Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

Ko na Mostaru nije naučio lekciju, taj je potpisao IZDAJU.
„BH BLOK“ U PROJEKTU UZP I SANU U IZDAJI MOSTARA I IDEJE BOSNE
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 16. February 2021. 14:02:23
TREBA JASNO POKAZATI IZDAJNIKE: Boška, Mario i Irma


ELMEDINA MUFTIĆ: Mostar su HDZ-u isporučili i izdali ideju Bosne svi oni koji su glasali, agitovali, davali podršku, medijski promovisali „BH blok“, išli u Mostar slikali se sa Baralijom i Čavarom, te narod dovodili u zabludu. S toga, jednom za svagda „Naša stranka“ je potvrdila ono što je mnogima već odavno poznato, da je programski i izvršno okrenuta provedbi Memoranduma II SANU-a, a svi koji koaliraju sa njima i na bilo koji drugi način ih podržavaju su saučesnici u razgradnji države, političkom, identitetskom nestanku Bošnjaka i na kraju svrstavaju se na stranu onih koji su izvršili genocid i UZP, te danas nastoje da prekroje istinu o agresiji i genocidu, o karakteru rata u R BiH, o počinjenim zločinima i izjednačavanju strana.
George Orwell je rekao „narod koji bira korumpirane političare, varalice, lopove i izdajice nije žrtva nego saučesnik.“

Izbori u Mostaru pokazali su svu raskoš saučesništva Bošnjaka u izdaji Mostara i prodržavne ideje Bosne i Hercegovine. Bošnjaci koji su davanjem povjerenja „BH bloku“ pristali da budu saučesnici u predavanju Mostara politici UZP-a, koju provodi HDZ BiH, koja je u vremenu agresije na R BiH isti taj Mostar rušila do temelja, a Bošnjake progonom, zločinima, logorima nastojala istrijebiti sa „stolnih hrvatskih prostora“.

Puno je pitanja koja je nužno postaviti, a još nužnije doći do odgovora, kako bismo mogli doći do rješenja problema koji je evidentan i koji prijeti da od Bošnjaka napravi narod bez prava, narod kriminala, korupcije, zločinaca i ono što je najgore narod bez države, identiteta, koji će biti sluga drugima u ostvarivanju velikosrpskih i velikohrvatskih interesa na ovim prostorima.

Zašto smo dozvolili da nam se okupira medijski prostor, i da svakodnevno bivamo izloženi agresivnim udarcima na patriotsku svijest, čast, dostojanstvo i istinu o nama kao autohtonom narodu na ovim prostorima, koji je vijekovima branio ovu grudu zemlje bosanske u čijim su temeljima uzidani životi naših najboljih sinova?

Zašto dozvoljavamo da nas ograničeni likovi, sa izraženim sociopatskim i egocentričnim poremećajima, prave budalama, prodaju nam interes države i nacije za sitan kusur vlastitih interesa i liječanja frustracija?

Zašto nasjedamo na priču koja je davno napisana u pisarnici SANU-a, a koju nam danas kao uspavanku za našu svijest pričaju ovdašnje ublehe, o tome da je svaki uspješan Bošnjak kriminalac, korumpiran, ubica, zločinac. Da mi nemamo Bošnjaka koji je pošten i čija čast je neupitana?

Zašto smo dozvolili da nas nas ubijede da se trebamo izvinjavati onima za koje je Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za ratne zločine doni presude da su izvršili genocid i UZP, što smo uspjeli preživjeti i odbraniti se?

Kome se mi i zašto dokuzujemo da smo civiliziran narod spreman na suživot, poslije genocida i zločina protiv čovječnosti izvršenih nad nama, koje historija ratovanja po monstruoznosti nije zabilježila?

Kome mi treba da dokazujemo da smo za multietničnost, kad smo svojim životima u vremenu agresije branili ideju različitosti Bosne?

Zašto Bošnjaci dozvoljavaju da im Irma Baralija udara na čistoću borbe, na antifašističko opredjeljenje i uz to je nagrađuju povjerenjem na izborima, a ona to povjerenje slijedeći plan i program „Naše stranke“ kojoj pripada, a koji je ništa drugo do Memorandum II SANU-a, izda, poništavanjem glasačkog listića u izboru gradonačelnika Mostara, odnosno glasa za kandidata iz HDZ-a, odnosno preda Mostar u ruke HDZ-u.

Zar je neko od Bošnjaka ikad i posumnjao u odanost Boške Čavar velikohrvatskoj ideji? Zar mislite da je ta žena tek tako došla na listu „BH bloka“ i dobila glasove, ona je uvijek bila HDZ-ova ruka za „stolni hrvatski grad Mostar“, samo je naivnim Bošnjacima od sarajevskih diletanata i izdajnika predstavljana kao porbosanski orjentisana.

Sad kad je Mostar izdat i kad ga s pravom mogu nazvati „stolnim hrvatskim gradom“, kad se tako oholo gazi po krvi naših šehida i gazija koji su ga u najtežim vremenima agresije uspjeli sačuvati od podjele i okupacije, treba jasno prokazati IZDAJNIKE.

Treba se konačno podvući crvena linija državnog i nacionalnog interesa, koju ko nagazi rizikuje da se proglasi IZDAJNIKOM.

Bošnjaci moraju razumjeti pravopis istine i opstanka, te ne dozvoliti da nam pamet sole nekim promjenama na bolje, nekim blokovima koji su napravljeni u Beogradu i Zagrebu i služe u svrhu podjele Bosne i sataniziranju Bošnjaka i odrođavanju od identiteta i svođenjem Bošnjaka sa političkog faktora na obezglavljanu skupinu koja će da služi interesima Srba i Hrvata.

Sve ovo što smo u proteklom izbornom period vidjeli, mora nas osvijestiti, ne smijemo dozvoliti da budemo (a već jesmo) saučesnici u kreiranju i provođenju našeg nestanka i podjele Bosne.
Ne smijemo biti naivni i vjerovati svakome ko se Bogom kune da nas vodi u spas, a u stvari vodi nas u propast.

Udružena izdaja


Mostar su HDZ-u isporučili i izdali ideju Bosne svi oni koji su glasali, agitovali, davali podršku, medijski promovisali „BH blok“, išli u Mostar slikali se sa Baralijom i Čavarom, te narod dovodili u zabludu. S toga, jednom za svagda „Naša stranka“ je potvrdila ono što je mnogima već odavno poznato, da je programski i izvršno okrenuta provedbi Memoranduma II SANU-a, a svi koji koaliraju sa njima i na bilo koji drugi način ih podržavaju su saučesnici u razgradnji države, političkom, identitetskom nestanku Bošnjaka i na kraju svrstavaju se na stranu onih koji su izvršili genocid i UZP, te danas nastoje da prekroje istinu o agresiji i genocidu, o karakteru rata u R BiH, o počinjenim zločinima i izjednačavanju strana.

Ako ovo ne uzmemo u pamet, malo je da smo saučesnici mi postajemo ubice naroda svoga.

Ko na Mostaru nije naučio lekciju, taj je potpisao IZDAJU.

Džaba nam sviće ako ne progledamo. A puno je slijepih, Jusufe!Ostali prilozi:
» BIBLIJSKA PRIČA O BOSANSKOM DAVIDU I DVOJICI BALKANSKIH GOLIJATA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. November 2021 13:12
» BOSNA JE ODUVIJEK BILA I OSTALA SVOJA NA SVOME U JEDINSTVU RAZLIČITOSTI SVOJE „KRVI I TLA“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. November 2021 17:35
» ILI HERCEG-BOSNA ILI INTERVENCIJA HRVATSKE!
Dženana Karup Druško | 23. November 2021 17:21
» VODIČ I CJENOVNIK LIJEČENJA U TURSKOJ
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 22. November 2021 02:19
» DODIK JE RUKAVICA MRAČNIH GENOCIDNIH SILA
Avdo Metjahić | 21. November 2021 19:26
» POSLJEDNJE ZBOGOM VELIKOM AKADEMIKU MUAMERU ZUKORLIĆU
Prof. dr. Ibro Skenderović | 18. November 2021 14:27
» VANJSKA POLITIKA KANADE PREMA DRUGIMA U SVIJETU
Lena Demirović | 17. November 2021 17:35
» MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
Elmedina Muftić | 17. November 2021 16:59
» ŽRTVE VREMENA U KOME JE I DUVAR IMAO UŠI
Sead Zubanović | 15. November 2021 21:04
» MOJE SJEĆANJE NA RAHMETLI AKADEMIKA MUFTIJU DR. MUAMER-EF. ZUKORLIĆA
Dr. hfz. Haris Hadžić | 15. November 2021 03:28
» NEKI ASPEKTI NOVIJE SANDŽAČKE ISTORIJE
Velija Murić | 12. November 2021 17:45
» GOVORIO SAM SLOBODANU MILOŠEVIĆU U SKUPŠTINI SFRJ U BEOGRADU
Mr. Milan Jovičić | 12. November 2021 16:44
» MOJ OMAŽ HASANU ČENGIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. November 2021 15:57
» HALAL OLSUN, MUFTIJA!
Dr. Rešad ef. Plojović | 09. November 2021 22:03
» MOST
Zineta Subašić | 09. November 2021 13:22
Ostali prilozi istog autora:
» MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
17. November 2021 16:59
» CRVENA LINIJA
18. September 2021 16:22
» ZA SVE NEGATORE GENOCIDA!
24. July 2021 23:07
» BOSNA SE VOLI BEZ INTERESA
29. May 2021 15:07
» PONAVLJANJE IZDAJNIKA
18. March 2021 17:22
» VUČIĆEVE VAKCINE
02. March 2021 22:39
» ZAPIS O DANU NEZAVISNOSTI RBIH
28. February 2021 14:55
» OKREĆE SE FILM ŽIVOTA
27. December 2020 02:28
» URBANA FINA GRADSKA RAJA
23. December 2020 16:22