Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U BERANAMA PRIJETEĆI I UVREDLJIVI ČETNIČKI GRAFITI NA BOŠNJAČKIM KUĆAMA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. August 2020. 11:08:04


U Beranama, na zidovima bošnjačkih kuća, jutros su osvanuli uvredljivi grafiti sa psovkama i četničkim likovima najvećih ratnih zločinaca iz Drugog svjetskog rata Draže Mihajlovića i Pavla Đurišića, koji su u Bihoru, Limskoj dolini, drugim djelovima Sandžaka i istočne Bosne počinili velike ratne zločine i genocid nad bošnjačkim stanovništvom.

Lideri Demokratskog fronta u Crnoj Gori, njihovi članovi i aktivisti otvoreno i javno njeguju četništvo po cijeloj Crnoj Gori, posebno godinama to čine u Beranama, gdje vrlo često postrojavaju uniformisane četnike, upućuju otvorene prijetnje Bošnjacima, dok policijski organi u CG šute. Sada dodatno su još dokazi prijeteći grafiti, psovke „turske majke“.Prijetnje Bošnjacima i Albancima u južnom dijelu Sandžaka, ovakve i druge pogrdne psovke konstantno su prisutne među velikonacionalistima, posebno su pojačane od početka orgijanja na litijama koje organizira Srpska pravoslavna crkva na čelu sa Amfilohijem Radovićem i četničkim vojvodom Andrijom Mandićem, Nebojšom Medojevićem i drugim velikosrpskim četničkim perjanicima, koji otvorenim prijetnjama prema muslimanskom življu navodno „brane“ crkve i svetnje. Prijeteći i uvredljivi grafiti prema bošnjačko-albanskom narodu su rezultat višegodišnjih političkih i vjerskih sukoba između koalicije DF-a i Đukanovićevog DPS-a, koji su ratnih '90-tih bili u istom stroju. Prijetnje Bošnjacima su upućene i iz klupa Skupštine Crne Gore. Tužilaštvo i sud, a ni vladajuća koalicija, nisu blagovremeno reagirali da se kazne oni koji koriste državnu instituciju kao poligon četništva da javno upućuju prijetnje bošnjačkom narodu!

Da li će vinovnici izliva fašizma, barbarstva i prijetnji u Crnoj Gori kao i svi do sada ostati nekažnjeni, ostaje da se vidi, da li će pripadnici MUP-a preduzeti konkretne korake u otkrivanju počinitelja i predati ih pravosudnim organima, ili će grafiti na zidu iscrtani i napisani na bošnjačkim kućama uz posvke „turske majke“, samo biti dio predizborne kampanje i „nabijanja“ glasa više - DF-u i DPS-u.


Ostali prilozi:
» BANJA LUKA: BOSANSKI JEZIK I TRADICIJA PISMENOSTI
Bošnjaci.Net | 26. September 2020 19:14
» ALDINA HODŽIĆ TREBA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 24. September 2020 14:48
Ostali prilozi istog autora: