Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


SUADA ZORONJIĆ: GLASALA SAM ZA, BOŠNJAČKA STRANKA JE SVJESNO OBORILA REZOLUCIJU O SREBRENICI
Procitaj komentar

Autor: Sanapress.info
Objavljeno: 07. January 2021. 14:01:03
SUADA ZORONJIĆ: – Ja sam glasala za prijedlog koji je uputila Bošnjačka stranka i amandman je bio na ime Ervina Ibrahimovića, ali je Odbor odbio da razmatra te amandmane zato što je bio odsutan da obrazloži iste. Pazite sad, oni su nešto predložili, a pritom su pobjegli iz Skupštine jer nisu vjerovatno bili sigurni u svoje koalicione partnere da će ih podržati. Da su oni bili prisutni, moj glas i glas koleginice iz URA-e s onih njihovih četrdeset u koje se “pucaju”, a mislim da nisu sigurni baš u to oni bi imali 42 glasa, i ovaj prijedlog bi sasvim prošao.
Bošnjačka stranka je, prema svemu sudeći, svjesno oborila Rezoluciju.


Brojni mediji u regionu prenijeli su lažnu vijest kako je narodna poslanica Suada Zoronjić sa liste “Crno na bijelo” glasala protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Postavlja se pitanje šta kome nije jasno i otkud hajka na Suadu Zoronjić. Od svega je jasno da su klupe kako se i vidi na snimku poslanika DPS-a i Bošnjačke stranke prazne. Na glasanju jasno se vide i dva glasa “ZA” Suade Zoronjić i Božane Jelušić ispred URA-e. Svi su mediji prenijeli jednu te istu informaciju potpuno netačnu, s obzirom na to da se jasno vidi ko je glasao za prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je predložila Bošnjačka stranka. Naprotiv, situacija bi mogla biti drugačija da su predstavnici Bošnjačke stranke i DPS-a prisustvovali glasanju, jer bi s glasovima poslanika koalicije “Crno na bijelo” imali 42 glasa, odnosno većinu potrebnu za usvajanje Rezolucije. Za Sandžak Televiziju Suada Zoronić odgovara:

– Ja sam glasala za prijedlog koji je uputila Bošnjačka stranka i amandman je bio na ime Ervina Ibrahimovića, ali je Odbor odbio da razmatra te amandmane zato što je bio odsutan da obrazloži iste. Pazite sad, oni su nešto predložili, a pritom su pobjegli iz Skupštine jer nisu vjerovatno bili sigurni u svoje koalicione partnere da će ih podržati. Da su oni bili prisutni, moj glas i glas koleginice iz URA-e s onih njihovih četrdeset u koje se “pucaju”, a mislim da nisu sigurni baš u to oni bi imali 42 glasa, i ovaj prijedlog bi sasvim prošao.

Bošnjačka stranka je, prema svemu sudeći, svjesno oborila Rezoluciju.

– Očigledno da su spinovi u pitanju i imali su za cilj da lažno predstave građansku koncepciju građanskog pokreta URA-e i mene kao predstavnika bošnjačkog naroda. Ovdje se radi o klasičnoj obmani bošnjačkog naroda koji su putem spinova lažno obaviješten, a ta lažna obavještenja išla su zna se odakle, iz kabineta DPS-a i BS-a. Također pismo od “plaćenice” te iste strane koja piše o “crnoj ruci” Suade Zoronjić ne dotiče me. Medijski pismeni ljudi znaju da je to igra DPS-a i Bošnjačke stranke.

Bošnjačka stranka koja plasira čitavu priču sa partnerima DPS-om jer su, kako kaže, zajedno u igri, priču o Srebrenici nastavlja koristiti u dnevno-političke svrhe. Inače, Bošnjačka stranka je za 12 godina vlasti mogla voditi borbu za pravno i suštinsko rješavanje pitanja Srebrenice. Samo, nije jasno kako se analizi djelovanja BS-a ne pristupa kritički i konačno neprizna neiskrenost partije. Srebrenica nije priča za poigravanje i potkusurivanje, pogotovo ne Bošnjačke stranke kojoj je povratak na vlast jedini cilj po svaku cijenu.

VRHOstali prilozi:
» MUHABET U NEW JERSEYU SA PROF. MENSUR-EF. PAŠALIĆEM
Bošnjaci.Net | 11. April 2024 02:51
» OBILJEŽEN RAMAZANSKI BAJRAM NA TRGU SLOBODE U TUZLI
Bošnjaci.Net | 11. April 2024 01:46
Ostali prilozi istog autora:
» JUBILEJ: 25 GODINA GLASA ISLAMA
12. December 2021 14:37
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif