Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

U povodu 1. marta - Dana nezavisnosti BiH
SALKIĆ U BOSANSKOJ DUBICI: MI SMO IZ LJUBAVI PREMA NAŠOJ DOMOVINI DANAS OVDJE I OBILJEŽAVAMO DAN NEZAVISNOSTI JEDINE NAM DOMOVINE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. February 2021. 23:02:21


Potpredsjednik bh entiteta RS, Ramiz Salkić, danas, 26. 02. 2021. godine, posjetio je Bosansku Dubicu.

Džumu-namaz je klanjao u Puhalskoj džamiji, nakon čega je obišao šehidsko obilježje i Čaršijsku džamiju.

Sa predsjednikom OO SDA Bosanska Dubica, Jasminom Spahićem, obišao je i prostorije ove stranke u Bosanskoj Dubici.

Potpredsjednik Salkić je prisustvovao i tribini u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koja je održana u sali Skupštine opštine Bosanska Dubica, na kojoj se obratio prisutnima.
U svom obraćanju potpredsjednik Salkić je još jednom naglasio da je Bosna i Hercegovina domovina svih njenih građana i da u njoj niko ne bi smio biti diskriminiran po bilo kojem osnovu.

Zahvaljujem se odborniku Jasminu Spahiću na organizaciji ove tribine u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovo je pokazatelj zašto se treba boriti da imate svoje predstavnike u lokalnim zajednicama.

Gdje smo mi tu je i Bosna i Hercegovina, tu su naše zastave. Mi smo iz ljubavi prema našoj domovini danas ovdje i obilježavamo Dan nezavisnosti jedine nam domovine.Budimo ponosni na našu domovinu i na našu borbu. Mi nismo generacijama iza nas ostavili teški teret počinjenih ratnih zločina. Naš obraz je čist. Zato vas pozivam da hodate podignute glave i ni pred kim ne povijajte kičmu. Svaki zulum ima svoj kraj, tako će i ovaj zulum teške diskriminacije nad našim narodom u ovom entitetu proći. Mi iz svega ovoga trebamo izaći jači i jedinstveniji u borbi za naša prava i našu domovinu. Svi smo svjesni da danas nije kako bi trebalo i kako bi mi željeli da bude, ali je puno bolje od prvobitne namjere neprijatelja Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Nastavimo zajedno izgrađivati našu domovinu i popravljati naše stanje, svako na svoj način. Čestitajte vašim komšijama bosanskim Srbima i bosanskim Hrvatima Dan nezavisnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih građana i u njoj niko ne bi smio biti diskriminiran po bilo kojem osnovu. Naš cilj je zemlja jednakih prava i mogućnosti. On je pravedan prema svima i zbog toga je ostvariv i ja se nadam da ćemo ga uskoro postići u našoj domovini.
Na kraju današnje posjete potpredsjednik Salkić je posjetio MDD Merhamet Bosanska Dubica i narodnu kuhinju "Život".


Ostali prilozi:
» ARMIJA RBIH JE BILA VOJNA SILA
Bošnjaci.Net | 15. April 2021 16:49
» SVEČANO OTVOREN ISLAMSKI CENTAR GAZILAR
Mesihat.org | 12. April 2021 19:43
» DOKUMENTARNI FILM: NAPUŠTENA ZENIČKA SELA - VIŠEGRAD
Dr. sc. Amir Ismić | 12. April 2021 15:25
Ostali prilozi istog autora:
» ARMIJA RBIH JE BILA VOJNA SILA
15. April 2021 16:49
» DOGOVORENA ZABRINUTOST ILI...?
12. April 2021 14:11