Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

ČUDNA JADA KAD SMUTLJIVAC HRVATIMA GLAZBU SKLADA
Autor: Ajša Čišija
Objavljeno: 17. September 2020. 17:09:55

Predvidjela sam ja i Momčilu Krajišniku, ratnom zločincu, put bez povratka i prije nego je predsjedavao sjednicom Narodne Skupštine RS-a održanoj 23. i 24. maja 1995. godine i zajedno sa Smutljivcem odlučio da se "Zagreb mora tući". Kad 'no urednik RTV RS-a zbog Snutljivca i " nespretne Martićeve izjave" sleti s "trona". Još '92, kad me ono pred kraj godine, u zimu, protjeraše iz vlastite kuće i poslaše kako su tad rekli "u žicu, na zapad", znala sam.


AJŠA ČIŠIJA: Pošto ne mislim da će Plenković i Milanović dozvoliti sebi da budu multiplikacijska nula, moglo bi se predvidjeti i ovo: Obnavljanje slučaja (kaznena prijava protiv Smutljivca je podnesena 2013, a lično ju je zaprimio tadašnji državni odvjetnik Hrvatske Mladen Bajić protiv Smutljivca zbog podrške raketiranju Zagreba u maju 1995-e godine), odnosno njegovo pokretanje sa "mrtve tačke".
Ode bosansko-hercegovački Smutljivac danas u Zagreb. U svoju privatno-službenu posjetu. Ode pojedinac da tamo distribuira svoju kompoziciju. Milanoviću i Plenkoviću. Oni dalje, na njihovu žalost, neće moći, te s toga zarade od izdavanja kompozicije neće biti. Pošto sam dobro istražila skladateljske sposobnosti bosansko-hercegovačkog Smutljivca, a nisam distributerske one tamo dvojice u Zagrebu što će ga tamo dočekati, idem ja do vektora i vektorskih veličina da matematički obradim vjerovatnoću uspjeha promotivnog glazbenog uratka u aktualnoj svjetsko-medijskoj situaciji. Ukratko ću: radi se o kontinuiranim slučajnim varijablama. Za razliku od slučajnih kontinuiranih varijabli gdje svaka vrijednost varijable ima neku konačnu vrijednost, svaka moguća vrijednost kontinuirane slučajne varijable imat' će infinitezimalno malenu vrijednost. Dakle, kod kontinuirane varijable vjerovatnost (vjerovatnoću) možemo pridružiti nekom intervalu, ali pojedinačna vrijednost varijable ima VJEROVATNOĆU NULA. Toliko o pojedincu, smutljivom glazbenom skladatelju i pojedinačnoj vrijednosti distributera njegove (i njihove) skladbe. Dakle, matematika "kaže" da forma vektorskog zapisa varijable integracije ove, gore pomenute trojice, koja isključuje državu kojoj o glavi rade, vrijedi nula. Sadržaj će svakako iscuriti, jer se nalazi u kuli od karata.

Ljudi moji, meni se dešavaju divne stvari. Čuda se dešavaju, i meni se sve više dopada ovo što bosansko-hercegovački Smutljivac radi, a i ovo što ga tužni srbijanski kalimero "nepravda, pa to tije" u tome podržava. Vidjećemo šta će i kako će "hrvatske maskote" odraditi svoje, ali jedno je već jasno: bosansko-hercegovački Smutljivac je pobijedio svog rivala (Čovića, koji je isključen kao distributer ove vajne skladbe) i sklonio ga sa političke scene. Tako mu i treba (u penziju) kad je mislio da je mudriji od svog srpskog prijatelja, i kad je zanemario činjenicu da su oni (on i njegov prijatelj Smutljivac) rivali kod zvaničnog Zagreba kad je u pitanju zabijanje noža u leđa svojoj državi. Sve skupa rađa istinske patriote države Bosne i Hercegovine. Evo, prvi put u životu dižem kapu i Predragu Kojoviću, čije djelovanje dosad je bilo više na štetu, nego u korist države. Dižem kapu za Kojovićevo: "Opasne tvrdnje" onog smutljivca, "nema disolucije mirnim putem". Svaka čast Kojoviću. Vidjećemo šta će Naša stranka dalje uraditi, kao i SDP, ali je zaista vrijeme da sve stranke koje vole BiH i brane njen suverenitet i teritorijalni integritet shvate da je u jedinstvu spas. Vrijeme je da se Naša stranka i SDP pridruže ostalim probosanskim strankama. Jedino tako mogu dati svoj doprinos spasu i napretku države, njenih građana i otvaranju prosperitetnog puta. Vrijeme je da zajednički interes bude ispred pojedinačkog, što će automatski otvoriti puteve do zadovoljenja pojedinačnih interesa, jer: ZAJEDNO SMO JAČI, RADNO SPOSOBNIJI, TE ĆEMO BITI I BOGATIJI. A NiP?! "Narod i Pravda" je nonsens ako nema nas (da za nju glasamo na izborima), NARODA - jer kome pravdu dijeliti!? Mi narod hoćemo slogu među ljudima i političare sa racionalnim političkim uvjerenjima. Dosta nam je više njihovih ispraznih prepucavanja. DOSTA!!! Dosta, jer ...

...čudna jada kad smutljivac Hrvatima glazbu sklada.
Neka pamet BH pjesmu piše:

"Sirotinje među nama neće biti više,
s parama se kuća gradi, a ljubavlju diše".

Ali, da nastavim: Nakon reakcija Džaferovića, Kojovića, Komšića ... PANTOVČAK SE već pomalo OGRAĐUJE OD NAJAVLJENE "službene" POSJETE. S tim u vezi želim nešto predvidjeti. Nisam vidovita, niti posebno bistra, ali ovladala sam s četiri računske operacije. S tim u vezi, dakle, jasno mi je da su jedan i jedan dva, a dva puta jedan da su za Smutljivca jedan, jer on svakog množi s nulom. Pomnožio je s nulom pokojnog Krsmanovića i ja sam zapisala: "Krsmanovićev put bez povratka". Ispostavilo se da sam bila u pravu. Kako stvari stoje ista sudbina čeka i Vučića, a Čovića zasigurno, jer su dozvolili da ih bosanskohercegovački Smutljivac pomnoži s nulom. A Smutljivac ne zna drugačije množiti, jer on hoće da je Jedan. To je Sanja Vulić, zastupnica SNSD-a u Parlamentu BiH, shvatila, prihvatila i potvrdila svojom izjavom u Parlamentu: "..... je za mene Bog". Pošto ne mislim da će Plenković i Milanović dozvoliti sebi da budu multiplikacijska nula, moglo bi se predvidjeti i ovo: Obnavljanje slučaja (kaznena prijava protiv Smutljivca je podnesena 2013, a lično ju je zaprimio tadašnji državni odvjetnik Hrvatske Mladen Bajić protiv Smutljivca zbog podrške raketiranju Zagreba u maju 1995-e godine), odnosno njegovo pokretanje sa "mrtve tačke".

Predvidjela sam ja i Momčilu Krajišniku, ratnom zločincu, put bez povratka i prije nego je predsjedavao sjednicom Narodne Skupštine RS-a održanoj 23. i 24. maja 1995. godine i zajedno sa Smutljivcem odlučio da se "Zagreb mora tući". Kad 'no urednik RTV RS-a zbog Snutljivca i " nespretne Martićeve izjave" sleti s "trona". Još '92, kad me ono pred kraj godine, u zimu, protjeraše iz vlastite kuće i poslaše kako su tad rekli "u žicu, na zapad", znala sam. Ovo spominjem da bih vas upozorila da nije dobro ni da vas on (Smutljivac) sabira sa sobom kao što je Krajišnika dodao sebi, jer on ne zna pravilo: "Ako je ispred zagrade manje nastaje mijenjanje, a ako je ispred zagrade više zagrada se briše". Dakle, i prije njegovog hapšenja u pidžami u paljanskom selu, u roditeljskoj kući, 2000-e - od strane pripadnika francuskih snaga za posebne namjene pod komandom viceadmirala Laurenta Isharda, znala sam da je ratni zločinac Momčilo Krajišnik osuđen na put bez povratka. Debelo naplaćeno za "bockanje nožem" u britanskom zatvoru, mislim lova, nikog od puta bez povratka ne zaštiti. Otišao je, dosta mi je što znam da će mu Bog suditi. I nama svima. Zato nije dobro da, ikom od ljudi, mrzitelji, ili ratni zločinci, ili smutljivci životnu glazbu skladaju. O državama i političkom skladanju da i ne govorim.Ostali prilozi:
» OD SRBIZACIJE JUGOSLAVIJE DO VUČIĆIZACIJE SRBIJE
Shaip Kamberi | 29. October 2020 13:00
» MISKIN MACRON TREBA NAŠU POMOĆ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. October 2020 18:52
» ZAŠTO ŠUTIŠ EVROPO?!!!
Božidar Proročić | 27. October 2020 18:22
» BOBOVAČKA MOLITVA – ŠTA JE TO?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. October 2020 15:13
» USPAVANOM PREDSJEDNIŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE
Mr. Milan Jovičić | 25. October 2020 02:29
» ISTINA I PRAVDA NA DJELU, MIR U NAŠIM DUŠAMA
Mr. Milan Jovičić | 23. October 2020 19:39
» O BOSANSKOM TRONOŠCU
Dr. Harun Hadžić | 17. October 2020 03:48
» OOO ABDULVEHABE!
Said Šteta | 15. October 2020 17:00
» DA TE NIJE BILO, ALIJA
Sead Zubanović | 15. October 2020 16:59
» BOŠNJAČKI PUT DO SLOBODE
Elmedina Muftić | 14. October 2020 15:39
» UDRUŽENI KOMŠIJSKI PODUHVAT
Mesud A. Ramić | 14. October 2020 14:57
» PRISJELA IM BEOGRADSKA VEČERA
Mr. Milan Jovičić | 14. October 2020 14:19
» STANJE I PERSPEKTIVE U SDAH – DOKLE VIŠE OVAKO?!
Mr. iur. Bermin Meškić | 12. October 2020 16:33
» TRE’NI, SINE PEPO
Said Šteta | 12. October 2020 13:36
» JERMENSKA POLTIKA RATA I PROGONA NA JUŽNOM KAVKAZU
Božidar Proročić | 09. October 2020 14:25
» PAMTIMO, PIŠIMO I NE ZABORAVIMO ZA ŽIVOTA!
Mr. Milan Jovičić | 08. October 2020 16:54
» KORONA – ORUŽJE MOĆNIH
Avdo Metjahić | 05. October 2020 14:33
» DR. FIKRET MUHAMEDAGIĆ - NESPOJIVOST STVARNOSTI I ŽELJA
Ferhat Korajac | 03. October 2020 18:51
Ostali prilozi istog autora:
» ZA DOBRIM SE KONJEM PRAŠINA DIŽE
14. September 2020 21:48
» "KRIVE SU DRUŠTVENE MREŽE"
05. September 2020 19:23
» "AHIRETEN-KUSURETEN"
01. September 2020 15:17
» "KRIVA ŽENA" K'O "KRIVA DRINA"
15. September 2019 15:19
» KORAK PO KORAK
09. September 2019 20:52
» DODIKOVI KONTRADIKTORNI SUDOVI
08. September 2019 11:51
» SPARINA PRED POVJETARAC
05. September 2019 14:50
» JEDINA POSTOJANA LJUBAV
02. August 2019 06:37
» SENADE, SENADE, UGURSUZE!
11. June 2019 16:37
» GORNJA BRAVA O.S. BIH
22. May 2019 14:59
» AHILOVA PETA RS-A
17. May 2019 00:06