Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

LAZOVIĆ UPOZORIO SCHMIDTA: GRAĐANI FBIH NE BIRAJU HRVATSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH PO IZGLEDU I STAJLINGU
Autor: B.net
Objavljeno: 09. September 2021. 19:09:30


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt govorio je Neustadt an der Eisch na simpozijumu "Evroatlanske perspektive BiH", koji je organiziralo Njemačko atlansko društvo (Deutsche Atlantische Gesellschaft). Schmidt je na spomoziju govorio o Izbornom zakonu u BiH i koje navodno na izborima za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda glasao Željka Komšića. Na izjavu Visokog predstavnika reagirao je Mirlo Lazović:

- Ako Kristijan Šmit tvrdi da je: "Željko Komšić predstavnik hrvatskog naroda ali da je dominantno izabran bošnjačkim glasovima" i "da je pravi/istinski vođa Hrvata Dragan Čović izgubio od njega" onda bi se morao raspitati šta je stvarni razlog pobjede Željka Komšića u duelu sa Draganom Čovićem liderom HDZ-A.

Ne biraju građani FBiH hrvatskog člana Predsjedništva BiH po izgledu i stajlingu. Dragan Čović bi tada imao realne šanse za pobjedu. Izostanak podrške za Čovića je zbog politike HDZ-a i njihovog odnosa prema državi BiH.

Ne može se dobiti većinska podrška na politici reinkarnacije poražene politike Herceg - Bosne i Čovićeve izjave: "Da se treba vratiti ideološkoj matrici Mate Bobana". Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću kada kao član Predsjedništva BiH, prije par godina u Beogradu, obećava Aleksandru Vučiću da će
"BiH u vanjskoj politici u potpunosti pratiti Srbiju...". Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću dok se u Mostaru na manifestacijama HDZ-a čuje himna Hrvatske države a ne BiH. Ne može se dati većinska podrška Draganu Čoviću sve dok je u čvrstoj vezi i sumnjivim dogovorima sa liderom SNSD-a koji vrijeđa Bošnjake kao narod a BiH dovodi u pitanje.

Građani FBiH to jasno vide i prepoznaju. Kad već ne mogu uticati na izbor člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda onda zbog brige za državu i njenu budućnost daju glas onim kandidatima kojima vjeruju. Za koje su sigurni da će raditi u korist BiH a ne protiv nje. To su stvarni razlozi zbog kojih Željko Komšić pobjeđuje kandidata HDZ-a u trci za Predsjedništvo BiH, napisao je na Facebook profilu Miro Lazović, u u vremenu agresije 1992. do 1996. bio je predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine.Ostali prilozi:
» BANA, IZ & KCPGNY I ICM: ZAHTJEVI VLADI CRNE GORE
Bošnjaci.Net | 24. October 2021 20:06
» VUČIĆ - DODIK: ZAOKRET BAJE IZ LAKTAŠA
Anadolu Agency (AA) | 23. October 2021 23:07
Ostali prilozi istog autora:
» MANIFEST DOBROG BOŠNJANINA
11. October 2021 15:10