Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

JOE BIDEN: UMORAN SAM OD PRIČA O DONALDU TRUMPU
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 17. February 2021. 14:02:12


Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden izjavio je kako je umoran od priča o njegovom prethodniku Donaldu Trumpu i da je vrijeme da se više priča o boljitku američkog naroda, javlja Anadolu Agency (AA).

Biden je u intervjuu za televiziju CNN govorio o aktuelnoj situaciji u SAD-u, s akcentom na borbu protiv pandemije COVID-19 te je pozvao Amerikance da vjeruju novoj administraciji u Bijeloj kući.

"Trumpova administracija nije uradila adekvatne pripreme za vakcinaciju i mi smo po dolasku na vlast zatekli svega nekoliko vakcina na stanju. Postignutim dogovorom smo osigurali da do jula ove godina imamo 600 miliona doza anticovid vakcina. To znači da ćemo imati vakcinu za svakog građanina", kazao je Biden.

Pozivajući građane da se vakcinišu, Biden je izrazio uvjerenje da će do kraja ove godine epidemiološka slika u SAD-u biti znatno bolja.

Bidenova administracija najavila je da će za pomoć ekonomiji osigurati fond od 1,9 triliona dolara, a on je kazao da će finansijska pomoć biti usmjerena i na pojedince i na mala i srednja preduzeća.

Na upit da komentira započeti proces opoziva bivšeg američkog predsjednika Trumpa, Biden je kazao da bi svi trebali prestati pričati o njemu.

"Tokom protekle četiri godine je u svim vijestima bio Trump. U naredne četiri godine će vijesti biti o američkom narodu. Umorio sam se od priča o Trumpu", kazao je Biden.

Kritikujući i migrantsku politiku Trumpove administracije, Biden je kazao kako će biti pokrenut proces postepenog rješavanja pitanja državljanstva za 11 miliona ilegalnih migranata u SAD-u.

On je također najavio da će gornji limit za prijem izbjeglica biti vraćen na 125.000, a Trumpova administracija ga je ranije smanjila na 5.000.Ostali prilozi:
» INZKO DA DONESE ZAKON O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA
Anadolu Agency (AA) | 19. April 2021 13:50
» UHAPŠEN SVEĆENIK IZ RUANDE OPTUŽEN ZA UMJEŠANOST U GENOCID
Anadolu Agency (AA) | 18. April 2021 15:17
» MUFTIJA HFZ. KUJEVIĆ: ČOVJEK JE GLAVNI RESURS
Bošnjaci.Net | 16. April 2021 16:31
Ostali prilozi istog autora: