Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ZVIZDIĆ POZVAO MOSTARCE U DIJASPORI: GLASAJTE ZA SVOJ MOSTAR
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 23. September 2020. 20:09:08


Mostar može i treba da bude regionalno sjedište, ne samo BiH, nego i jugoistočnog dijela ove regije. On ima takve kapacitete koji su zatomljeni, zaustavljeni u svom razvoju već 12 godina.

Poručio je ovo danas zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić gostujući na N1 televiziji.

Između ostalog, Zvizdić je komentarisao i predstojeće lokalne izbore koji će u Mostaru biti održani 15. novembra.

Na opasku voditelja emisije da je u gradu na Neretvi formiran probosanski blok u kojem nema SDP-a i Naše stranke, Zvizdić je rekao da će te dvije stranke ponovo biti pozvane na jednu korektnu saradnju kada se završe izbori i kada se bude znalo koliko je ko dobio vijećnika.

- Mi smo ih i ranije pozivali na liste, oni su odlučili da idu unutar sopstvene koalicije. Mi smo u koaliciji od pet stranaka, ja je više nazivam promostarskom koalicijom, jer naravno ne bi bilo korektno tvrditi da hrvatske stranke nisu probosanskohercegovački orijentirane - naglašava Zvizdić.

Za primjer je naveo predsjednika HDZ-a BiH koji svaki put u svom intervjuu kaže: "Bosna i Hercegovina je naša jedina domovina za koju se mi borimo, nema podjele Bosne i Hercegovine".

- Dakle, ja ne mogu tvrditi da oni nisu probosanskohercegovački orijentirani, kao i naš blok. Ali mi smo orijentirani promostarski. Mi smo orijentirani za jedinstveni, cjeloviti Mostar. Ne na bilo kakve podjele u Mostaru. Za multietnički Mostar, za Mostar koji pripada svim građanima, svim Mostarcima, i Mostar koji će konačno u funkciju staviti svoje prirodne i ljudske resurse - istakao je Zvizdić.

Dodao je kako očekuje da će pobijediti upravo ta promostarska opcija.

- Što se tiče naše koalicije, kampanja će biti vrlo korektna i isključivo orijentirana prema onim potencijalima koje Mostar ima i koji mogu poboljšati njegov životni standard. Mostar može i treba da bude regionalno sjedište, ne samo BiH, nego i jugoistočnog dijela ove regije. On ima takve kapacitete koji su zatomljeni, zaustavljeni u svom razvoju već 12 godina - konstatovao je Zvizdić.

Na kraju je pozvao sve Mostarce, ma gdje živjeli izvan BiH, da se registruju i glasaju za svoj Mostar - multietnički, građanski, jedinstveni, cjeloviti, municipalni, za Mostar - evropsku metropolu na koju trebaju i mogu biti ponosni.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: