Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sastanak sa advokatima branitelja uhapšenih i pritvorenih u Srbiji: Husein Mujanović, Osman Osmanović i Edin Vranj
NOVALIĆ: NEĆEMO DOPUSTITI DA NAŠI HEROJI OSTANU SAMI U SRBIJANSKIM ZATVORIMA
Autor: Fena
Objavljeno: 05. October 2021. 13:10:22
FADIL NOVALIĆ: Vlada Federacije će finansijski i drugim sredstvima pomoći odbranu naših heroja. Mi već pomažemo i kontaktiramo njihove porodice i nećemo dopustiti da naši heroji ostanu sami u srbijanskim zatvorima
(Foto: Fena)


Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je održao sastanak sa advokatima branitelja uhapšenih i pritvorenih u Srbiji: Husein Mujanović, Osman Osmanović i Edin Vranj.

- Sastanku su prisustvovale advokatice Vranja Jesenka Rešidović i Sabina Hota, a putem linka branioc Mujanovića Dušan Ignjatović i branioc Osmanovića Đorđe Dozet. Vlada Federacije će finansijski i drugim sredstvima pomoći odbranu naših heroja. Mi već pomažemo i kontaktiramo njihove porodice i nećemo dopustiti da naši heroji ostanu sami u srbijanskim zatvorima, - izjavio je nakon sastanka premijer Novalić.

Također, na sastanku je bio i pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, koji je istakao da branitelji imaju problem ne samo finansijske prirode, već i u prikupljanju dokumentacije od strane nadležnih nivoa vlasti.

- Pored toga, rekli su da bi bilo dobro da bude veće prisusustvo medija iz BiH na ročištima zbog tačnog i istinitog informisanja javnosti, - dodao je Terzo.

Fondacija za pružanje pravne pomoći je do sada za pomoć pripadnicima protiv kojih se vode procesi za ratne zločine izdvojila oko 2.300.000 KM.

Na pruženoj pomoći Vlade Federacije BiH na sastanku je zahvalila advokatica Vranja Jesenka Rešidović.

- Za svaku od ove tri odbrane potrebna je finansijska pomoć koja će značiti omogućavanje efektivne odbrane Mujanovića, Osmanovića i Vranja. U pogledu odbrane Edina Vranja nailazimo na određene prepreke u smislu pristupa dokumentaciji, a to nikako ne smije da se desi jer bez obzira na ime i prezime osumnjičenog, etničku pripadnost, svi osumnjičeni i optuženi imaju ista prava, - naglasila je Rešidović.Ostali prilozi:
» PALMER: OVDJE NISMO DA BI ZASTUPALI BILO KAKAV PLAN
Anadolu Agency (AA) | 29. November 2021 15:35
» DELEGACIJA IZ TUZLE POSJETILA REISU-L-ULEMU
MINA | 29. November 2021 15:00
» OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Ferid Krak | 29. November 2021 14:09
Ostali prilozi istog autora: