Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

Saopćenje Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije
BANA UPOZORAVA BOŠNJAKE NA ZLONAMJERNE NASRTAJE IZ RAZNIH POLITČKIH KUHINJA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 03. March 2021. 22:03:24


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) čiji su osnivači i članovi mahom porijeklom iz Sandžaka i CG, (dakako i BiH, Kosova), ukazuje na nedavne najave osnovanja tzv. Muslimanske stranke u CG, ali i novu pojavu tzv. Muslimanske demokratske incijative u CG.
Pripadnici bošnjačkog naroda u Sandžaku i Crnoj Gori u kontinuitetu trpe udare kako izvan našeg naroda, ali nažalost i unutar naroda od strane onih pojedinaca koji svoj uspjeh isključivo vide u ličnom šićaru, a koje razni mehanizmi režima instaliraju po potrebi da unose pometnju i unose rascjepe i podjele, sve iz namjere kako bi lakše uspostavili kontrolu nad bošnjačkim narodom, koji se kroz historiju postojanja propatio, od pogroma, istrebljenja, genocida. Preduzimane su baš sve mjere, kako u miru, tako i u ratovima, potpunog uništenja i nestanka Bošnjaka sa domovinskog prostora gdje vjekovima žive. Ono što neprijatelji bošnjačkog naroda nisu uspjeli kamom, mačem, vatrom, genocidom, kulturocodom, urbicidom nastoje uraditi politicidom, olovkom…, a to se najbolje oslikava na ranijim popisima stanovništva u Crnoj Gori kada su uz sve pritiske Bošnjake planski podijelili u četiri - pet kolona. Ali i izborima u kojima ih je režimska politika svela na nivo glasačke mašine, kao i dobar dio njih na jeftino glasačko tijelo po cijeni od 20 do 50 eura, koji nemaju vrijednost čak ni najgore ovce. To najbolje govori zašto je režim etničke zajednice, uključujući i bošnjačku, sveo na socijalnu bijedu, koja će isključivo biti ovisna od režimske hunte.
Ovo se posebno dešava nakon što su Bošnjaci vratili svoj nacionalni identintet (1993) i maternji bosanski jezik, koji su im više od stoljeća zabranjivale velikonacionalističke politike.
Nakon genocida nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini u vremenu srpsko-crnogorske agresije (1992 – 1995), ali i ratnih zločina i policijskih represalija u Sandžaku i Crnoj Gori (i Srbiji), presuda ratnim zločincima od strane najvećih internacionalnih sudova na Planeti, umjesto da se promijeni odnos prema Bošnjacima kao žrtvama, što je bilo za očekivati, nažalost ustrmili su se “politički lešinari” kako bi ih razbili po svim šavovima. I upravo cijepanje ovog jednog europskog i civiliziranig naroda na Bošnjake i tzv. Muslimane i druge skupine, uspjeh je režima sa onim pojedincima i raznim udbašima koji su na njihovim jaslima, koje financiraju iz raznih državnih fondova.
U vremenu političkih previranja u Crnoj Gori, kada zloglasni četnički vojvoda otvoreno prijeti Bošnjacima u Skupštini CG. Otvoreno poziva svoje saborce - zlikovce iz krvavih ratova od 1991. – 1999., na nastavak krvoprolića, javno govori o zakopanom oružju, sa porukom “spremte se, spremte”, dok se iz Skupštine litijaški izađe na ulice navodno da nedaju “pravoslavne svetinje” a skrnave islamske, dok uz četnička orgijanja prijeti se “Turcima” sa zloglasnim zločincima Dražama i Đurišićama, novim Srebrenicama, veličanje srpskih ratnih zločinaca Karadžića, Mladića…
Bivša vlast u CG imala je moć - ali je šutjela, a aktuelna je zaslijepila i zanijemila. Jedni i drugi su zadovoljni jer su prijetnje nestankom upućene Bošnjacima. I jedni i drugi kao da ne predstavlju državu i ne vode institucije koje se trebaju pozabaviti i obračunati sa svima onima koji prijete ratovima, terorizmom, zakopanim oružjem, novim genocidom, skrnave islamske svetinje...
Čestiti bošnjački narode u Sandžaku i CG, ulazimo u period kada će se raspisati popis stanovništva, tako da će sve češće biti nasrtaja na bošnjačko nacionalno biće iz raznih političkih kuhinja, zato vas pozivamo da se časno držite svoga identiteta. Naša šifra opstanka i napretka je: BOŠNJAK, ISLAM I BOSANSKI JEZIK. Isto tako ponosno stanite pod svoj bajrak sa ljiljanima. Sve mimo toga je utopija!
Sve pojave koje dolaze od bilo koga o djelovanju i izjašnjavanju mimo napisanog, imajte slobodu da bez dvoumljenja odbacite i osudite.
Isto tako, svaki čestiti Bošnjak bez rezervi treba odbaciti osnivanje ili djelovanje svega onoga što ide na štetu bošnjačkog nacionalnog korpusa, u tome kontekstu uključujući tzv. Muslimanske stranke u CG, ili kako se već zove, kao i iz budžaka zalutala oglašavanja tzv. Muslimanske demokratske incijative u CG, ili bilo koja organizacija koja ima namjeru unošenja podjela ili podrške bilo koga mimo bošnjačkog korpusa, posebno ističemo kojekakve fašističke četničke “frontove”, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.


  Dossier: BOŠNJAČKO-AMERIČKA NACIONALNA ASOCIJACIJA (BANA) - New York
» NITI SMIJE BITI ZABORAVA A NI OPROSTA!
Hamza Subašić | 29.07.2019 19:11
» KOMANDANTE, UZ TEBE SMO!!!
B.net | 27.01.2017 01:40
» FILMSKI VRISAK AVDE HUSEINOVIĆA
Mr. sci. Džavid Begović | 23.11.2016 19:49
» BANA PRIREDILA IFTAR ZA BOŠNJAKINJE
B.net | 03.07.2016 20:35
» CRNA GORA UKINULA RAVNOGORSKI POKRET
Al Jazeera | 09.05.2016 22:01
» ZAJEDNIČKI KAŽIMO SMRT FAŠIZMU!!!
B.net | 09.05.2016 18:12
» KO BRANI BOŠNJAKE U CRNOJ GORI?
Dr. Mersada Nuruddina Agović | 02.05.2016 15:46

Ostali prilozi:
» AMBASADOR DR. KOZARIĆ U POSJETI SALZBURGU!
Ramzija Kanurić-Oraščanin | 11. October 2021 14:46
» RATNOM HEROJU EDHEMU OMEROVIĆU - TITI AMPUTIRANE OBJE NOGE
Almasa Hadžić, politicki.ba | 06. October 2021 21:19
» RATOVI I BITKE NISU RJEŠENJE
Anadolu Agency (AA) | 03. October 2021 14:35
» SMISAO ŽIVOTA U HAJR-AKCIJAMA
Ferhat Korajac | 29. September 2021 18:29
» DODIK JE SAMO PUKI GLASNOGOVORNIK MRAČNE VELIKOSRPSKE IDEOLOŠKE MATRICE SANU I SPC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. September 2021 19:15
» DR. CERIĆ: RUSKI I KINESKI AMBASADORI OSRAMOTILI SU SE PRED ŽRTVAMA SRPSKOG GENOCIDA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. August 2021 12:48
Ostali prilozi istog autora: