Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Susret u Vijećnici gradonačelnika Sarajeva i Alije Tabakovića, kandidata za načelnika Srebrenice
GRADONAČELNIK SKAKA: OD VITALNOG ZNAČAJA JE DA NA ČELO SREBRENICE DOĐE OSOBA KOJA NE NEGIRA GENOCID I HISTORIJSKE PRESUDE
Autor: B.net
Objavljeno: 05. June 2020. 15:06:56
Izuzetno je važno da je Tabaković, zajednički kandidat, probosanskih snaga. Srebrenica je posebno mjesto ne samo za BiH i Sarajevo, nego i na globalnom nivou. Od vitalnog je značaja da na čelo tog grada dođe osoba koja ne negira genocid i historijske presude, i koja će doprinijeti razvoju cijelog područja. Tabaković će imati svu našu podršku i partnerstvo, – rekao je gradonačelnik Sarajeva.


Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, primio je danas u Vijećnici Aliju Tabakovića, kandidata za načelnika Srebrenice. Gradonačelnik Skaka pružio je podršku Tabakoviću u njegovoj kandidaturi, imajući u vidu značaj ovog grada za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Razgovarano je i o pripremama za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

- Izuzetno je važno da je Tabaković, zajednički kandidat, probosanskih snaga. Srebrenica je posebno mjesto ne samo za BiH i Sarajevo, nego i na globalnom nivou. Od vitalnog je značaja da na čelo tog grada dođe osoba koja ne negira genocid i historijske presude, i koja će doprinijeti razvoju cijelog područja. Tabaković će imati svu našu podršku i partnerstvo, – rekao je gradonačelnik Sarajeva.

Prema njegovim riječima, sa Tabakovićem je razgovarao i o planiranoj velikoj izložbi Safeta Zeca koja će biti održana u Srebrenici u Memorijalnom centru u Potočarima.

Tabaković se zahvalio na ukazanoj podršci te naglasio da je pred njim ozbiljan posao, upozoravajući da će svaki glas na predstojećim lokalnim izborima biti značajan.

- Važna nam je podrška Sarajeva, kao institucije i gradonačelnika lično. Očekujemo da će objedinjeni probosanski blok imati kapacitet da ispravi ono što nismo uspjeli na ranijim izborima – rekao je Tabaković.

Prije nekoliko dana predstavnici probosanskih političkih stranaka u Srebrenici (SDA, SBB, Stranka za BiH, PDA i DF) i Inicijative "Moja adresa Srebrenica" usaglasili su se i donijeli odluku o izboru Tabakovića kao zajedničkog kandidata za načelnika općine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima. Tabaković je aktuelni predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica i šef kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a.Ostali prilozi:
» SUTRA IZBORI U MOSTARU
Fena | 19. December 2020 23:27
» 20. DECEMBAR - LOKALNI IZBORI U MOSTARU
Hina | 27. November 2020 14:36
» TAJNE PLATE I NAKNADE SDP FUNKCIONERA
B.net | 21. October 2020 23:02
Ostali prilozi istog autora: