Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Osuda i reakcija Zavičajnog društva Plavljana i Gusinjana u BiH na antibosansku čestitku predsjednika Vlade CG
ŠABOVIĆ: KRIVOKAPIĆ DA OBJASNI ČESTITKU GENOCIDNOJ TVOREVINI, A ABAZOVIĆ ŠUTNJU
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 10. January 2021. 14:01:02
Šta je sa ovom čestitkom Krivokapić želio poručiti Bošnjacima i svim građanima-legalistima u BiH, Sandžaku, Srbiji, posebno Bošnjacima u državi Crnoj Gori u kojoj je premijer?! Da li to premijer Krivokapić, želi vratati region u devedesete godine i pridružiti se sada nasljednicima ratnog zločinca Radovana Karadžića, odnosno Dodiku u njegovim namjerama?! Zašto šuti Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade CG?!


Povodom izjave Željke Cvijanović, a u vezi telefonskog poziva predsjednika Vlade CG, Zdravka Krivokapića, njegove čestitke povodom 9. januara, dana genocidne tvorevine RS, dan koji je Ustavi sud BiH proglasio neustavnim i zabranio da se obilježava, Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana u BiH (ZDPiG) osuđuje sramnu i necivilizacijsku čestitku, i uputilo je reakciju koju objavljujemo u cjelosti:

- Americi, državama Evrope i čitavom svijetu, jasno je, da je na Bosnu i Hercegovinu od strane Srbije i njima poslušnih Srba iz BiH, izvršena agresija, da je u Srebrenici počinjen i presuđen genocid. Nažalost genocid nad Bošnjacima i potpuno istrebljenje učinjeno je i u čitavom Podrinju gdje su činili većinu, kao i u više gradova u BiH (Sarajevo, Prijedor, Foča, Višegrad, Zvornik, Bratunac, Ključ, Sanski Most i drugi gradovi i mjesta). Ovo je bio najveći zločin od Drugog svjetskog rata, učinjen u čitavoj BiH, pobijeno više od stotinu hiljada nevinih civila, raseljeno više od milion Bosnjaka i drugih građana BiH. Ovo je najveća sramota srpskog naroda, oni koji znaju razmjere počinjenog zla svojim komšijama, stide se svojih onih koji su planirali, naredili i izvrišili genocid. Najzad to je priznala i država Crna Gora i Crnogorska crkva. Jasno je to i onima koji su to učinili, obzirom na čijim krilima i uz čiju pomoć je g-din Krivokapić došao na vlast u CG. Jasno je i njemu!
Šta je sa ovom čestitkom Krivokapić želio poručiti Bošnjacima i svim građanima-legalistima u BiH, Sandžaku, Srbiji, posebno Bošnjacima u državi Crnoj Gori u kojoj je premijer?! Da li to premijer Krivokapić, želi vratati region u devedesete godine i pridružiti se sada nasljednicima ratnog zločinca Radovana Karadžića, odnosno Dodiku u njegovim namjerama?! Zašto šuti Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade CG?! Da li se Dritan Abazović slaže sa čestitkom i sa svim šta iza te čestitke stoji i šta ona poručuje?! Da li to Krivokapić i Abazović žele da naruše dobre odnose BiH i CG, građana BiH i CG koji su, u veoma dobrim odnosima, a da su Bošnjaci porijeklom iz CG, Plava i Gusinja, dobro vezivno tkivo tih dobrih odnosa!
Da ipak sve ovo nije jasno, tražili bismo da Krivokapić objasni svoju čestitku, a Abazović da objasni šutnju.
Nažalost, sve je ovdje jasno: negira se genocid, umanjuje se i amnestiraju se zločini, priznaje genocidna tvorevina RS i ruše se dobrosusjedski odnosi građana BiH i CG.
Građani BiH porijeklom iz Plava i Gusinja, pozivaju sve Bošnjake iz CG, Bošnjake iz čitavog svijeta i sve druge dobronamjerne građane, da reaguju i osude ovu čestitku Krivokapića i ćutanje Dritan Abazovića, - piše u reakciji Salih Šabović, predsjednik Zavičajnog društva Plavljana i Gusinjana u BiH.

VRH


  Dossier: Zavičajno društvo Plavljana i Gusinjana u BiH - Sarajevo
» AMIR ŠABOVIĆ JE BIO VELIKI ČOVJEK I BORAC
Bošnjaci.Net | 05.10.2023 00:06
» ZAHVALNOST I ČESTITKA
Bošnjaci.Net | 13.03.2022 11:29
» PLAVSKO-GUSINJSKA "ALATURKA" NA IGMANU
Amela Memić | 05.06.2012 11:26

Ostali prilozi:
» MEHMEDALIJA DIZDAR JE RIBLJA KOST U ČETNIČKOM GRLU
Sead Zubanović | 16. July 2024 17:40
» LIJEP PRIMJER BOŠNJAKA ULMA: HAJRAT - ŠADRVAN
Bošnjaci.Net | 15. July 2024 14:58
» CHICAGO: “WALK TO REMEMBER GENOCIDE IN SREBRENICA“
Dženita Hrnjić | 14. July 2024 18:44
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif