Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

PONAVLJANJE IZDAJNIKA
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 18. March 2021. 17:03:01
BRAĆA PO IZDAJI: Neđo i babo


ELMEDINA MUFTIĆ: Odavno je Latić oblatio sve što vrijedi u Bošnjaka, ali mu izgleda malo, nije mu dovoljno što od njegovog jezika i ruku nisu mirni živi Bošnjaci, sad mu se apetit otvorio i na one koji su već s onu stranu rijeke. Nije prvi puta da Nedžad udara na Aliju Izetbegovića, prvog Predsjednika R BiH i vrhovnog komandanta Armije R BiH, ali zadnjim tekstom o "dinastiji Izetbegovića" preskočio je i najvišu ljestvicu sopstvenog zla.
Mislili smo da poslije agresije na R BiH i izdaje ratnog zločinca Fikreta Abdića, Bošnjaci neće imati tolika iskušenja po opstanak i izdajnike koji za par stotina maraka prodaju čast za vlast, a vlast ne daju ni za šta.

Međutim, živimo vakat u kojem se ne puca, ali u kojem se Bošnjacima razvlači pamet raznim psiho-medijskim pritiscima, toliko opako, zlohudo i strastveno, da nam pokušaj ratnog zločinca Mladića, razvlačenja pameti Bošnjacima dođe kao predgovor, ovome čemu trenutno svjedočimo.

Neki bi rekli da se pojedinci pobjeđuju ignorisanjem, što bi i moglo biti prihvaćeno, da nas historija ne uči da zapisano ostaje kao trajno svjedočanstvo. S toga nam je obaveza na zapisanu laž odgovoriti napisanom istinom.

Bili smo ubijeđeni da poslije ratnog zločinca Abdića teško će se poroditi izdajnik takvog kalibra, međutim, prevarili smo se.

Poslije Fikreta, opet Fikreti, samo u miru, bez vatrenog oružja, sa perima umočenim u tintu izdaje, u službi provođenja Memoranduma II SANU-a. Spremni da za vlastitu korist izdaju sve svetinje za koje smo dali najbolje što smo imali, sinove i kćeri bosanske.

Jedan od takvih, neumorni pregalac u službi poniženja, odrođenja, kriminaliziranja, zločiniziranja, minimiziranja, utapanja Bošnjaka je i Nedžad Latić, koji svojim zlom od pisane riječi direktno služi najmračnijim silama koje nasrću na Bosnu i Bošnjake.

Odavno je Latić oblatio sve što vrijedi u Bošnjaka, ali mu izgleda malo, nije mu dovoljno što od njegovog jezika i ruku nisu mirni živi Bošnjaci, sad mu se apetit otvorio i na one koji su već s onu stranu rijeke. Nije prvi puta da Nedžad udara na Aliju Izetbegovića, prvog Predsjednika R BiH i vrhovnog komandanta Armije R BiH, ali zadnjim tekstom o "dinastiji Izetbegovića" preskočio je i najvišu ljestvicu sopstvenog zla. Pripisivati Aliji I. izdaju, kriviti ga za stotine hiljada ubijenih Bošnjaka, za ne sprečavanje agresije i potvrđivati riječi ratnog zločinca pravosnažno osuđenog za genocid Radovana Karadžića, o vođenju Bošnjaka u nestanak, je mirnodopski abdićevizam s jasnim ciljem relativiziranja genocida i prekrajanja karaktera rata u R BiH od agresije u građanski rat. Po Latiću, Alija I. je kriv što Srbi sanjaju vjekovni san o "velikoj Srbiji" i što su im upravo Bošnjaci jedina prepreka do ostvarenja istog. Po njemu, Alija je kriv što je tzv. JNA hiljadu petsto komada artiljerijskog naoružanja ukopala na brdima oko Sarajeva i 1425 dana držala u opsadi. Alija je po Nedžadu kriv i za Rezoluciju 713 kojom su nam UN uvele embargo na oružje i oduzele osnovno ljudsko pravo, pravo na odbranu. Alija je kriv i što je potpisan nepravedan mir i što su nas upravo ti iz međunarodne zajednice spriječili da oslobodimo okupirani dio R BiH, kad smo iz obrambenog prešli u oslobodilački rat. Smeta Nedžadu porodica Izetbegović, vjerojatno misli da bi ih on mogao zamijeniti, da je sposoban voditi državu i narod. Za cijeli Svijet Alija Izetbegović je državnik, mislilac, humanista, samo za Nedžada i njegove nalogodavce, Alija je naivac, umišljeni lider, krivac za rat u Bosni.

Kad umočiš pero u tintu dušmanluka, onda ti svetinja postaje meta, brat tuđin, a tuđin brat. Pa onda okineš po svome, udaraš jer znaš gdje boli. A Nedžad zna šta radi, i zašto radi to što radi. Kad od Alije Izetbegovića, prvog Predsjednika R BiH i vrhovnog komandanta Armije R BiH, stvoriš mit izdaji i umišljenom lideru, spremnom da za vlast proda narod, onda agresija i genocid nemaju smisao. Interpretacija istine o karakteru rata i genocidu dobiva potpuno drugu dimenziju. Upravo onakvu kakvom žele da je predstave lučonoše Memoranduma II SANU-a, gdje su sve tri strane iste, gdje su svi zločinci, a Bošnjaci su krivi što su svojim postojanjem "primorali" Srbe da ih biološki unište.

Previše bi se toga moglo napisati. Debela je knjiga izdaje Bosne. Mnogo se Fikreta u miru izrodilo, a abdičevizam živi u punoj snazi i svojim novčanicama rovi i tamo gdje burgija neće. Kome nije jasno ko je ovdje kome komandir i ko iz čije čase kusa neka posjeti portal Latića i vidi čije tekstove prenosi, kao znak slaganja i dijeljenja stavova.

Samo jedan u nizu takvih tekstova je i tekst izvjesnog Đ. Alibegića sa autonomaškog izdajničkog portala Cross Atlantik, o sarajeskoj berzi u kojem su napadnuti generali Dudaković i Mahmuljin i oslovljeni sa "ratni zločinci" i gdje autor izražava radost što je general Dudaković preživio coronu, kako bi mogao dočekati presudu i po autorovoj bolesnoj želji biti proglašen „krivim“.

Nikad u Bosni o martu nije pao snijeg, a da zvijer nije ostavila trag. Sad je do nas da te tragove vidimo i da se okrenemo u suprotnom smjeru, odnosno prema onima na koje upravo ove zvijeri reže i čija imena ispisuju perom umočenim u tintu izdaje.Ostali prilozi:
» INZKOV ZAKON NE ODNOSI SE SAMO NA ZABRANU NEGACIJU GENOCIDA, VEĆ I NA ZABRANU NEGACIJE HOLOKAUSTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. December 2021 20:19
» GDJE JE OBRAZ ČOVIĆU I ŠAČICI NJEGOVIH HADEZEOVACA
Davor Krile, Slobodna Dalmacija | 02. December 2021 16:11
» BOŠNJACI - BORBA PROTIV GENOCIDA TRAJE
Mehmed Meša Delić | 01. December 2021 18:49
» HOLLYWOOD, BOLLYWOOD, BOSNNYLOOD
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. November 2021 14:58
» HOUSE OF ONE
Aziz Hurem | 30. November 2021 14:57
» DA LI SU NAM ZNANE ALLAHOVE / BOŽIJE PORUKE?
Mr. Milan Jovičić | 30. November 2021 14:56
» POTURI U SREDNJOVJEKOVNOM I OSMANSKOM PERIODU BOSNE
Ferid Ferko Šantić | 28. November 2021 15:24
» DENIS ZVIZDIĆ KANDIDAT „TROJKE“ ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH?
Mr. Milan Jovičić | 28. November 2021 12:54
» ILI HERCEG-BOSNA ILI INTERVENCIJA HRVATSKE!
Dženana Karup Druško | 23. November 2021 17:21
» VODIČ I CJENOVNIK LIJEČENJA U TURSKOJ
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 22. November 2021 02:19
» DODIK JE RUKAVICA MRAČNIH GENOCIDNIH SILA
Avdo Metjahić | 21. November 2021 19:26
» POSLJEDNJE ZBOGOM VELIKOM AKADEMIKU MUAMERU ZUKORLIĆU
Prof. dr. Ibro Skenderović | 18. November 2021 14:27
» VANJSKA POLITIKA KANADE PREMA DRUGIMA U SVIJETU
Lena Demirović | 17. November 2021 17:35
» MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
Elmedina Muftić | 17. November 2021 16:59
» ŽRTVE VREMENA U KOME JE I DUVAR IMAO UŠI
Sead Zubanović | 15. November 2021 21:04
» MOJE SJEĆANJE NA RAHMETLI AKADEMIKA MUFTIJU DR. MUAMER-EF. ZUKORLIĆA
Dr. hfz. Haris Hadžić | 15. November 2021 03:28
Ostali prilozi istog autora:
» MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
17. November 2021 16:59
» CRVENA LINIJA
18. September 2021 16:22
» ZA SVE NEGATORE GENOCIDA!
24. July 2021 23:07
» BOSNA SE VOLI BEZ INTERESA
29. May 2021 15:07
» VUČIĆEVE VAKCINE
02. March 2021 22:39
» ZAPIS O DANU NEZAVISNOSTI RBIH
28. February 2021 14:55
» OKREĆE SE FILM ŽIVOTA
27. December 2020 02:28
» URBANA FINA GRADSKA RAJA
23. December 2020 16:22