Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
LJUBLJANA: GENERAL MICHAEL D. BARBERO NOVI ČLAN SAVJETA IFIMES
Procitaj komentar

Autor: IFIMES
Objavljeno: 21. April 2020. 18:04:06
GENERAL BARBERO: Želim, da sa svojim dosadašnjim iskustvima i djelovanjem doprinesem budućem razvoju IFIMES-a, posebno u regijama Bliskog istoka i Balkana


Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) saopćava, da je novi član Savjeta IFIMES postao umirovljeni američki general-potpukovnik Michael D. Barbero.
General-potpukovnik Michael D. Barbero je diplomirao na vojnoj akademiji SAD West Point. U svojoj uglednoj karijeri bio je na različitim rukovodećim položajima u američkoj vojsci i komandovao je vojnim snagama na svim nivoima, od poručnika do general-potpukovnika. U Iraku je kao general preživio 46 mjeseci u tri odvojene vojne borbene misije.

General-potpukovnik Barbero je od umirovljenja iz američke vojske aktivno sudjelovao u međunarodnom savjetovanju i poslovnom razvoju, prije svega, u Evropi, na Balkanu i na Bliskom istoku. Redovno posjećuje Balkan i Bliski istok, da bi se susretao sa visokim političkim, sigurnosnim i poslovnim liderima u tim regijama. Više puta je svjedočio pred Kongresom SAD o sigurnosnim pitanjima na Balkanu i Bliskom istoku.

Prilikom imenovanja general-potpukovnika Michaela D. Barbera u Savjet IFIMES, direktor instituta doc. dr. Zijad Bećirović je izjavio: „General Barbero je izuzetna ličnost, koja će dodatno obogatiti i doprinijeti djelovanju IFIMES-a. Zbog svojih neprocjenljivih iskustava i vrhunskih rezultata u svojoj vojnoj i civilnoj karijeri doprinijeti će i pripomoći djelovanju instituta posebno na Bliskom istoku i Balkanu. General Barbero je veliki zagovornik NATO-a i vjeruje, da moraju SAD, Zapadna Evropa i NATO učiniti sve, da se regija Balkana integrira u zapadne institucije. Ponosni smo, da je general Barbero dio ekipe IFIMES-a“.

General-potpukovnik Michael D. Barbero je povodom imenovanja u Savjet IFIMES-a izjavio: „Raduje me, da sam dio sjajne ekipe Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES). Želim, da sa svojim dosadašnjim iskustvima i djelovanjem doprinesem budućem razvoju IFIMES-a, posebno u regijama Bliskog istoka i Balkana te na globalnom nivou, jer institut ima brojne potencijale za dalji razvoj i nove uspjehe. Zajedno sa ostalim članovima instituta učiniti ćemo IFIMES još uspješnijim, utjecajnijim i prepoznatljivijim“.

IFIMES ima specijalni konzultativni status u Ekonomsko-socijalnom vijeću UN u New Yorku (ECOSOC/UN) i izdavač je međunarodne znanstvene revije »European Perspectives«.

VRHOstali prilozi:
» ŽELJELI SU DA UBIJU ŠTO VIŠE LJUDI
Anadolu Agency (AA) | 27. May 2023 13:09
» SJEĆANJE NA ŠEHIDSKU PORODICU EFENDIJE RAMIĆ
Preporod.info | 26. May 2023 15:59
» SRBIJA DA IZRUČI RATNOG ZLOČINCA NOVAKA ĐUKIĆA
Bošnjaci.Net | 25. May 2023 13:41
Ostali prilozi istog autora:
» KO POTKOPAVA KRHAK MIR U BIH?
12. March 2023 14:35
fastvee.gif
Istina o sutorini.jpg
EsmirBasic2312.jpg
Tucakovicadzamija5.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif