. Ramić | 22. September 2020 20:12
» GOVOR MOJE DUŠE DOBRONAMJERNOJ BRAĆI I SESTRAMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. September 2020 17:23
» BOŠNJACIMA, KAMO I KAKO DALJE?!
Edin Zećirović | 21. September 2020 01:42
» U ZAGREBU NASTAVLJENI DOGOVORI IZ KARAĐORĐEVA
Zijad Bećirević | 20. September 2020 00:38
» SARAJEVO LUČONOŠO!
Mesud A. Ramić | 17. September 2020 17:42
» ČUDNA JADA KAD SMUTLJIVAC HRVATIMA GLAZBU SKLADA
Ajša Čišija | 17. September 2020 17:19
» FATMIR ALISPAHIĆ - BOSANSKI CHARLIE HEBDO!
Muhamed Mahmutović | 15. September 2020 20:29
» RAD I AKTIVIZAM MLADIH U ZAJEDNICI
Rusmir Šerifović | 15. September 2020 17:10
» ZA DOBRIM SE KONJEM PRAŠINA DIŽE
Ajša Čišija | 14. September 2020 21:48
» VUČIĆU, DO KADA ĆE VAS DODIK ZAMAJAVATI SVOJIM NEISTINAMA
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 12. September 2020 15:16
» SEDMI SEPTEMBAR - ZABORAVLJENI DATUM OSNIVANJA SDA CRNE GORE
Fatih Hadžić | 10. September 2020 20:20
» SPASITE DVA SVETA HAREMA PRIJE NEGO BUDE KASNO!
Dr. Džemal Abdussettar | 09. September 2020 18:09
» MOSTARCI MOJI DRAGI, PREUZMITE SUDBINU U SVOJE RUKE!
Mr. Milan Jovičić | 08. September 2020 17:23
» DOKLE ĆEMO DOPUŠTATI DA NAM PRIJETE NOVIM SREBRENICAMA?
Elmedina Muftić | 04. September 2020 16:01
» MOSTARSKI UŽAS: PODIJELJENE PROBOSANSKE STRANKE
Mr. Milan Jovičić | 04. September 2020 16:00
Ostali prilozi istog autora:
» MANIFESTO ZA POBUNU
14. September 2020 21:57
» JE LI SPAS U NEZNANJU I ŠUTNJI?
12. September 2020 15:51
» SLOBODA OD GLUPOSTI – ŠTA JE TO?
11. September 2020 23:15
» FAKTOR.BA KAO TRAKTOR.GA
09. September 2020 13:33
» EMIR - NAŠ VJEČITI NEMIR
07. September 2020 14:46
» BOSANSKO ČUDO NE-OTPORA
06. September 2020 18:28