Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BRAĆA VEHID I NERMIN REDŽIĆ MAGISTRIRALI POLITEHNIČKOM FAKULTETU UNIVERZITETA U ZENICI
Autor: B.net
Objavljeno: 04. April 2020. 18:04:56


Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici je u realizaciji ranije odobrenih aktivnosti u uslovima u kojima radi, u dva protekla dana realizirao dvije odbrane magistarskih radova svojih kandidata putem videolinkova.

Kao što je Zenicablog jučer objavio, u petak je svoj rad branio asistent na Fakultetu Nermin Redžić, pred komisijom koja je bila sastavljena od članova iz Mostara, Sarajeva i Zenice.

Danas, subota, 4. aprila 2020., svoj rad je uspješno odbranio Vahid Redžić, Nerminov brat, također asistent na istom fakultetu.Njegovu komisiju su činili profesori iz Splita, Sarajeva i Zenice.

– Pri svemu ovome naravno smo prvo vodili računa o preporučenim mjerama od strane Kriznog štaba koje se odnose na rastojanje članova koji su bili u prostoriji (2-3 člana) kao i ostalim mjerama. Kandidatima čestitamo, a ovo može svakako poslužio kao primjer i ostalima kao i za ostale aktivnosti, kao sto su odbrane diplomskih radova u ovako teškim uslovima. Politehnički fakultet stoji na usluzi svima koji su zainteresovani da dio aktivnosti urade na sličan način. Bitno je naglasiti da su videolinku polaganja odnosno branjenja magistarskog rada mogli pristupiti i svi studenti kao i ostali zainteresirani, ističe za Zenicablog dekan fakulteta prof. Sabahudin Jašarević, objavio je zenicablog.com.

Vehid i Nermin su sinovi građevinskog inžinjera Izeta Redžića iz Plava.
Ostali prilozi:
» INSTRUKCIJA O KLANJANJU BAJRAM-NAMAZA
MINA | 22. May 2020 01:49
Ostali prilozi istog autora: