Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Otvoreno pismo direktoru OB Novi Pazar dr. Mehu Mahmutoviću
DR. ZOGIĆ PROZVAO DIREKTORA DR. MAHMUTOVIĆA: DAJ NEOPOZIVU OSTAVKU?!?
Autor: B.net
Objavljeno: 30. June 2020. 01:06:35
DR. ZOGIĆ: Zbog kažnjavanja naroda, a i ostalih propusta, imam samo jednu molbu za tebe, direktore: molim te, ali molim te, pomozi ovom narodu,... i daj neopozivu ostavku!!!


Doktor hirurgije Enes Zogić, hirurg u OB Novi Pazar, sa dežurstva je uputio otvoreno pismo direktoru dr. Mehu Mahmutoviću, pozivajući ga da podnese ostavku. Pismo je također naslovio građanima Novog Pazara. Pismo prenosimo u cjelosti:

Da li si ti normalan?!?
Poštovani građani,
Za one koji me ne znaju, ja sam hirurg u OB Novi Pazar. Trenutno sam na radnom mjestu, dežuram. Shodno razvoju situacije i teškog stanja izazvanog epidemijom Covid-19 virusa, direktoru OB Novi Pazar, dr. M. Mahmutoviću upućujem OTVORENO PISMO!

Direktore, za tebe imam samo jedno pitanje: Da li si ti normalan?!? U ovakvoj situaciji, kada je našoj bolnici i našim građanima svaki zdravstveni radnik neophodan, svaki anesteziolog zlata vrijedan, ti našeg vrsnog anesteziologa, dr Fekovića, šalješ na prinudni odmor i udaljavaš ga sa radnog mjesta i iz bolnice.
A zašto?!?
Zato što je pod enormnim stresom emotivno reagovao na neprofesionalno, neodgovorno i nemarno ponašanje "stručnjaka" iz Kragujevca koji su nam došli na "ispomoć" zbog čega je izgubljen jedan mladi život našeg policajca (da mu Bog dragi podari najljepše mjesto na Onom svijetu, a porodici i prijateljima moje iskreno saučešće), a da mu nije pružena prilika da se za njega uradi sve što je bilo moguće! Pri tom su bili ugroženi životi još dvojici njegovih kolega! Srećom, brzom intervencijom Ministarstva UP ova dva naša sugrađanina su hitno transportovana za Beograd u pratnji istog tog Fekovića, da se u toku transporta bori da ih odri u životu!
Da li znaš direktore, šta u ovakvim situacijama znači anesteziolog?!? Da li znaš koliko naši anesteziolozi 'ginu' od posla svo ovo vrijeme u borbi za svaki život?!? Udaljavanjem Fekovića ne kažnjavaš njega, direktore,... kažnjavaš ovaj narod!!! Sa kojim pravom direktore?!? Sa kojim pravom?!?
Zbog ovoga, a i ostalih propusta, imam samo jednu molbu za tebe, direktore: molim te, ali molim te, pomozi ovom narodu,... i daj neopozivu ostavku!!!, - piše u pismu dr hirurgije Enes Zogić.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: