Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

U SE I U SVOJE KLJUSE
Autor: Željko Milićević
Objavljeno: 14. November 2020. 12:11:59
Prodaju nam maglu i mi ju i dalje pokorno kupujemo. Ima tome skoro trideset godina, po jednom gledanju.
Ima tome, povijesno, već nekih šest stoljeća. Prvi zapisani upad srpskih hajduka u Bosnu i pogotovo u Srebrenicu je zabilježen godine 1492. - te godine su srpski hajduci ''otkrili'' da postoji rudnik srebra u Srebrenici; te je iste godine Kristofor Kolumbo ''otkrio'' Novi Svijet. Srbi, kao i Kolumbo, iste su godine otvorili vrata genocidu kao načinu društvenog uređenja. Hrvati su se prikrpili da ne zaostanu u tim naporima.


Očekivati pomoć od drugoga je jalova radnja i znak slabosti.

Očekivati pomoć od onih koji stoljećima počinjavaju genocid je ludilo i znak odricanja samoga sebe.

Očekivati pomoć od onih kojih je zemlja zasnovana na genocidu izvornog stanovništva je krajnji idiotizam.

U jadu i u mukama nema prijatelja - jer da ih ima, ne bi bilo došlo do jada i muka.

Koliko se puta nama moraju ponavljati jadovi i muke, a sve u našim očekivanjima pomoći od drugih?

Koliko puta mi moramo zveknuti poslovičnom glavom u poslovični zid da nam to sjedne u mozak?

Našu suverenost kao zemlje, Republike Bosne i Hercegovine, i Bosanske nacije - o kojoj nije podobno govoriti - uzeli su nam oni koji su povijesni profesionalci kad se radi o genocidu. Ovdje ne govorim o Veliko-Srbima i Veliko-Hrvatima koji su amateri, nego o istinskim, povijesno dokazanim profesionalcima, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj, Engleskoj i Sjedinjenim Državama.

A baška o Sjedinjenim Državama.

Bosansku naciju nismo nikad pravo izgradili, pa niti smo ju priznali kad se je, u svojoj vlastitoj krvi, osovila na noge u Oslobodilačkom ratu 1992-1995. i dokazala svoje postojanje.

To smo svi, zdušno, odmah, odbili i negirali e da bismo zadovoljili inozemne profesionalce. Mi smo sami svoji najveći veleizdajnici u Bosni.

Dozvolili smo da nam svjetski profesionalci u genocidu nametnu etničko glasanje, i u tom smo trenutku ubili još nerođeno dijete - Bosanca ili Bosanku.

Napravili smo vlastiti abortus nad samima sobom.

Pa čak i kad je to dijete čudom preživjelo abortus i izborilo se za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, mi smo odbili imati tu zemlju. Zato danas imamo i ''veći entitet'' i ''manji entitet'' i priprdak ''Herceg-Bosnu''. Zato se danas krvimo među ''entitetima'' i unutar ''entiteta'' i izlazimo na izbore koji su unaprijed osuđeni na propast, jer se i dalje glasa po etničkim grupama.

Mi izlazimo na izbore kao stada ovaca, koliko god se to hoće prikazati vrhunskim činom uspjeha društvenog napretka i neke tamo zvane ''demokracije''. Bavimo se rječetinama umjesto da nam suština tih riječi sjedne u mozak.

Sjedinjene Američke Države, najmoćniji genocidni entitet u povijesti čovječanstva, stoljećima prodavaju svijetu maglu i svijet ju kupuje. Magla se zasniva na ''We, the people...'' ''Mi, narod'',... osnivamo zemlju kojom će vladati vlada ''of the people, by the people, and for the people'' - radi se o Američkoj Deklaraciji Nezavisnosti iz 1776. godine .

Ta ''vlada naroda, od strane naroda, i za narod...'' je ukorijenjena u jednom od najvećih genocida u povijesti, u genocidu Urođenih stanovnika (engleski ''Indigenous''), ili ''Natives'' kako se ih naziva u Americi.

U našim, bosanskim razmjerima, to bi bilo jednako nametanju Veliko-Srbije i Veliko-Hrvatske narodu Bosne - prvenstveno Bošnjacima, kao izvornim ''Indigenous People'' i onda Bosancima koji su, isto tako, ''Indigenous People'' ali kojih službeno nema.

Sve one inozemne genocidne nacije koje sam spomenuo gore, zasjele su nam za vrat i nameću nam ono što se, u suštini, kosi s njihovim vlastitim postojanjima, ustavima i vladavinama.

Prodaju nam maglu i mi ju i dalje pokorno kupujemo. Ima tome skoro trideset godina, po jednom gledanju.

Ima tome, povijesno, već nekih šest stoljeća. Prvi zapisani upad srpskih hajduka u Bosnu i pogotovo u Srebrenicu je zabilježen godine 1492. - te godine su srpski hajduci ''otkrili'' da postoji rudnik srebra u Srebrenici; te je iste godine Kristofor Kolumbo ''otkrio'' Novi Svijet. Srbi, kao i Kolumbo, iste su godine otvorili vrata genocidu kao načinu društvenog uređenja. Hrvati su se prikrpili da ne zaostanu u tim naporima.

Gledam ovo ludilo gdje se Joseph Biden-a naziva ''prijateljem Bosne''... Da je on bio prijatelj, Sjedinjene Države bi bile ''spriječile i kaznile'' zločin genocida, kako su i pravno obvezane u Ženevskoj Konvenciji.

