Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Izbori


GRAĐANI STOCA NE MOGU DA VJERUJU:
RAZOTKRIVEN PODMUKLI DOGOVOR RADONČIĆEVIH I ČOVIĆEVIH KADROVA PROTIV "INICIJATIVE ZA STOLAC"
Procitaj komentar

Autor: slobodna-bosna.ba
Objavljeno: 22. August 2020. 10:08:39


“Inicijativa za Stolac" jučer je izdala saopštenje koje je uzburkalo političke duhove u Hercegovini. Bez imalo suzdržavanja u predizbornoj atmosferi, iz “Inicijative za Stolac” su otvoreno optužili kantonalnu organizaciju Saveza za bolju budućnost da se otvoreno stavio u službu Dragana Čovića i HDZ-a, a sa ciljem da našteti jedinstvenom nastupu nezavisnih kandidata sa ove općine koji je pokrenut kao odgovor na tri decenije dugu segregacijsku politiku HDZ-a.

Za ovu “operaciju” direktno su prozvali predsjednika Kantonalnog odbora SBB-a HNK Anela Kljaku i njegovog brata Nermina Kljaku. Naime, koko tvrde iz Inicijative za Stolac, radi se o koordinaciji kadrova HDZ-a i SBB-a, a usluga urušavanja jedinstvenog nastupa Stočana protiv politike HDZ-a biće naplaćena radnim mjestima za kadrove SBB-a.

Saopštenje Inicijative za Stolac prenosimo u integralnoj verziji:

Inicijativa za Stolac želi vas obavijestiti da su završene prijave za Lokalne izbore 2020 i da će Inicijativa za Stolac ovoga puta nastupiti kroz svoje kandidate koji su prijavljeni kao nezavisni (zašto tako nastupamo, koje su prednosti... o tome ćemo u narednom periodu).

Razlog obraćanja javnosti ovim putem jeste jedna izdajnička diverzija koju je u našem Stocu izveo Kantonalni odbor SBB HNK, tačnije i konkretnije - predsjednik Kantonalnog odbora SBB HNK Anel Kljako i njegov brat Nermin Kljako, koji je inače zadužen za obavljanje prljavih poslova.

Prije svega moramo ukazati na činjenicu da SBB u Stocu ne postoji već neke dvije godine, tačnije otkako je Nermina Frenjo prekinula svoj angažman u SBB-u. Braća Kljako su na vrijeme bili upoznati sa načinom na koji će Inicijativa izaći na izbore i zamoljeni su da ne prijavljuju SBB, nego da prijave nezavisnog kandidata ukoliko u Stocu imaju nekog svog člana. Na tu su se molbu oglušili i prijavili su SBB za izbore u Stocu. Za prijavu im je trebalo 200 potpisa Stočana koje im u Stocu nije imao ko sakupiti jer u Stocu SBB nema svoju organizaciju i nema nijednoga člana. Prema povjerljivim informacijama do kojih smo došli potpise su im sakupili aktivisti HDZ-a. Ako se pitate otkud to, morate znati da braća Kljako i Stjepan Bošković imaju izvanrednu saradnju na nivou HNK, gdje se često sastaju kao predsjednici kantonalnih odbora dvije pobratimske stranke. Ta ljubav sa nivoa HNK i ta fantastična saradnja proširila se i na Stolac. Braća Kljako su Boškoviću uhvatili muštuluk o tom da će Inicijativa ići sa nezavisnim kandidatima, a on im je dao potpise i drugu vrstu "poticaja" da se prijave za Stolac kako bi odvukli jedan broj glasova od kandidata Inicijative. Koliko se Bošković prepao strategije Inicijative za Stolac pogledajte u njegovim nedavnim intervjuima koje je dao za Vecernj i list i kamenjar.com.

Nermin Kljako je našao jedan broj naivnih Stočana kojima je obećao kule i vile (uglavnom posao u BH Pošti) i tako ih ubijedio da se stave na listu SBB-a za Stolac. Ovi momci koji su prihvatili ovu prljavu igru braće Kljako pojma nemaju da su na taj način postali igrači Stjepana Boškovića i da im je zadaća da mu pomognu da ostane na apsolutnoj vlasti u Stocu.

Ovim putem upozoravamo iskrene Stočanke i Stočane da ne nasjedaju na prljave igre braće Kljako koji su spremni za jedno radno mjesto u kantonalnim insitucijama (za koje će jadnom čovjeku uredno uzeti svotu novca za protuuslugu) prodati sve, a kamoli Stolac koji njih ne zanima ni najmanje.

Za kraj, da rezimiramo uz jedno poređenje koje će i slijepcu otvoriti oči:

- SBB u Stocu ne postoji već dvije godine

- Za prijavu SBB-a za izbore u Stocu potrebno je bilo 1000 KM i 200 potpisa

- SBB u Čapljini postoji od svog osnivanja 2009. godine, imaju vijećnika u OV Čapljina i SBB u Čapljini pod vodstvom Natka BItange je vrlo aktivan, a posebno je aktivan u borbi protiv čapljinskog HDZ-a

- Za prijavu SBB-a u Čapljini potrebno je bilo uplatiti 100 KM i nije trebalo sakupljati potpise.

SBB je u Stocu prijavljen, jer je tako odgovaralo HDZ-u.

SBB u Čapljini nije prijavljen, jer je tako odgovaralo HDZ-u.

Da! Dobro ste pročitali. U Čapljini gdje postoje od prvog dana nisu se htjeli prijaviti jer je Kljakama tako naredio Stjepan Bošković.

Dragi Stočani, ne smijemo dozvoliti da nam u Stolac dođu politički šibicari i hoštapleri iz Mostara i prodaju nam foru na koju će jedan broj nas nasjesti i tako pomoći onome koji nas je ubijao, zatvarao, pljačkao i progonio da ostane na vlasti još četiri godine.

Podsjećamo, Inicijativa za Stolac je stolačka koordinacija političkih stranaka, boračkih udruženja, nevladinih organizacija, vjerskih zajednica i pojedinaca sa ciljem da svim građanima Stoca ponude koordiniran nastup na lokalnim izborima u novembru ove godine. Inicijativa za Stolac će podržati nezavisne kandidate za Opštinsko vijeće Stolac i imati zajedničkog kandidata za načelnika Općine Stolac. Osnovni princip Inicijative za Stolac je duboko uvjerenje da Stolac nije ni hrvatski, ni bošnjački, ni srpski, nego i srpski, i hrvatski, i bošnjački, kao i svih ostalih njegovih građana.

VRHOstali prilozi:
» POZNAT RASPORED MANDATA ZA SKUPŠTINE KANTONA U FEDERACIJI BIH
Anadolu Agency (AA) | 23. October 2022 12:56
Ostali prilozi istog autora:
IKCGusinje2.jpg
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif