Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

EDIN HADŽIHAFIZBEGOVIĆ PREDSJEDNIK UDRUŽENJA 'ALUMNI PRVE BOŠNJAČKE GIMNAZIJE'
Autor: Fena
Objavljeno: 09. September 2020. 21:09:03


Udruženje “Alumni Prve bošnjačke gimnazije” je održalo redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je, nakon što su prezentirani i usvojeni finansijski i izvještaji o radu Udruženja, izglasan novi Upravni odbor sa Edinom Hadžihafizbegovićem kao predsjednikom.

Funkcije članova Upravnog odbora će u periodu 2020-2024. obnašati i Lamija Balta, Meliha Kurtagić, Nejra Karaman i Dino Selimović.

Hadžihafizbegović se nakon prve sjednice novoizabranog Upravnog odbora zahvalio prethodnom sazivu Upravnog odbora i istakao njihov veliki doprinos u reaktiviranju rada Udruženja.

- U našem mandatu planiramo osnažiti međugeneracijsku komunikaciju i suradnju alumnista Prve bošnjačke gimnazije, kojih danas imamo više od 2.000 širom Bosne i Hercegovine kao i cijelog svijeta. Takva snaga jeste garant razvoja i bogaćenja našega društva na principima plemenitosti duha, ideji ponositog i postojanog državotvorstva, te našega mota: Natječite se u dobru - kazao je Hadžihafizbegović.

Najavio je i formiranje Savjetodavnog odbora u kojem će biti mjesta za intelektualce i nastavno osoblje koji su od osnivanja škole 1995. godine bili vezani za projekat Prve bošnjačke gimnazije, kao i za sve dosadašnje članove organa Udruženja od 2001. godine.

Udruženje je osnovano 2001. godine pod nazivom “Asocijacija bošnjačkih gimnazijalaca”, a od 2019. djeluje pod izmijenjenim nazivom “Alumni Prve bošnjačke gimnazije”.

Udruženje je vanstranačka, neprofitna i nepolitička organizacija koja se zalaže za što kvalitetnije i efikasnije obrazovanje učenika i studenata, uz pomaganje i obezbjeđenje kontinuirane potpore radu Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu.

Iz Udruženja je saopćeno da žele jačati imidž Prve bošnjačke gimnazije i da uskoro planiraju pokretanje redovnih druženja i intelektualnih diskusija kako bi javnosti predstavili najuspješnije alumniste i učenike Prve bošnjačke gimnazije, istovremeno adresirajući različite teme i probleme s kojima se naše društvo suočava.

Prva bošnjačka gimnazija u Sarajevu osnovana je ratne 1995. godine u opkoljenom Sarajevu i ove godine obilježava svoju 25. obljetnicu - saopćeno je Udruženja “Alumni Prve bošnjačke gimnazije”.Ostali prilozi:
» ODBRANA SAKIBA MAHMULJINA NAJAVILA ŽALBU
Fena | 22. January 2021 15:16
» TABAKOVIĆ: DESILA SE KRAĐA U SREBRENICI, ODLUKA OČEKIVANA
Anadolu Agency (AA) | 21. January 2021 15:11
Ostali prilozi istog autora:
» SUTRA IZBORI U MOSTARU
19. December 2020 23:27