Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
CIKOTIĆ: KRIVOKAPIĆ I NJEGOVI APOSTOLI NEĆE SE LAKO BUDITI IZ TEOKRATSKOG SNA, MOŽDA SU U KOMI
Procitaj komentar
Autor: NAP
Objavljeno: 27. September 2021. 15:09:28


Nakon skandaloznih izjava predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, o snazi vjere u borbi protiv virusa Covid-19, a nakon brojnih kršenja zdravstvenih mjera, ipak smo se nadali da će osjetiti makar malo odgovornosti prema građanima čiji je premijer, saopštila je portparolka SDP-a, Amina Cikotić.

“Nismo vjerovali da možemo doći u situaciju da dobijemo premijera koji vjeruje da se snagom vjere mogu i brda pomjerati, koji će donositi mjere pa ih svakodnevno i sam kršiti, koji govori o značaju vakcinacije a da se ni sam nije vakcinisao, a onda dođe i izvinjava se. Nego se sad više i ne izvinjava, nego bezočno, bez trunke odgovornosti prema građanima, ide s jednog vjerskog događaja na drugi i na oči cijele javnosti krši sve propisane mjere, kako jednom premijeru i priliči, zar ne?”, izjavila je Cikotić.

Kako je dodala, da apsurd bude još veći, isti taj premijer je na čelu Savjeta za borbu protiv koronavirusa, nakon što je, napominje, s tog mjesta smijenio aktuelnu ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović.

“Nakon tadašnjeg poniženja Ministarstva zdravlja i ministarke, danas svjedočimo ponovnom ponižavanju i to ne samo Ministarstva već i Instituta za javno zdravlje, kazala je Cikotić.

Kako je saopštila, oni koji su vlast ne poštuju mjere koje sami propisuju, nego su mjere tu samo kad treba da ih poštuje običan narod.

“Naime, juče su premijer i članovi Vlade bezočno kršili epidemiološke mjere koje su prethodno oni donijeli. Nakon jednog takvog skandala, reakcija jednog od ministara je da „trebalo je tokom cijelog događaja da nosim masku“ i da „javni funkcioneri moraju dati sve od sebe da budu primjer u društvu“, dodala je portparolka SDP-a.

Stoga, kako je zaključila sad je već jasno da se premijer i njegovi apostoli neće lako buditi iz svog teokratskog sna, i brinemo se da su možda zapali u komu, dodatnim pogoršanjem njihovog političkog zdravlja usljed snažnog uticaja SPC.

VRHOstali prilozi:
» BOSANSKA ČAST: ČESTITKA BIH KRALJICI LANI PUDAR
Bošnjaci.Net | 18. August 2022 14:19
» IZET NANIĆ - HEROJ ODBRANE BIH
B.net | 16. August 2022 08:49
» GENERAL ARBIH SAKIB MAHMULJIN - JUNAK NAŠEGA DOBA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. August 2022 07:37
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif