Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Sa ćevapa na Pešter
ZA JEDNOG SRBINA - HILJADU MUSLIMANA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 06. June 2020. 18:06:44


Miloševićev ratni ministar informisanja Aleksandar Vučić, poznat je i kao četnički potrčko ratnog zlikovca Šešeljuge. U javnosti je dobro poznat još iz ratnih ’90-tih, kada je bio u sastavu terorističkih četničkih formacija zloglasnog vojvode s Grbavice - Slavka Aleksića, kada je Vučić kao snajperista djelovao sa sarajevskog Javrejskog groblja. Do hrvatske “Oluje” šenlučio je još po negdje po ‘velikoj Srbiji’ dok ju tako krepalu nisu natovarili na traktor odvezli na smetljište u užu Srbiju.
Vučić vjerovatno ni sanjao nije da će sliženju zlikovačkim četničkim bandama, 15-tak godina nakon brutalne srpske agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i druge susjedne države, doći do premijerske zatim i predsjedničke fotelje - Srbije.

Ratni ministar zločinačkog beogradskog režima i (sa)učesnik u veliko-srpskom vojno-policijskom genocidnom pohodu nad Bošnjacima Srebernice i Podrinja u julu 1995., nakon izjave sa govornice u Skupštini Srbije, kada je zapjenio, da će “Za jednog Srbina ubiti sto muslimana”, vjerovatno ni sanjao nije da će ga Bošnjaci u Bosni i Sandžaku, raširenih ruku dočekivati kao velikog mirotvorca. Čak su mu neki naši vajnici i tadašnjeg protokola dozvolili da u cipelama uđe na čisti ćilim Gazi Husrev begove džamije.

U Srebrenici - gradu smrti i masovnih grobnica, 11. jula 2015., na 20. godišnjici srpskog genocida nad Bošnjacima, nedorasli bošnjački kadrovi su mu dozvolili dolazak na komemoraciju u Memorijalni centar žrtava genocida Potočari, pa iako su upozoravani da mu ne dozvole dolazak toga 11. jula, kako zbog negiranja genocida u Srebrenici, presuda internacionalnih sudova, tako i zbog rusko-srpskog zločinačkog (po)ratnog ortakluka, čemu je Vučić sa državne pozicije doprinio da Rusija stavi veto na Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN o osudi genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
Uz sve to, dodatno će djelovati srpske tajne složbe koji su mimo znanja državnih organa BiH, 18 ili više njih, nelegalno bili raspoređeni unutar Memorijalnog centra žrtava genocida Potočari, koji su naravno u dogovoru sa Vučićem, izazivali nemire na dan komemoracije i kolektive dženaze kada su oči cijelog svijeta uprte u Srebrenicu i planetarni genocid nad Bošnjacima. Sve su to potvrdili i službenici MUP-a Srbije Mladen Trbović i Milan Dumanović, koji su bili raspoređeni u BiH, nakon povratka u Beograd priznali koji su zadatak imali u Potočarima. Nakon toga, zbog odavanja službene tajne MUP Srbije uručio im je otkaze sa posla. Prije neki dan “Upravni sud Srbije presudio da je disciplinska komisija Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije mora da preispita otkaz dat policajcu Mladenu Trboviću, koji je optužen za odavanje službene tajne”. Upravni sud je presudio da je otkazom prekršen zakon! Ali ova informacija je prošla nezapaženo posebno od strane državnih institucija u BiH, koje Srbija tereti i svako malo proziva za navodni pokušaj atentata nad premijerom. Što je naravno srpska notorna laž.

Podsjećamo, tada pred samo klanjanje dženaze žrtvama genocida, metež su izazvali premijer Vučić, kao i njegovo obezbjeđenje i raspoređeni policajci MUP-a Srbije, koji su imali zadatak da izazovu nemire među porodicama žrtava genocida, da sam događaj ode u nekom drugom smjeru. Ali kolika je disciplina Bošnjaka najbolje pokazuje “komanda” reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića, da ostanu dostojanstveni u bolu i da se okrenu prema tabutima i kibli:

- “Draga braćo i sestre, ostanimo dostojanstveni u našem bolu i nemojmo dozvoliti onima koji su ovaj bol prouzrokovali da danas oni budu ovdje iznad našeg dostojanstva. Ostanimo dostojanstveni kao muslimani, to je naša obaveza prema našim šehidima i prema našoj vjeri.

Braćo i sestre, molim vas vrijeme je namaza, vi koji ste došli ovdje da svojoj braći i sestrama klanjate dženazu, okrenite svoja lica prema tabutima, a ne prema onima koji su danas ovdje došli iz različitih razloga. Okrenite se prema kibli sada”! – kratko je rekao reisu-l-ulema Kavazović. Klanjanje dženaze namaza je počelo, desetine hiljada vjernika pristalo za svojim liderom, na taj način prezirući stvarne namjere dolaska tadašnjeg premijara Vučića i srpskih MUP-ovaca i tajnih službi.

Prije, ali i sada, kada se sve dobro zna, institucije države Bosne i Hercegovine dužne su i moraju izaći sa jasnim stavom, osuditi antibosansko djelovanje tadašnjeg premijera Srbije s ciljem skretanja javnosti sa skupa komemoracije žrtvama genpocida u Srebrenici, na lažni atentat na samog sebe, koji su, opet, izveli pripadnici njegovog, Vučićevog, obezbjeđenja i MUP-a Srbije na teritorij BiH. Što jeste planski ciljani udar na suverenitet i državni integritet Bosne i Hercegovine, udar na žrtve genocida, čak ne isključujući međudržavni ratni sukob.Ipak, ni brojne žrtve genocida u BiH, kao ni žrtve policijaskih represalija u Sandžaku, niti izjave u Skupštini Srbije 20. jula 1995., ali i ni izazivanje nereda u Potočarima 11. jula 2015., nije dovoljno da nadmaši političko diletantstvo i podaništvo onih koje je politika izbacila na površinu, posebno doživotnog ministra, kao i njegovo hrvanje za još jedan mandat. Evo dvadeset i više godina ni jedan sastav Vlade Srbije se ne može sastaviti bez njega. Čak je nadmašio Morinu i Sejda. Doduše Topčider štampa “vrijedne” srpske dinare sa kojima po najnižoj cijeni strižu izborne ovčice.

Kažu, prije par dana u nekom novopazarskom ‘grilu’ ministar i načelnik nahranili su predsjednika ćevapima, ispred su ih čekali pristalice koji zavise od njihovih 20-tak eura, taman za koliko ih kupe za četiri godine. U toj jurnjavi prilikom izlaska najbolje oslikava video, trčkaranje ministra i načelnika, a ključna pikanterija je kada jedna njihova sirota nana, trčeći za njima, vjerovatno za njihov predizborni hatar uzdragano ponavljajući: “Evo nam ga Vućić…e Vućiću, Allah te saćuvao…. Ti nisi ćovek…”, glasan smijeh prisutnih sdp-ovaca prekinu nanu da zvarši, ili je promućurna nana završila baš gdje treba.

Ali odani srpski ministar i načelnik nisu stali na tome, već su ga drito odveli na Pešter, a tamo su JEDNOG (VELIKO) SRBINA DOČEKLI 1000 MUSLIMANA.

Bitka za srpsku fotelju je krenula. Može biti još gore…

S obzirom da je Vučić na vodećoj poziciji države Srbije, ima neograničenu moć u odnosu kada je prijetio kao ministar informisanja 20.jula 1995., ostaje nam da čujemo, da li bi sit vuk - Vučić sada za jednog Srbina ubio 100 ili 1000 muslimana?! /ERK/
Ostali prilozi:
» OD RASTKA NEMANJIĆA DO DUŠANKE MAJKIĆ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. April 2021 16:09
» RAFAEL ISRAELI - ANTISVJEDOK SRPSKE STVARI – GENOCIDA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. April 2021 18:16
» „NON-PAPER“ MUTIRAO IZ KUČANOVE TAJNE EPRUVETE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. April 2021 15:04
» DRUGARSKI POZDRAV I BRATSKI SELAM NERMINU NIKŠIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. April 2021 14:41
» BANA: SEADE I SENADE – PREKRDAŠILI STE!
Bošnjaci.Net | 19. April 2021 01:01
» DOGOVORENA ZABRINUTOST ILI...?
Bošnjaci.Net | 12. April 2021 14:11
» REISU-L-ULEMA KAVAZOVIĆ: NAPADNUTI SMO!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. April 2021 13:08
» REAGIRANJE AKADEMIKA KURTĆEHAJIĆA NA STAVOVE MR. BEGOVIĆA
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 10. April 2021 16:04
» PROGLAS GRADA SARAJEVA: „ŽIVJELI NAŠI, SMRT NJIHOVIM“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. April 2021 16:36
» SA NOVOM SNAGOM DO NOVOG USTAVA BOSNE I HERCEGOVINE
Mr. sci. Džavid Begović | 08. April 2021 14:31
» AUTONOMNI MEDIJI KAO STUB DEMOKRATIJE
Lena Demirović | 05. April 2021 16:02
» VJOSA OSMANI-SADRIU IZABRANA ZA PREDSJEDNICU KOSOVA
Sahit Kandić | 05. April 2021 14:09
Ostali prilozi istog autora: