Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

VLADA FEDERACIJE BIH SUSPENDOVALA DIREKTORA FUCŽ FAHRUDINA SOLAKA
Autor: AA
Objavljeno: 12. May 2020. 16:05:13
Vlada Federacije BiH, entiteta u Bosni i Hercegovini, danas je preventivno suspendovala s dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCŽ) Fahrudina Solaka, ”do okončanja aktivnosti pokrenutih u vezi s procesom javnih nabavki”Vlada Federacije BiH, entiteta u Bosni i Hercegovini, danas je preventivno suspendovala s dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCŽ) Fahrudina Solaka, ”do okončanja aktivnosti pokrenutih u vezi s procesom javnih nabavki”, saopšteno je iz Vlade FBiH.

”Fahrudin Solak je 5. maja 2020. godine Vladi FBiH podnio zahtjev za preventivnu suspenziju, u vezi s javnom nabavkom. Vlada je danas ovlastila pomoćnika direktora Federalne uprave civilne zaštite Mustafu Kadribegovića da organizuje sve poslove i potpisuje sve akte iz nadležnosti direktora, dok traje preventivna suspenzija direktora”, istakli su iz Vlade FBiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlada Federacije BiH danas je zatražila da joj, do sutra u 16 sati, bude dostavljena dopuna informacije o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području FBiH.

”Dopunom mora biti obuhvaćena realizacija javnih nabavki koje je provela FUCŽ, uključujući predmet i postupak nabavke, količinu, cijenu, te naziv dobavljača i korisnika nabavljene opreme, kako je to bilo i traženo zaključkom Vlade FBiH od 30. aprila 2020. godine. Takva, dopunjena informacija, bit će razmatrana u nastavku 222. sjednice u četvrtak”, istakli su iz Vlade FBiH.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: