Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Četnik za sva vremena
DR. CERIĆ: SVE DOK SE STANIVUKOVIĆ I NJEMU SLIČNI JAVNO NE OGRADE OD RATNIH ZLOČINACA, CIJELI SRPSKI NAROD JE POD SUMNJIM GENOCIDNOG NARODA
Autor: B.net
Objavljeno: 26. November 2020. 00:11:22


Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je na pitanje da li priznaje presude Haškog suda u slučaju bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, poručio da ne priznaje "ništa od tog suda".

"Taj sud je nanio veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča", rekao je je Stanivuković gostujući u emisiji Pressing na Televiziji N1.

Stanivuković je, piše N1, pojasnio zašto smatra da u Srebrenici nije počinjen genocid.

"Znate li definiciju genocida? Istrebljenje naroda s određene teritorije. Je li bila namjera u tom smislu da svi budu protjerani? Srebrenica je dio BiH. Govorimo o namjeri da jedan narod bude istrijebljen s te teritorije, o namjeri da se djeca ubijaju. Takve namjere nije bilo. Rekao sam, bio je veliki zločin, meni je žao zbog svake žrtve. Ali što je problem? Problem je što je to pitanje politizovano. Što hoće da kada se kaže ta čuvena riječ, ja je neću ni ponoviti, onda da se kaže da je čitav narod takav. Mi Srbi nismo takav narod", rekao je Stanivuković.

Poručio je da predstavlja jednog modernog političara koji voli sve druge ljude.

"Ne bježim od grešaka. Ako je neko u jednoj stranci loš, pa ne znači da je svaki član u toj stranci loš", kazao je Stanivuković.

Na izjave Stanivukovića odreagirao je dr. Mustafa Cerić:
- Sve dok se Stanivuković i njemu slični javno ne ograde od punopravno optuženih srpskih ratnih zločinaca za srpski genocid nad Bošnjacima, cijeli srpski narod je pod sumnjim genocidnog naroda!

Nismo mi ti koji optužujemo srpski narod za kolektivni grijeh srpskog genocida, već to čini srpska politička i SANU pamet, koja genocidne pojedince, poput Karadžića i Mladića, pokrivaju cijelim srpskim narodom. To je svima jasno osim retadiranim mozgovima, za koje nema lijeka. To je neizlječiva bolest bolesnih umova i ljudi bez duše i morala!, istakao je dr. Cerić.Ostali prilozi:
» ŠIRA SLIKA - NOVA EMISIJA AL JAZEERE BALKANS
Bošnjaci.Net | 27. January 2021 14:53
» SDA SANDŽAKA: SJEĆANJE NA ŽRTVE HOLOKAUSTA
Bošnjaci.Net | 27. January 2021 14:45
» ODBRANA SAKIBA MAHMULJINA NAJAVILA ŽALBU
Fena | 22. January 2021 15:16
Ostali prilozi istog autora: