Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ŠEPIĆ: MILANOVIĆ SE MORA IZVINITI BIH I ‘GAFOVE’ NADALJE DRŽATI DALEKO OD NAŠE ZEMLJE
Autor: B.net
Objavljeno: 24. June 2020. 14:06:59

ŠEPIĆ: Milanoviću, šta ako Hrvatsku čiji si predsjednik, neko počne promovisati kao fašističku državu koja nema snage ili se ne želi suprotstaviti toj retrogradnoj i neciviliziranoj tekovini, a tebe kao zaštitnika i promotora fašizma? Hoće li to biti gaf?


Domaća i regionalna javnost danas polemizira o “gafu” Zorana Milanovića predsjednika Hrvatske koji je tokom posjete Crnoj Gori Bosnu i Hercegovinu okarakterizirao kao “državu tri entiteta”.
Tim povodom reagovao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka:

“Milanoviću, šta ako Hrvatsku čiji si predsjednik, neko počne promovisati kao fašističku državu koja nema snage ili se ne želi suprotstaviti toj retrogradnoj i neciviliziranoj tekovini, a tebe kao zaštitnika i promotora fašizma? Hoće li to biti gaf?
Tvoji pojedini sljedbenici, organizacije i grupe sistemski ignorišu fašizam, ili dozvoljavaju da se on baštini i promoviše, pod izgovorima patriotizma i domoljublja, i to sve sa tendencijom daljnjeg širenja i prenosa van granica Hrvatske.
Šta ako neko počne promovisati Hrvatsku kao nedemokratsku državu koja na svakom koraku krši i uzurpira mnoge pravne i moralne norme i prava svojih susjeda?
Da li je gaf svjesno ići ka uništenju života ljudi, životne sredine vaših građana i komšija u pograničnom području oko Trgovske gore gdje vlasti Republike Hrvatske imaju namjeru odlagati nuklearni radioaktivni otpad, mimo svih standarda, konvencija i pravnih utemeljenja?
Ovakvi i slični istupi i ‘gafovi’ potvrdjuju namjeru i istinski odnos prema budućnosti naše zemlje, čega su već odavno svjesni građani BiH. Poručujemo vam da ovakav odnos i stalne povrede ustavnog uređenja, suvereniteta i integriteta BiH neće biti dopuštene i uvijek će biti odbačene.
Zato je važno da se Milanović što prije izvini Bosni i Hercegovini i ‘gafove’ nadalje drži podalje od naše države.”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: