Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

PLAV - OPĆINSKI TIM ZA ZAŠTITU I SPASAVANJE: STRIKTNO SPROVODITI MJERE
Autor: B.net
Objavljeno: 01. April 2020. 22:04:25


U maloj sali Centra za kulturu danas je održan sastanak Općinskog tima za zaštitu i spasavanje na kojem je konstatovano za sada nije zabilježen slučaj korona virusa u Plavu, dok se 67 osoba nalazi u samoizolaciji. Mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tima i Ministarstva zdravlja poštuju se u visokom procentu.

Svi javni objekti, Opština, Dom zdravlja, Osnovni sud, škole, zgrada MUP-a, kao i privatni objekti u kojima se obavlja određena privredna aktivnost dezinfikovani su u prethodnom periodu, dok se ponovna dezinfekcija planira za vikend u periodu zabrane izlaska građana iz objekata za stanovanje.

Nadležne službe će narednih dana dodatno kontrolisati privredne subjekte koji se bave maloprodajom, dostavom hrane i pekare kako bi provjerili da li zaposleni poštuju uputstva i nose zaštitnu opremu.

Na sastanku je pohvaljen rad Crvenog krsta i mnogobrojnih volontera koji su prethodnih dana sugrađanima koji su u stanju potrebe omogućili nabavku namirnica, ljekova i drugih potrepština koje su im u ovom trenutku neophodne.

Općinski tim je uputio apel sugrađanima da prate sva uputstva Nacionalnog koordinacionog tijela te da shvate krajnje ozbiljno nove privremene mjere koje se tiču zabrane izlaska iz objekta stanovanja od 19:00 do 05:00 od ponedjeljka do petka i od 13:00 u subotu do ponedjeljka u 05:00, u suprotnom biće procesuirani od nadležnih organa, izuzetaka neće biti, objavio je službeni site Općine Plav.Ostali prilozi:
» INSTRUKCIJA O KLANJANJU BAJRAM-NAMAZA
MINA | 22. May 2020 01:49
Ostali prilozi istog autora: