Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

FEJZIĆ ČESTITAO BEČIĆU: BUDIMO ISTRAJNI U PROMOCIJI GRAĐANSKE CRNE GORE
Autor: AA
Objavljeno: 26. September 2020. 15:09:21

FEJZIĆ ČESTITAO BEČIĆU: Cijenim da je Vašim izborom, ojačanim podrškom predstavnika manjinskih naroda, prepoznat Vaš kohezivni potencijal i istrajnost u promociji građanske, multivjerske i multietničke zajedničke Crne Gore. Očekujem da će dani pred nama svjedočiti da je Crna Gora na čvrstim sekularnim načelima uz afirmaciju ljudskih prava i sloboda, koja podrazumijevaju visok standard vjerskiih sloboda, najbolji put za sve nas. U tom smislu Islamska zajednica Vas doživljava kao partnera i prijatelja


Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić pozvao je na istrajnost u promociji građanskog i multikonfesonalnog društva u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Fejzić je u čestitki novoizabranom predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću kazao da ga Islamska zajednica doživljava kao partnera.

"Cijenim da je Vašim izborom, ojačanim podrškom predstavnika manjinskih naroda, prepoznat Vaš kohezivni potencijal i istrajnost u promociji građanske, multivjerske i multietničke zajedničke Crne Gore. Očekujem da će dani pred nama svjedočiti da je Crna Gora na čvrstim sekularnim načelima uz afirmaciju ljudskih prava i sloboda, koja podrazumijevaju visok standard vjerskiih sloboda, najbolji put za sve nas. U tom smislu Islamska zajednica Vas doživljava kao partnera i prijatelja", kazao je Fejzić.

Bečić, koji je predsjednik opozicione Demokratske Crne Gore, za predsjednika crnogorskog parlamenta izabran je 23. septembra glasovima tri opozicione koalicije, Bošnjačke stranke i albanske koalicije "Sada je vrijeme".Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» DANAS DŽENAZA ISMETU KASUMAGIĆU
23. October 2020 14:41