Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

BLEJANJE MILORADA DODIKA U STUDIJU N1
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 20. November 2020. 19:11:21


Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, bosanski Srbin! Poštovani građani i gledaoci svih TV medija, da znate ko je vaš Predsjednik, ali ne i moj, jer sam ja lično bosanski Srbin i ne pripadamo niti istom narodu niti Bogu, ovih „dodikovaca“.
Tako je Mile prekinuo svoje blejanje, vrijeđanje i ponižavanje gledateljstva i domaćina, te je svoje stado usmjerio preko Drine do Dedinja i svoga Vučka i njegovih vučića, uz blejanje i guslanje, sa svojim nacionalističkim i fašističkim besjedama i porukama.
Tjera Mile svoje stado preko Romanije i Ravne gore, za trenutak se zadržao u studiju televizije N1 i prezentirao gledaocima svoje „blejanje“, svojstveno njemu uz gusle i njegovu vulgarnu narav i ponašanje?
„Novinarka N1 televizije Emela Burdžović Slipičević u sinoćnjoj emisiji ugostila je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, a ono što je trebao biti uobičajeni razgovor s političarem uključenim u politiku Bosne i Hercegovine pretvorilo se u najblaže rečeno kaos“. /citat sa portala/

Teško su mu pala pitanja o porukama građana u Banja Luci i Bijeljini, kao i druženje sa nekim kriminalcima i lopovima i šta ne sve.

Ko je gledao i slušao „Intervju“ na TVN1, te raspravu voditeljice i Milorada Dodika, morao se odmah priupitati, da li je moguće da je to njihov, od danas, predsjedavajući Predsjedništva BiH?
Njegov vokabular u vidu „blejanja“ i ponašanje najobičnijeg čobanina koji je svoje stado za trenutak ostavio na ulazu u studio, te je nastavio sa vrijeđanjem gledalaca, na veoma primitivan način, guslarsko-čobanski.

Njegovih četrdeset i nešto opština i načelnika i gradonačelnika, čine tu njegovu plejadu pastira, kao što je i on lično, nemogavši preboliti gradonačelnike Banje Luke i Bijeljine. On je to navikao i može činiti na svojoj RTRS televiziji ili kod medija koje su njegovo lojalno informativno sredstvo, poput njegovog uzora. Gebelsa ili sa svojim „papcima i blećcima“ u skupštinskim sedaljkama RS-a, gdje su poput njegove mašinerijena lažima i stvarali svoju istinu.

Zaista, tako ugledna, respektabilna i sadržajna najgledanija i profesionalna televizija N1 sa svojim profesionalnim kadrovima iz svih dijelova regije i Bosne i Hercegovine, kao i ova voditeljica Emela, veoma prijatno, konkretno i za gledaoce poželjno vodila je emisiju i postavljala neugodna pitanja, ovome Laktaškom đilkošu i guslaru, upravo veoma konkretno i sadržajno profesionalno pripremljena.
Preporučio bih uredništvu ove televizije i rukovodiocima da svakako nagrade u bilo kojoj formi gospođu Esmu za njen profesionalizam, jer ako je za svoje veliko srpske nacionalističke gluposti i Milorad Dodik mogao dobiti neka odlikovanja od patrijarha Irineja, a mlađani Draško od Amfilofija, zašto to i naša Esma nebi dobila svoje priznanje.

Poštovani građani i gledaoci svih TV medija, da znate ko je vaš Predsjednik, ali ne i moj, jer sam ja lično bosanski Srbin i ne pripadamo niti istom narodu niti Bogu, ovih „dodikovaca“.

Tako je Mile prekinuo svoje blejanje, vrijeđanje i ponižavanje gledateljstva i domaćina, te je svoje stado usmjerio preko Drine do Dedinja i svoga Vučka i njegovih vučića, uz blejanje i guslanje, sa svojim nacionalističkim i fašističkim besjedama i porukama.Navikao je on na svoju televiziju i svoje novinare, koji mu lansiraju i postavljaju njegova željena i pripremljena pitanja, na koja on tako laskavo, ironično i licemjerno može da odgovara i da lažima truje svoj zatrovani veliko srpski rod u genocidnoj tvorevini, ostavljenoj mu u amanet od psihijatra iz Haga i njegovih sljedbenika.

Njihova tvorevina RS, izrodila im je genocidne retardirane politikante, ulizice, poslušnike i seoske mafijaše, koji slijede Miloradov put, na zalutaloj trasi ka crnoj budućnosti, urbicidne tvorevine tzv. Republike srpske, kao sulude prethodnice sa ulaskom u veliku Srbiju, kakvu im je ostavio njihov Slobodan, Radovan, Ratko i cjelovita akademska svita ANUS-a sa Ćosićem i njihovim memorandumom, osvještanim visokim crkvenim vjerodostojnicima i njihovog Boga.Ova izuzetno profesionalna, hrabra i argumentovano dobro pripremljena voditeljica Emela, za primjer mnogim njenim kolegama koji se bave ovim poslom, služi za primjer iskrenom i istinitom novinarstvu, za dušu i potrebe svojih gledalaca i slušalaca.

Istina je, voditeljica Elma je bila divna riba u vodi, za razliku od svoga gosta i sagovornika, velikog Srbina, despota i diktatora, samozvanog kralja svoga „stada pratilaca" Milorada Dodika, koji je ličio na ribu na suvom terenu, bez daha i bez duše.

Očito da ovakvim profesionalcima sa TVN1 nije u mogućnosti da guslar iz Laktaša, može prodavati „muda za bubrege“ i lansirati im gadosti i bljuvotine, kao što to redovno čini svojim istomišljenjima i na besjedama svojih sjela i podgrmečkih šatorskih pijanki i veselja i sa Vučkom i Vulinom i tovariščem Petrom Ivancovom i sa inim svojim nacionalističkim uzorima i sljedbenicima.

Sa svojim jaranom i potomkom sa Blajburškog polja, velikim mostarskim uzurpatorom i sličnim diktatorom hrvatskoga roda, Draganom Čovićem, moćnikom koji i tokove rijeke je mogao da mijenja, poradi svoje kriminalne hacijende u mostarskim Barama.

Što je ovaj ustaški sljedbenik, protjerao i sve Srbe iz firme Aluminij, to njegovog jarana po „čistokrvnim zrncima „srpsko-hrvatskim i ne interesuje, brižan je za status ovih Hrvata i za njihovu istu takvu genocidnu tvorevinu Herceg Bosnu.

Sve dok su ovakvi guslari i orguljaši u našim strukturama državne vlasti, čemu se dobrom nadati, pitanje je sadašnjosti i budućnosti.
Ostali prilozi:
» STID ME TUĐE SRAMOTE
Sead Zubanović | 05. May 2021 19:10
» POGLED NA PROPAST REVIZIJE NA TUŽBU BIH PROTIV SRBIJE
Haris Hojkurić | 03. May 2021 15:52
» TALAČKA KRIZA U SARAJEVU: RAMBU JE DOHAKAO RUSKI RULET
Avdo Huseinović | 02. May 2021 22:41
» PRVIH 100 DANA AMERIČKOG PREDSJEDNIKA JOSEPHA BIDENA
Zijad Bećirević | 01. May 2021 15:18
» MA JEL’ TI TO HOĆEŠ DRŽAVU, BOŠNJO?
Željko Milićević | 30. April 2021 15:38
» IMA LI KO GORI OD BAKIRA?
Said Šteta | 30. April 2021 14:53
» ZLOČIN NA „KAZANIMA“ – POUKA I PORUKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. April 2021 15:29
» KAKAV SMO TO MI NAROD
Šemso Agović | 28. April 2021 15:02
» SJEĆANJE NA RAMAZANE PROVEDENE U RUDNIKU
Dr. sc. Amir Ismić | 28. April 2021 14:39
» JAVNI OGLAS MLADENA IVANIĆA ZA PODOBNOG POLITIČKOG LIDERA U BOŠNJAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. April 2021 15:46
» NAŠI KLOVNOVI, ISPOD CIRKUSNE ŠATRE
Mr. Milan Jovičić | 25. April 2021 18:48
» PRIRODNA ILI VJEŠTAČKA SELEKCIJA
Aziz Hurem | 25. April 2021 18:01
» SVJEDOČENJA O ZLOČINU U GORICI
Said Šteta | 24. April 2021 05:18
» NESTANAK BOSNE I HERCEGOVINE ILI RS PITANJE JE SAD - IMPLIKACIJE „NON-PAPER“
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 22. April 2021 19:12
» SJEĆANJA NA DJETINJSTVO I PRVE RAMAZANE
Dr. sc. Amir Ismić | 21. April 2021 16:28
» SRPSKA UGROŽENOST I DISOLUCIJE
Ismet Zukorlić | 21. April 2021 14:38
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBONOSNI VAKAT I ZEMAN
13. April 2021 14:39
» KO ISPRAVLJA KRIVU DRINU?
10. March 2021 16:42
» METAMORFOZA LJUDSKOSTI
22. February 2021 14:58
» MOSTARSKA IZBORNA CIRKUSIJADA!
16. February 2021 14:15
» FENOMEN SRPSKIH LAŽI
04. December 2020 14:48