Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Čestitka u povodu 11. maja - Dana bošnjačke nacionalne zastave
BKC "SANDŽAK“ OFFENBACH: JAČAJMO NACIONALNU SVIJEST, JEDINSTVO I DOSTOJANSTVO
Autor: B.net
Objavljeno: 10. May 2020. 01:05:08


U ime Bošnjačkog kulturnog ventra e.v. "Sandzak“ Offenbach, Savezna Republika Njemačka, i u svoje lično ime, svim Bošnjacima Sandžaka upućujem najtoplije čestitke povodom 11.maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave.

- Ovogodišnji 11. maj, obilježavamo u posebnim uslovima zbog svjetske pandemije korona virusa, COVID-19, još više treba da nas učvrsti u jačanju nacionalne svijesti, jedinstva i dostojanstva, te očuvanju i njegovanju identiteta, bosanskog jezika, kulture i tradicije Bošnjaka Sandžaka, bez obzira gdje se nalazili.

Naročito je važno da shvatimo historijski trenutak i položaj u kome se kao narod nalazimo, kako bi smo razvili još jaču međusobnu individualnu i institucionalnu saradnju, sa ciljem obezbjeđenja svog opstanka, svog razvoja i svoje sretnije budućnosti.

Samo tako možemo ostvariti svoja puna nacionalna, građanska, kulturna i civilizacijska prava i slobode, kako na individualnom tako i na kolektivnom planu, u skladu sa domaćim, evropskim i međunarodnim pravom.
Ovo je prava prilika da još jače zbijemo svoje redove, da prevaziđemo eventualne međusobne razmirice i učvrstimo svoju nacionalnu, bratsku, ljudsku i vjersku koheziju.

Također ono što trebamo neprestano isticati jeste činjenica da smo mi Bošnjaci Sandžaka, u svakoj situaciji svjesni neminovnosti i uvijek voljni i spremni na punu saradnju sa institucijama u Bosni i Hercegovini, matičnoj državi svih Bošnjaka, ma gdje oni živjeli i radili. Sretno!, piše u čestitci Muzafer Hadžić, predsjednik Bošnjačkog kulturnog centra e.v. "Sandzak“ Offenbach.Ostali prilozi:
» INSTRUKCIJA O KLANJANJU BAJRAM-NAMAZA
MINA | 22. May 2020 01:49
Ostali prilozi istog autora: