Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

EMIR - NAŠ VJEČITI NEMIR
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 07. September 2020. 14:09:39
Đukanovićeva priča i njegov udruženi zločinački poduhvat sa Miloševićem su nas u Bosni života koštali. To se ne može i neće nikad izbrisati iz našeg pamćenja. Ako mu to zaboravimo zato što je promijenio priču zato da bi se spasio od haškog suda jer je vidio šta se desilo s njegovim mentorom - Miloševićem, onda će ubuduće doći neki drugi Đukanović iz Crne Gore, koji će sve isto uraditi protiv Bosne i Bošnjaka “poturica” pa onda promijeniti priču i platiti nekoj drugoj Tamara da pravi intervju sa nekim drugim Emirom iz Bosne, koji neće imati lijepu riječ za Aliju, ali će imati za Đukanovića sve najljepše reći kako bi uvjerio “zbunjene” Bošnjake da im on donosi spas i sreću.


Crnogorski list “Pobjeda” - intervju:
Tamara Nikičević: Kako objašnjavate to da je bivši muftija Mustafa Cerić podržao Dritana Abazovića?

Emira Suljagić: Moram Vam reći da sam zapanjen… Otvori link OVDJE

Ne znam Dritana Abazovića. Nikad ga nisam ni sreo niti sam s njim kahvu popio. Ne mogu mu suditi ni za kakvo loše djelo. Jer je u Sarajevu boravio da stekne znanje iz političkih nauka. Nije nikad ništa ružno o Bosni rek’o. Nije sudjelovao u agresiji na bosansku državu, niti se njegovo ime spominje u knjigama o srebreničkom genocidu. Slušam ono što priča. A priča ljepše i jasnije nego što je Đukanović pričao devedesetih godina prošlog vijeka. O Abazovićevim djelima, koja se nisu ni desila ne mogu suditi. Bit će za to prilike. Ali znam, na početku bijaše riječ.

Milu Đukanovića znam. Sreo sam s njim u njegovom urede u Podgorici. Slušao sam njegovu priču iz devedesetih i gledao njegova zla djela. Mogu, zato, suditi o njegovim teškim riječima i njegovim zlim djelima. Čitao sam i knjige, koje su Emiru zabranjene, o njegovom aktivnom sudjelovanju u agresiji na Bosnu i genocidu nad bošnjačkim narodom. Imam pravo da sudim o njem kao insan, kao Bošnjak/Bosanac i, naravno, kao “bivši muftija”, što bi Tamara rekla. O njegovim “dobrim djelima” vi mu, Tamara i Emiru, guslajte junačke pjesme jer vas je zadužio. Đukanovićeva priča i njegov udruženi zločinački poduhvat sa Miloševićem su nas u Bosni života koštali. To se ne može i neće nikad izbrisati iz našeg pamćenja. Ako mu to zaboravimo zato što je promijenio priču zato da bi se spasio od haškog suda jer je vidio šta se desilo s njegovim mentorom - Miloševićem, onda će ubuduće doći neki drugi Đukanović iz Crne Gore, koji će sve isto uraditi protiv Bosne i Bošnjaka “poturica” pa onda promijeniti priču i platiti nekoj drugoj Tamara da pravi intervju sa nekim drugim Emirom iz Bosne, koji neće imati lijepu riječ za Aliju, ali će imati za Đukanovića sve najljepše reći kako bi uvjerio “zbunjene” Bošnjake da im on donosi spas i sreću.

Znam i to da je Đukanovićev deda Blažo bio četnički komandant, koji je ubijen za vrijeme Drugog svjetskog rata. Pročitao sam to u knjizi, koju Emir Suljagić ne smije da čita. U toj knjizi doslovno piše: - Đukanovićev deda Blažo bio je četnički komandant i ubijen je za vrijeme Drugog svjetskog rata. Đukanović ga je poštovao i zapravo je svome sinu dao ime po njemu… (Svjedočenje Nikole Samardžića, bivšeg ministra vanjskih poslova Crne Gore u Đukanovićevoj vladi: reference: 0106-8390-0106-8423/Samardzic Nikola/jdp/ljz/mrk/jsr). Neka se nađe. Sjetit će se unuk Blažo ko mu je bio pradeda kad zatreba.

Bošnjaci/Bosanci moji, otvorite oči! Pogledajte u kakvu zamku nas uvode. Nameću nam krivnju za “rusko-četničku upravu” u Crnoj Gori ako ne podržimo Đukanovića. Nisam čuo nijednog relevantnog ni političara ni diplomatu u Europi i svijetu, kojeg crnogorska “Pobjeda” proziva zato što ne podržava Đukanovića, ali je važno da se nas u Bosni prozove i okrivi za “rusko-četničku upravu” u Crnoj Gori ako ne podržimo Đukanovića. Zbog toga je naš Emir - vječiti nemir “zapanjen”.

- Ja nisam, ali jesam zapanjen činjenicom da u Bosni Nana Fata duševno pati zato što joj njezini Bošnjaci nisu u stanju izmjestiti rusko-četničku crkvu iz njene avlije dok se bore za slobodu i nezavisnost Crne Gore!

- Jesam zapanjen zato što nismo u stanju da u Bosni Bošnjaci osiguraju pravo bosanskoj djeci na bosanski jezik tamo gdje vlada „rusko-četnička uprava“!

- Jesam zapanjen činjenicom da Srebrenicom upravlja načelnik, koji negira srpski genocid nad Bošnjacima u Srebrenice zato što Bošnjaci, koji se bore za Đukanovića u Crnoj Gori, nisu u stanju, iako su većina, izabrati načelnika iz svojih redova!

- Jesam zapanjen činjenicom da su neki Bošnjaci mnogo hrabriji kad biju bitke za tuđe interese nego za svoje vlastite!

- Jesam zapanjen zato što Bošnjaci nisu u stanju da od Srebrenice naprave Sarajevo, dok im se može desiti da im se od Sarajeva napravi Srebrenica!

No ima nešto što me ipak čini sretnim i zadovoljnim, a to je da bosanska djeca imaju islamsku vjeronauku u školama. To im ministar nije mogao ukinuti. To je, ako Bog da, generacija Bošnjaka/Bosanaca, koja će znati da se hrabro bori za svoje a ne za tuđe interese, ako Bog da! Inšallah!Ostali prilozi:
» OBILJEŽENA 28. GODIŠNJICA BITKE ZA FOČANSKU
Eset Muračević | 19. October 2020 17:35
» KOLIKA JE CIJENA SMRTI U BOSNI I HERCEGOVINI
B.net | 18. October 2020 15:32
» DA „ČVAKNEM“ KOJI PREDIZBRNI POEN
Eset Muračević | 14. October 2020 21:07
» AKADEMIJA U VIJEĆNICI POSVEĆENA ALIJI IZETBEGOVIĆU
Bošnjaci.Net | 14. October 2020 14:33
Ostali prilozi istog autora:
» KRISTOSLAVIZAM – ŠTA JE TO?
17. October 2020 01:55
» OTVORENO PISMO IVICI DAČIĆU
30. September 2020 14:03