Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


Komentar dana
SASVIM JE JASNO DA JE OSMICA PATRIOTA, BORAC, ŽRTVA UROTE…
Procitaj komentar

Autor: Muhamed Mahmutović
Objavljeno: 15. July 2021. 17:07:52

MUHAMED MAHMUTOVIĆ: Ali ovdje treba postaviti nekoliko pitanja botovima koji misle da se svako ko ne kukumavči s njima raduje što se ovo desilo. Eto da im direktno kažem, žao mi je od srca Osmice kao čovjeka, patriote, borca, ali kao direktora OSA-e nije! Kad postavim neka pitanja, možda im se malo i prosvijetli, zašto. Što je Bakir zapeo da na tom mjestu bude samo on i niko drugi, te im tako dao mogućnost za ovako nešto? Nema li osim Osmice nijedan Bošnjak, sa validnom diplomom koji bi mogao preuzeti ovu funkciju? Šta će biti kad po Osmicu azrail dođe, ko će ga tad zamjeniti, ako država zavisi samo od njega? Malo je onih koji znaju, kolika moć je koncentrisana kod osobe na mjestu direktora obavještajnih službi.


– Da nema politički nepismenijeg i zatucanijeg naroda od Bošnjaka, odavno je jasno i pticama na grani, ali zašto taj narod nimalo ne radi na tome da taj neslavan rekord imalo popravi, nije jasno ni najumnijim glavama. Ovo kukumavčenje zbog hapšenja Osmice stvara nelagodu u želucu i osjećaj nemoći i onima koji su vječni optimisti. Te ptice na grani znaju i to da Miletu i Draganu nije bitna njegova diploma, ne traže oni da na toj funkciji bude neki ekspert iz oblasti odbrane države, oni su tražili način da njega izbace iz igre i da barem neko vrijeme ova institucija bude obezglavljena ili u njihovim rukama. Zakon je takav i po njemu osoba koja obavlja tu dužnost mora imati validnu diplomu.

I tačka!

Ali ovdje treba postaviti nekoliko pitanja botovima koji misle da se svako ko ne kukumavči s njima raduje što se ovo desilo. Eto da im direktno kažem, žao mi je od srca Osmice kao čovjeka, patriote, borca, ali kao direktora OSA-e nije! Kad postavim neka pitanja, možda im se malo i prosvijetli, zašto. Što je Bakir zapeo da na tom mjestu bude samo on i niko drugi, te im tako dao mogućnost za ovako nešto? Nema li osim Osmice nijedan Bošnjak, sa validnom diplomom koji bi mogao preuzeti ovu funkciju? Šta će biti kad po Osmicu azrail dođe, ko će ga tad zamjeniti, ako država zavisi samo od njega? Malo je onih koji znaju, kolika moć je koncentrisana kod osobe na mjestu direktora obavještajnih službi.

Za šta je iskoristio Osmica tu svoju moć?

Zašto imamo likove poput Kebe, Latića, Alispahića, Galijaševića…, koji za sitan šićar služe faraonu ili bilo kome drugom i da sad likuju zbog njegovog hapšenja. Nije li im Osmica mogao presjeći te novčane transakcije i prokazati ih pred svijetom, ili ih smjestiti i iza rešetaka jer u onom što rade ima itekako krivične odgovornosti?

Kako to da Osmica uz pomoć svih resursa nije shvatio da Mile i Dragan ovladaše sudstvom i tužilaštvom, pa uraditi nešto da se to spriječi? Đe je Osmica bio kad hapse Dudakovića, Mahmuljina, Pušinu…, i izjednačavaju žrtve sa zločincima? Zašto po našoj državi nesmetano vršljaju službe neprijateljskih država, otkud migrantska kriza da zadesi samo dijelove BiH gdje žive Bošnjaci, a Osmica sa svim resursima čeka hašlame?

Mogao bih nabrajati do sutra šta Osmica nije uradio, a mogao je i imao s čim, što je očit dokaz da ne zna raditi svoj posao ili se bojao ovog što mu se sad desilo. Bio ucjenjen!

Dakle, botine moje drage, sasvim je jasno da je Osmica patriota, borac, žrtva urote…, ali je jasno i to da nije znao ili smio raditi svoj posao na poziciji za koju smo mi davali Miletu direktora SIPA-e i druga ministarstva, a Čoviću od agresije na ovamo finacije u federaciji i na državnom nivou, pa da sa našim parama finacira zloglasnu Herceg bosnu. Ko je dignuo ruku da stanje u tužilaštvu i sudstvu bude ovakvo kakvo jest. Nije to moglo bez rukica Bošnjaka, i to onih naših, koji su tri decenije na najvišim pozicijama u vlasti! I sad bi vi htjeli da ja iskaljujem bijes na Miletu i Draganu, kojima su ovi naši omogućili da rade šta hoće?

Njih dvojica su u udruženom zločinačkom poduhvatu i radit će to dok god neki novi Osmica ne zauzme taj položaj i pohapsi njih! Materijala i dokaza ima na pretek, samo ne smije on imati nedostatak za koji će se ovi uhvatiti i prodane duše u skupštinskim klupama, koji će prihvatiti Gordanu Tadić na onu onu poziciju ili još gore onog potkovanog Tegeltiju. Nisu oni pali s neba. Bez naših ruku, ne bi mogli biti tamo, i to bez ruku onih koji su na poziciji, ne u opoziciji.

I na kraju, ako Osmica uz pomoć tih ogromnih resursa nije znao da njemu spremaju hapšenje, kako će brinuti o drugima ili državi?

Neka dragi Bog dadne meni sve loše što mislim ovom Osmici, ali ako imalo realno sebi odgovorite na ova pitanja, vidjet ćete da smo sami najviše krivi za situaciju u kojoj se nalazimo. Dozvolili smo ofanzivu onih koji nose hipoteku presuda za Udruženi zločinački poduhvat i genocid, koji bi trebali iz mišjih rupa da vire, pa sad kukamo na njih i njihove sluge u opoziciji ili medijima!

VRHOstali prilozi:
» ŠTO NE STIGOŠE KAMOM, POSTIŽU GUMICOM!
Esad Krcić | 22. February 2024 01:24
» NE TREBA ODUSTAJATI OD ČINJENJA DOBRIH DIJELA
Mensud Alićušić | 19. February 2024 16:47
» ISMET HADŽIĆ PETODECENIJSKI TRAG U LIKOVNOJ UMJETNOSTI CRNE GORE (I)
Božidar Proročić, književnik i publicista | 15. February 2024 15:40
» DEMOKRATE RUŠE DEMOKRATIJU U NJEMAČKOJ
Nihat Bećirović | 09. February 2024 22:48
» ULOGA I ZNAČAJ DR. NAKE NIKŠIĆ U PROMOCIJI MUZIČKE KULTURE SANDŽAKA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 07. February 2024 14:51
» UMRLI PRIJE SMRTI?
Midhat Hajrović | 04. February 2024 14:47
» POLITIČKI INFLUENSERI U SANDŽAKU
Dino Bašović | 02. February 2024 17:24
» KO „PEVA“ ZLO MISLI
Dino Bašović | 29. January 2024 15:47
» OD BAHA DO SEVDAHA
Mensud Alićušić | 29. January 2024 13:38
» U SJEĆANJE NA IVANU MRVALJEVIĆ-SVJETLOST POZORNICE CRNE GORE
Božidar Proročić, književnik i publicista | 25. January 2024 21:38
» ŠEHERZADA TALASA RADIJA CRNE GORE - TANJA FATIĆ
Božidar Proročić, književnik i publicista | 24. January 2024 19:52
» ESTAR EN BOSNIA
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 24. January 2024 13:42
» ŽIDOVI I STOCKHOLMSKI SINDROM
Akademik prof. dr. Adamir Jerković | 17. January 2024 21:41
» PRIJEPOLJSKO PRAVO SLAVLJE I NEOBUZDANI SPIRIT EXPLOZIVUS
Dino Bašović | 15. January 2024 12:47
Ostali prilozi istog autora:
» JE SUIS – PROF. MITHAD ĆEMAN
13. January 2024 19:36
» UZP KREĆE U ODLUČUJUĆU OFANZIVU
14. November 2023 14:58
» IZVINJENJE DŽELATU SVOM
04. February 2023 20:42
» PLJUVAONICE LATIĆ FILIPA
27. March 2022 17:17
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif