Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
SUDBONOSNI VAKAT I ZEMAN
Procitaj komentar
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 13. April 2021. 14:04:18
Htio bi i nekakav „miran razlaz" kao da ga neko i zadržava, jer može odmah pokupiti svoju babovinu i odlepršati na Dedinje kod svoga jarana Vučka u vilu, na lopovski i kriminalni način stečenu.
Osramotio je i cio srpski narod u Bosni i Hercegovini, te bi se htio uvući i među Srbijance, kako bi ojadio i cjeloviti srpski rod na ovome Balkanu.


I on kaže nema Bosne, ali će je biti vjekovna ponosna i prkosna, makar bila i „fildžan“ državica.
Kakav li je ovo vakat i zeman stigao među nas, mili moji sugrađani ove nam lijepe i jedine domovine Bosne i Hercegovine?
Šta je nama naša sudba dala da imamo Milorada Dodika za vladara, velikoga „krmka“ iz Laktaša, kriminalca sa Dedinja, ovčara ispod Ravne gore i svinjogojca iz genocidne tvorevine RS-a?

Jadno i čemerno zvuče nam njegove poruke, kada nam kao predsjedavajući Predsjedništva naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, iz studija najcrnje nacionalističke informativne baze RTRS-a u emisiji „Aktuelno“ poručuje:

– Bosna i Hercegovina je ‘mrtav konj’ koji se ne može uzjahati, čega su svjesni i međunarodni posrednici koji pričaju drugačije samo zato što primaju visoke zarade, - izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
– Ja sam potpuno uvjeren da BiH nema nikakvu šansu kao zemlja, da je ona zarobljena, podijeljena, i to ne zavisi od Milorada Dodika. To je uvijek bilo tako istorijski gledano. Zemlja koja nema potencijala za bazični konsenzus o bilo čemu i da je RS sve ovo vrijeme trpila, s jedne strane zato što su nam stalno nametali rješenja, a s druge što nije imala pun kapacitet ekonomskog zamaha, kazao je Dodik za RTRS.
Dodao je da su svi zamorčići te i takve “nemoguće BiH” u kojoj ima zaljubljenosti i osporavanja, onih koji tvrde da je ona moguća i onih koji tvrde da je nemoguća.

– Imate masu tih međunarodnih mešetara koji ovdje za dobre plate odrađuju svoje trogodišnje mandate i nestanu, a kad ih sretnete negdje u svijetu nakon toga, onda svi kažu ono što ja govorim, a to je da tu nema nikakve šanse, da je to mrtav konj koji se ne može uzjahati. I onda se oni mijenjaju na tri godine stalno promovišu one iste ideje od prije 20 godina kao da se ništa nije promijenilo, i onda Bošnjaci ostaju zarobljeni u tome, – rekao je Dodik.

Dodik: BiH je mrtav konj, tu nema nikakve šanse /citiram emisiju Aktuelno/

Kazao je kako u BiH ništa ne funkcionira i da je dokaz njegovih tvrdnji da, kada bi se pustilo da svi samostalno funkcioniraju, jedino bi opstala RS.

Reagirajući na zahtjev za njegovo hapšenje koji se čuo u Domu naroda BiH, Dodik je rekao da je riječ o pokušajima da se time prikriju problemi koji postoje unutar Federacije BiH i same Bosne i Hercegovine.
– To je odraz jedne situacije u BiH koja uopšte ne funkcioniše, prije svega u Federaciji BiH, gdje je situacija zamrznutog konflikta između hrvatske i bošnjačke političke elite, gdje nisu uspjeli da formiraju vladu Federacije, koja im se raspala, čak ni da konstituišu većinu. Tamo postoje pokušaji da se ti problemi dignu na nivo BiH u namjeri da se odmaknu od tih problema koji su evidentni, rekao je Dodik“. /Emisija Aktuelno sa RTRS-a/

Sramotno je i postalo ogavno, da se u kontinuitetu pojavljuju ovakvi stavovi i ignorisanje naše jedine nam domovine, od ovoga i sličnih čimbenika iz našeg javnoga života.

Nikakvih reakcija nema sa nivoa državne vlasti, što se može zamjeriti i za naša druga dva predstavnika u Predsjedništvu, Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, koji ćute i primorani su zajednički sjediti i sijeliti sa ovakvom kriminalnom osobom ili najvećim veliko srpskim nacionalističkim krmkom.

Htio bi i nekakav „miran razlaz" kao da ga neko i zadržava, jer može odmah pokupiti svoju babovinu i odlepršati na Dedinje kod svoga jarana Vučka u vilu, na lopovski i kriminalni način stečenu.
Osramotio je i cio srpski narod u Bosni i Hercegovini, te bi se htio uvući i među Srbijance, kako bi ojadio i cjeloviti srpski rod na ovome Balkanu.

Nažalost, mnogi to ne vide niti osjećaju, postaju poslušnici i njegovi istomišljenici, te se u kontinuitetu vrte i pokreću na njegovom trasiranom putu zla, užasa i nečovječstva, u opancima od njegove svinjske kože.

Niti rođena majka njegova nije u stanju prepoznati svoga Miću ili Milorada, kojega je i rodila u ovoj zemlji Bosanskoj, sa pionirskom i omladinskom crvenom maramom i Titovkom na glavi?

Milorad Dodik se apsolutno transformisao u totalnu negativnu ličnost i velikog veliko srpskog nacionalistu, koji je nekada i osuđivao genocid a danas ga negira, osuđivao je postupke svoga psihijatra Radovana a danas se ludački nalazi pod njegovom terapijom.

Prihvata i veliča i sve njihove ratne zločince sa Ratkom Mladićem na čelu, te im čak dodjeljuje i neka odlikovanja.
Postepeno doseljava i svoga vožda u liku i djelu, kao spomenike Draži Mihajloviću od Bileće, Bijeljine i niza sljedećih destinacija, sa nazivima i njegovih ulica.
Sve to on možda može činiti na Dedinju, ali je krajnje vrijeme da se isti eleminiše sa naših teritorija i vlasti naše države Bosne i Hercegovine.

Nije nam nužna niti potrebna takva saradnja sa ovakvim okorjelim neprijateljima ove nam države, moraju toga biti svjesni i svi naši razumni državnici, te na svakoj stopi njegovoga bitisanjapostavljati mu zamke, radi eliminacije istoga iz našega života, jer nam nema drugoga i dugoga mira na ovim našim prostorima.

VRHOstali prilozi:
» SCHMIDT INDENTIFIKOVAO SMEĆE OD BH. POLITIČARA
Mr. Milan Jovičić | 19. August 2022 11:22
» MINISTARSTVO KULTURE CRNE GORE PROTIV ANDREJA NIKOLAIDISA
Šemso Agović | 18. August 2022 11:18
» RETORIKA MRŽNJE PROSRPSKE POLITIKE U CRNOJ GORI
Mr. Nusret Balić | 18. August 2022 10:31
» RUSKA AGRESIJA NA UKRAJINU PRIJETNJA NARODIMA EVROPE
Božidar Proročić | 17. August 2022 09:53
» RAMO ŠUPAK
Said Šteta | 15. August 2022 17:59
» PISMA IZ RODNOGA SARAJEVA
Mr. Milan Jovičić | 15. August 2022 08:27
» O PROIZVODNJI KRIVNJE U KOLEKTIVNOJ SVIJESTI BOŠNJAKA
Dr. Sead Alić | 12. August 2022 08:18
» UKRAJINA ODOLIJEVA RUSKIM UDARIMA I OKUPACIJI
Božidar Proročić | 12. August 2022 07:55
» HRVATI I DAVIDOVA ZVIJEZDA
Dr. Adamir Jerković | 11. August 2022 08:02
» IMPERATIV MORALNE SAVJESTI ZA PALESTINU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. August 2022 07:54
» TRIDESETOGODIŠNJI VJERSKI RAT
Dr. Sead Alić | 10. August 2022 06:39
» IZRAELSKI AMBASADOR GENDLER U SLUŽBI APARTHEIDA U BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 08. August 2022 16:05
» TEMELJNI UGOVOR - TEMELJNA IZDAJA CRNE GORE
Božidar Proročić | 05. August 2022 21:07
» VODSTVO I PROMJENE
Dr. Mesud A. Ramić | 05. August 2022 09:53
» EUROPOCETRIČNI NACIONALSOCIJALIZAM VIKTORA ORBANA
Dr. Sead Alić | 04. August 2022 21:14
» ZA SLOBODU BOSNE I NARODA I REISU-L-ULEMA SE BORIO
Elmedina Muftić | 04. August 2022 19:35
» BOSNA JE PEDESET DRUGA DRŽAVA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. August 2022 14:09
Ostali prilozi istog autora:
» PISMA IZ RODNOGA SARAJEVA
15. August 2022 08:27
» BOSNO NAŠA PONOSNA I PRKOSNA!
16. July 2022 15:23
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif