Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas prisustvovao obilježavanju Dana državnosti u Bratuncu i Potočarima
SALKIĆ U BRATUNCU I POTOČARIMA: BOSNA I HERCEGOVINA JE NAŠA DOMOVINA I MI TO SVJEDOČIMO OVDJE NA DRINI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 25. November 2020. 14:11:49


Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić, danas je, 25. novembra 2020. godine, prisustvovao obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Memorijalnom centru Veljaci u Bratuncu i Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice.

Obilježavanje je najprije upriličeno u Memorijalnom centru Veljaci u Bratunca, gdje su ukopane žrtve zločina iz 1992. godine, gdje je položeno cvijeće i odata počast žrtvama. Program je upriličen i u Memorijalnom centru Potočari, gdje su ukopane žrtve genocida iz jula 1995. godine.

U svom obraćanju prisutnima, potpredsjednik Salkić je naglasio da je današnji datum jedan od najznačajnijih u hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine, te je podsjetio da ono što danas imaju građani Bosne i Hercegovine nemaju mnogi narodi u svijetu, to su mir, sloboda, nezavisna i suverena domovina.- Naš cilj je jedinstvena i nedjeljiva Bosna i Hercegovina u kojoj će svi građani imati jednaka prava i jednake mogućnosti bez obzira kako se zovu, kako se Bogu mole i gdje žive. Naš cilj je univerzalan, on nije protiv bilo koga u ovoj zemlji.

Bosna i Hercegovina je naša domovina i mi to svjedočimo ovdje na Drini i na svim drugim krajevima Bosne i Hercegovine. Ovo naše okupljanje ima za cilj da pošalje poruku da mi nećemo odustati, koliko god su prisutne sile koje zagovaraju podjelu ove zemlje. Mi ćemo biti uvijek na braniku naše domovine.

Važno je da naš trud i žrtvu prepoznaju oni koji mogu pomoći opstojnost Bošnjaka ovdje na Drini, jer da nas nema ovdje na Drini ne bi se imao ko okupiti danas ovdje niti bi imao ko obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine.Pozivam vas da svi zajedno više radimo na njegovanju i obilježavanju Dana nezavisnosti i Dana državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Važno je taj dan poslati poruku i čestitati našim prijateljima, sugrađanima, komšijama. Ono što mi imamo da obilježavamo kroz Dan nezavisnosti i Dan državnosti to nemaju mnogi narodi u svijetu. Ponekad zaboravljamo ono što danas imamo, to su mir, sloboda, nezavisna i suverena domovina.

Naši ciljevi nikada neće biti usmjereni protiv bosanskih katolika i bosanskih pravoslavaca. Mi želimo da se i oni zajedno sa nama bore za jaču, prosperitetniju, sigurniju, stabilniju državu Bosnu i Hercegovinu, jer će to biti garant opstanka naroda na ovom prostoru i boljeg života svih građana u ovoj zemlji.
Ostali prilozi:
» ŠIRA SLIKA - NOVA EMISIJA AL JAZEERE BALKANS
Bošnjaci.Net | 27. January 2021 14:53
» SDA SANDŽAKA: SJEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
Bošnjaci.Net | 27. January 2021 14:45
» ODBRANA SAKIBA MAHMULJINA NAJAVILA ŽALBU
Fena | 22. January 2021 15:16
Ostali prilozi istog autora: