Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ČESTITKA NEDIMU POBRIĆU I ZAHVALA BAKIRU IZETBEGOVIĆU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 04. February 2021. 15:02:08
DR. MUSTAFA CERIĆ: Zato mi je drago što je novinar N.P., Nedim Pobrić, našao svoje utočište od mojih prijetnji, gdje može snažnije i hrabrije da brani predaju/prodaju Sutorine Crnoj Gori, koja zaslužuje da joj Bosna pokloni sve što zaželi radi našeg bosansko-graničnog mira i sigurnosti sa njom.
Zaslužuje to Crna Gora zato što se, nakon inicijalne udružene agresije sa Srbijom na nezavisnu i suverenu bosansku državu i zločina/genocida protiv Bošnjaka/Bosanaca, Crna Gora, posebno Milo Đukanović, distancirala od svog i srpskog zločina.


Obradovan sam viješću što je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović imenovao novinara portala Faktor.ba Nedima Pobrića za svog savjetnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Čestitam Nedimu Pobriću na novoj dužnosti, a Bakiru Izetbegoviću se zahvaljujem što ga je zaštito od mene.

Naime, ja sam okrivljen za prijetnju novinarima Faktora.ba zato što sam zaključio da je jedan od njih agent KOS-a zato što se potpisao inicijalima N.P. u svom napadu na mene zbog mog stava o tome da je odricanje od Sutorine u korist Crne Gore bosanska državna i nacionalna izdaja. Dotični autor pod inicijalima N.P. je, zatim, otkrio svoj identitet kao novinar Nedim Pobrić, koji se, zatim, pismeno požalio „Udruženju udruge BH novinara“ i „Liniji za pomoć novinarima“ zbog ugroženosti od mene. Udruženi novinari i njihova linija je promptno reagovala.

Otvori link OVDJE.

Ja se nisam osjetio ni ugroženim ni poniženim, već sam bio sretan što sam saznao ko je lik pod inicijalima N.P. jer samo se tajni agenti tajnih službi, a KOS jest jedna od tajnih službi u Bosni, potpisuju inicijalima kao bi skrivali svoj identitet, odnosno tajnu djelatnost – u Bosni protiv ljudi koji im smetaju na putu ostvarivanja njihovih ciljeva.

Dakle, moja greška nije bila ta što nisam pročitao autorov tekst pod inicijalima N.P., kao što se to događa nekim Bošnjacima u Parlamentu bosanske države da ne čitaju, iako znaju ime i prezime autora ponuđene inicijative, pa glasaju iz neznanja na štetu časti i ugleda Husjen ef. Đoze, već je moja greška bila ta što nisam znao ko se krije ispod inicijala N.P. Nisam znao da sam udario na osinje gnijezdo, koji se zbog toga uznemirilo i gromko zazujalo. No, čim sam saznao da se radi o velikom novinaru Faktor.ba pod imenom Nedim Pobrić, povukao sam se na razumnu distancu kako me ljute novinarske žaoke ne bi ubole. Jer, od takvih nekih ljutih i otrovnih osovsko-novinarskih uboda još uvijek nosim ožiljke.

Zato mi je drago što je novinar N.P., Nedim Pobrić, našao svoje utočište od mojih prijetnji, gdje može snažnije i hrabrije da brani predaju/prodaju Sutorine Crnoj Gori, koja zaslužuje da joj Bosna pokloni sve što zaželi radi našeg bosansko-graničnog mira i sigurnosti sa njom.Zaslužuje to Crna Gora zato što se, nakon inicijalne udružene agresije sa Srbijom na nezavisnu i suverenu bosansku državu i zločina/genocida protiv Bošnjaka/Bosanaca, Crna Gora, posebno Milo Đukanović, distancirala od svog i srpskog zločina.

To je velika crnogorska žrtva u odnosu na svoj i srpski zločin/genocida i zato to Bosanci treba da cijene i Crnu Goru da nagrade Sutorinim.

Ispričavan se što to nisam na vrijeme shvatio, ali evo sad kad mi je „sve jasno“ običavam da neću više ugrožavati P.N., Nedima Pobrća, ni kao novinara Faktor.ba, ni kao savjetnika zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Naprotiv, ovim putem nudim savjetniku Nedimu Pobriću moje skromno savjetodavno znanje i iskustvo, kao izraz mojeg poštovanja i moje lojalnosti Republici bosanskoj!

Uvjeren sam da će Pobriću poći za rukom da u međuvremenu završi i fakultet, ako Bog da.

Zaista se osjećam lijepo kad ima neko ko zaslužuje čestitke i zahvale!

Pred moj sutrašnji rođendan (05. februar 1952., punih 69 godina), osjećam se sretnim i sigurnim što nam je Republika bosanska u pravim i sigurnim rukama!

Svemogući Allahu, osnaži nas u bratstvu i ljubavi! Amin!

Sveznajući Bože, pouči nas da se volimo i poštujemo! Amin!

Milostivi Bože, omili nam Republiku bosansku! Amin!Ostali prilozi:
» SVEČANO OTVOREN ISLAMSKI CENTAR GAZILAR
Mesihat.org | 12. April 2021 19:43
» DOKUMENTARNI FILM: NAPUŠTENA ZENIČKA SELA - VIŠEGRAD
Dr. sc. Amir Ismić | 12. April 2021 15:25
Ostali prilozi istog autora:
» BRAVO… BAKIRE…
04. April 2021 14:34
» OPSADA UMA
27. March 2021 14:50