Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Preživjeli članovi Odreda policije za specijalne namjene „Bosna 4“ iz Mostara
VOGOŠĆA: SPECIJALCI ODALI POČAST SVOJIM SABORCIMA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 16. June 2020. 19:06:16

Članovi Udruženja „Bosna 4-Specijalna jedinica Mostar“ sa gostima


Preživjeli članovi Odreda policije za specijalne namjene „Bosna 4“ iz Mostara, u utorak, 16.06.2020., polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju na Sjeničkoj kosi, u vogošćankom naselju Kobilja Glava, odali su počast četvorici svojih saoboraca koji su 1995. godine, u borbenim dejstvima vođenim protiv agresora na našu zemlju, na ovom prostoru izgubili svoj život.

- Tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. godine mi smo se borili za nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu, za normalan način žovota i za pravo na svoje postojanje, rekao je Sudo Marić, predsjednik Skupštine Udruženja „Bosna 4“- Specijalna jedinica Mostar, u svom obraćanju prisutnima. Naša je obaveza da evociranjem uspomena na našu časnu borbu te ideje koje su nas vodile u minulom ratu prenosmo na mlade kak bi našu zemlju Bosnu i Hercegovinu gradili tako da ona bude ugodno mjesto za življenje svih građana bez obzira na nacionalno, vjersko i političko opredjelenje. Ako svako od nas, na svom radnom mjestu bude radio svojski sve ono što je u njegovoj moći, na najbolji način ćemo čuvati uspomene na naše saborce Ekrema Zulovića, Rašida Čustovića, Kadira Tafru i Medima Šakovića koji su na ovom mjestu, u temelje suverne i nezavisne države Bosne i Hercegovine ugradili svoje živote.Prisutnim spcijalcima obrati se i Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća koja je na Sjeničkoj kosi izgradila spomen oblježje poginulim pripadncima ove jedinice.

- Naša je obaveza da pamtimo golgote kroz koje smo prošli i da nadahuti časnom borbom naših heroja svoju zemlju složno gradimo, ne dozvoljavajući bilo kome da ugrozi njenu slobodu i cjelovitost, rekao je Edin Smajić.

Po okončnju manifestacije, uz ručak, nastavljen je druženje Mostaraca sa gostima iz Vogošće.


Sudo Marić: Borili smo se za nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu, za normalan način žovota i za pravo na svoje postojanje
Edin Smajić: Nećemo dozvolitii bilo kome da ugrozi slobodu i cjelovitost BiHOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» NISAM OPTEREĆEN NAGRADAMA
06. July 2020 18:23
» BOSNU IMA KO DA BRANI
15. June 2020 12:49
» MAČAK SE VRAĆA U MEDIJE
04. June 2020 13:08
» SEHARA LJUBAVI
29. May 2020 14:13
» IMA LI DNO DNA U OVOJ ZEMLJI
12. April 2020 16:36