Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


ČETNIK MILUTIN ĐILAS IZ NIKŠIĆA HVALIO SE DA JE IZ BOSNE DONIO „PUNU TORBU BOŠNJAČKIH UŠIJU“
Procitaj komentar

Autor: politicki.ba
Objavljeno: 04. February 2021. 18:02:34


Portal politicki.ba raspolaže podacima da određene sigurnosne službe u BiH, ali i regionu, već duže vremena provjeravaju istinitost Đilasovih ranijih izjava.

Sve su prilike da bi preživjele žrtve ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, na nedavno objavljenim fotografijama na društvenim mrežama, mogle prepoznati četnika Milutina Đilasa, zvanog Mićun, kao jednog od svojih mučitelja, za kojeg se pouzdano zna da živi na području Nikšića u Crnoj Gori.

Mnogi tvrde da je riječ o jednom iz grupe crnogorskih četnika koji su početkom agresije na BiH u grupama i pojedinačno dolazili u BiH, učestvovali u mnogim ubistvima Bošnjaka na području Foče, Čajniča, Goražda, ali i na području Kalinovika, pljačkanju bošnjačkih domova i silovanju žena i djevojaka.

Naš portal raspolaže podacima da određene sigurnosne službe u BiH, ali i regionu, već duže vremena provjeravaju istinitost Đilasovih ranijih izjava kako je 1992. godine u Crnu Goru kao trofeje donio „punu torbu bošnjačkih ušiju“.

Inače postoje provjerene informacije da su četnici iz Nikšića, početkom agresije pobili veću grupu Bošnjaka na području Kalinovika. Da li se među njima nalazio i Milutin Đilas, to se tek treba utvrditi.

O zločinima koje su tokom 1992. godine činili crnogorski četnici, od kojih su mnogi prepoznati kao bajraktari prošlogodišnjih litija u Crnoj Gori, trenutno se bave domaći i strani istraživači ratnih zločina počinjenih u BiH.

Među prvima koji nije položio račune za počinjene zločine nad Bošnjacima u BiH je četnički vojvoda Milika Ćeko Dačević porijeklom iz Crne Gore, koji se, kao i mnogi drugi ratni zločinci trenutno krije na području Srbije.

Dačević je sa svojom jedinicom, također, „operirao“ na području Gornjeg Podrinja.O domaćim četnicima koji su se sklonili u Crnu Goru mnogo se zna.

Bošnjaci Hadžića tvrde da se u Nikšić, svojevremeno sklonio i njihov predratni komšija, Zoran Gašević, kojega smatraju najodgovornijim za hapšenja, torture i ubistva hadžićkih Bošnjaka u 1992. godini.

Svjedoci su ga optuživali za ubistvo više stanovika Donjih Hadžića, a posebno za ubistvo 14 hadžićkih Bošnjaka ekshumiranih iz masovne grobnice Đurđevača na Igmanu.

I Gašević, kao i Đilas i mnogi drugi osumnjičenici za ratne zločine u BiH koji su bili zvjezde prošlogodišnjih litija u Crnoj Gori, živi i radi u Nikšiću.

Ono što dugo stvara nevjericu, kako kod mnogih žrtava njihovih zločina, tako i kod mnogih uglednih Crnogoraca jeste saznanje da i Đilas i Gašević visoko kotiraju kod aktuelnih političkih struktura u Crnoj Gori.

VRHOstali prilozi:
» TRUMP NAKON NAPADA: SPASIO ME BOG
Hayat | 14. July 2024 15:44
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif