Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

DR. CERIĆ: TUŽNA VIJEST ZA FILIPOV “STAV”, SBK-A SE TRANSFORMIRA U NEŠTO MNOGO JAČE I FUNCIONALNIJE
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 17. September 2020. 15:09:11


Dr. Mustafa Cerić, nakon objave da SBK neće biti u funkciji, prekomentarisao je slavlje Filipovog "Stava", te najavio transformiranje SBK-a u nešto mnogo jače i mnogo funcionalnije.:

Dragi moji,

Uvijek sam osjećao zadovoljstvo kad mogu nekoga usrećiti. To mi se evo posrećilo. Usrećio sam Filipa Mursela Begovića, urednika kvazibošnjačkog tjednika “Stav”, mojom objavom da Svjetski bošnjački kongres (SBK) nije u funkciji, ali nominalno postoji.

Inače, Filipovi podanici u “Stavu” pomno prate što mislim i radim. Zato imaju kolosalne ideje za naslovnice. Niko od sarajevskih tjednika nema tako kreativne ideje za naslovnice kao "Stav". Bolji su i od Charlie Hebdoa. Po starom receptu: “Ozna sve dozna”. To osjećanje sreće u “Stavu” izrazio je jedan agent od Filipa pod inicijalima /R.S./. Pogledaj LINKlink:

Posebna radost je u “Stavu” što SBK-a odustaje od transparaentne promocije panbošnjaštva na Balkanu i prelazi u ilegalu. To je sad novi izazov za KOS. “Stav” je spreman za sve zadatke. Uostalom, U Bosni ima šesenaest registriranih srbo-četničkih organizacija među kojima su i neke koje je Đukaovović protjerao iz Crne Gore. Pa šta? Ništa! Osim što se nakon Đukanovića tim srbo-četničkim organizacijama, posebno u Višegradu, otvara put za povratak u Crnu Goru. Zbog toga je "Stav" šta će biti s Crnom Gorom? Jer njihovim povratkom u Crnu Goru, Crna Gora postaje ugrožena od Četnika a Bosna ostaje bez njih. Važno je da SBK-a nije u funkciji. Nažalost, ima jedna tužna vijest za “Stav”. SBK-a se transformira u nešto mnogo jače i mnogo funcionalnije. U ilegali! O tome će “Stav” biti obavješten u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Do tada, neka “Stav” uživa u svojoj sreći i zadovoljstvu što SBK-a nije u funkciji. Bitno je da su srbo-četničke formacije u funkciji.

Pred nam je svjetla budućniost!

Zato, mladi, ostajte ovdje jer svjetlo “Stava” neće vam svjetliti k’o što tamo svjetli!Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» MISKIN MACRON TREBA NAŠU POMOĆ
27. October 2020 18:52
» NACIONALNI SUICID – ŠTA JE TO?
26. October 2020 20:12
» ALIJINA KARIZMA – ŠTA JE TO?
21. October 2020 19:19
» KRISTOSLAVIZAM – ŠTA JE TO?
17. October 2020 01:55
» OTVORENO PISMO IVICI DAČIĆU
30. September 2020 14:03