Gledam ovo ludilo gdje se od vodećeg i najvećeg genocidnog entiteta na svijetu očekuje da nam se pomogne ''doći do pravde''...

Gledam ovo ludilo gdje se očekuje da će rezultate genocida preobrnitu onaj čiji je genocidni entitet još uvijek pred zakonom su-krivac (iako to mi nećemo nikada nastojati izgurati). Sjedinjene Države, kao i ostali svjetski profesionalci u genocidu, su pravno obvezani ''spriječiti i kazniti'' zločin genocida - a znamo kakve je posljedice ta njihova pravna obveza imala na tlu Bosne i Hercegovine.

Imamo mi sebe, Bosansku naciju, nije da ju nemamo. Ali mi to njeno postojanje osporavamo svaki put kad se izjašnjavamo za ''Bošnjake'', ''Srbe'', ''Hrvate'' i ''druge''. To je sve za unutar kuće, a ne za cestu, a kamo li za europski i svjetski autoput.

Mi postojanje svoje vlastite nacije osporavamo svakim našim izlaženjem na izbore. Mi smo mahniti.

S Joseph Biden-om nema nikakvih pregovora prije no što se on jasno i javno izjasni činjenicom da su Sjedinjene Države zasnovane na genocidu i da su pravno obvezane prema Bosni i Hercegovini postupati u okviru Ženevske Konvencije - ili priznati su-krivdu, na licu mjesta, da ne gubimo više vremena na etiketu i diplomatsko ponašanje.

S Joseph Biden-om nema nikakvih pregovora prije nego što on javno potvrdi da glasači - i ''Natives'', i rođeni Amerikanci, i novodošli Amerikanci, i sve moguće etničke grupe, a ima ih buljuk - ne glasaju po etničkim pripadnostima, nego glasaju kao Amerikanci.

Činjenica je da u Americi, i u drugim profesionalnim genocidnim državama svi glasaju kao pripadnici nacije, dok se Bosancima nameće da moraju glasati po etničkim grupama.

I mi tu maglu i dan danas kupujemo. Mi smo mahniti. Mi smo društveno neodgovorni i nacionalno neodrasli.

Kupujemo tu maglu zato jer emocionalno nismo u stanju prihvatiti postojanje naše Bosanske nacije. A tam nam je Bosanska nacija izborila i osigurala teritorijalni integritet i trebala nam je osigurati i nacionalni suverenitet no mi smo to sami sebi zanijekali.

Ne želimo se pouzdati u se i u svoje kljuse, nego se pouzdajemo u dokazane neprijatelje, profesionalne bjelosvjetske genocidaše, koji su gledali kako nas se pljačka, siluje, proganja i ubija.

Naš je opstanak u pouzdavanju u se i u svoju kljusad. Nema druge.

Sve je drugo laž, obmana i krađa zemlje, nacije i suvereniteta jednog cijelog naroda.

Prestanimo s ovim narodno-etničkim ludilom.

Osovimo se, još jednom, na svoje bosanske noge, kao Bosanska nacija.

Pamet u glavu, kljusadi!Ostali prilozi:
» POUKA I PORUKA ZA SVAKOGA INSANA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. July 2021 14:02
» KAKO I S KIM GRADITI KOMŠIJSKE ODNOSE?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. July 2021 16:18
» ADIO INZKO - DOĐI NAM OPET
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. July 2021 22:29
» BOŠNJACI, DRŽAVNI MINISTRI, POD OPTUŽBOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. July 2021 18:18
» KO ĆE SASTAVITI RAŠTIMANI BOŠNJAČKI KORPUS?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. July 2021 17:45
» SASVIM JE JASNO DA JE OSMICA PATRIOTA, BORAC, ŽRTVA UROTE…
Muhamed Mahmutović | 15. July 2021 17:44
» SRBOLOGIJA – ŠTA JE TO?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. July 2021 03:29
» NEGIRANJE GENOCIDA SE NIKADA NE SMIJE PRIHVATITI
Anadolu Agency (AA) | 03. July 2021 15:04
» MILANOVIĆU, BRINI SE O HRVATSKOJ(!) OSTAVI BOSNU I NAS U BOSNI NA MIRU!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2021 14:43
» ZAŠTO JE NUŽNO REGIONALNO UREĐENJE BOSNE I HERCEGOVINE
Dr. Tarik Kurbegović | 26. June 2021 16:44
» KO DRUGOM JAMU KOPA, SÂM U NJU PADA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. June 2021 12:43
Ostali prilozi istog autora:
» SVETA ZEMLJA BOSNA
26. May 2021 19:29
» GENERAL POSLIJE BITKE
16. May 2021 16:36
» NIJE HIĆE U EUROPU UĆI
27. February 2021 20:01
» ŽIVOT U LEGLU POKVARENOSTI
17. February 2021 17:03
» O SUVERENOSTI UMA
06. February 2021 02:16
» REPETITIO EST MATER STUDIORUM
02. February 2021 15:08
» KAD PRAVO ZABRAZDI U KRIVDU
28. January 2021 13:03
» NAČELA SU VAŽNA
20. December 2020 17:00
» TRIJUMF PRIMITIVIZMA
01. December 2020 23:34
» KAŽNJAVANJE NEVINIH
30. November 2020 00:35
» SILA CARUJE, A UM KLADE VALJA
25. November 2020 16:14