Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

BOSNO NAŠA PONOSNA I PRKOSNA
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 20. October 2021. 20:10:03


MR MILAN JOVIČIĆ, mostarski Sarajlija, bosanski Srbin: Cirkusni performanas u izvođenju srpskoga klovna, guslara iz Laktaša Milorada Dodika u najvišem tijelu naše vlasti, sasvim nam dovoljno odslikava svo poniženje i istovremeno nemoć naše vlasti i njenih institucija.
Krajnje je vrijeme da shvatimo našu starinsku poruku: “Uzdaj se u sebe i svoje kljuse“, a svima nam je jasno značenje ove poruke.
Dakle, iluzorno se uzdati u međunarodnu zajednicu i možda je korisnije ovoga gospodina Šmita vratiti u njihovu lijepu Njemačku.
Prestavio nam se kao istinska “ikebana“ međunarodnih diplomatskih razmišljanja i načina djelovanja, sa Bonskim ovlastima u ladici da se kisele.

Cirkusni performanas u izvođenju srpskoga klovna, guslara iz Laktaša Milorada Dodika u najvišem tijelu naše vlasti, sasvim nam dovoljno odslikava svo poniženje i istovremeno nemoć naše vlasti i njenih institucija.

Kako nam samo prijatno zvuči kada naš borac i patriota gospodim Čegar izjavljuje da je bio lično spreman za hapšenjem te nacionalističke veliko Srpske ogavne rulje luđaka, ali neko ga je spriječio.
Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a i nekadašnji zamjenik komandanta Specijalne policije MUP-a Republike Bosne i Hercegovine u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentarisao je današnji skandal u Predsjedništvu BiH, kada je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik doveo harmonikaša u svoj kabinet u zgradi Predsjedništva u Sarajevu.

Čegar kaže otvoreno da ne krivi Dodika za ovakvo ponašanje, već one koji ga puštaju da dolazi.
"On je za mene napredovao, ide ka gore, ide u svom pravcu. Nema se tu šta puno reći, od njega ne mogu ništa dobro očekivati, samo se pitam zašto svi šute", rekao je Čegar /citat sa portala/
Suhoparne su i zaista otrcane sve diskusije, obrazloženja i poruke našoj javnosti od Šefika Džaferovića i Željka Komšića, na posmatranju i ocjeni ove “đilkošove“ predstave uz rakiju šljivovicu u njihovim prostorijama Predsjedništva.

Trebale su još samo da gusle zagude i da cio scenarij cirkusijade bude po njihovim svinjarskim i veliko srpskim običajima.


Građani Sarajeva i naše lijepe ponosne i prkosne Bosne nisu nikako uplašeni ovakvih idiota i njihovog tragi komičnog ponašanja, ali se sa pravom pitaju i traže odgovore, šta su to radile službe bezbjednosti ove naše jedine domovine. Nisu li trebali na vrijeme reagovati i cjelokupnu bagru odmah pritvoriti i na mjestu odgovarajućem u kazamatu Istočnog Sarajeva neka im i dalje svira harmonika i uz šljivovicu neka mezetluk bude obogaćen sa svinjskim pršutom i čvarcima.
Na to je naučio i Milorad i sve Ruske ambasadore da svrate u njegov podrum u Laktašima na piće i hiće.
Neka to oni svoju feštu po njihovom scenariju dalje prenesu na Dedinje, Kosovo, Laktaše i sve do Ravne gore i na taj način odaju blagoslov svojim preminulim ili živim idolima; Slobodanu, Draži, Radovanu, Ratku, Šešelju i drugima, sve do njihovog Vučka i vučića.

Neka im zasviraju Dragačevske trube i orkestar guslara iz RS-a, za promociju njihovih genocidnih radnji i osvajačkih nakana u lijepoj našoj Bosni.

Našim političarima u vlasti, dok ih ne skinemo sa narednim izborima, poručujemo dobronamjerno i civilizovano, da se konačno otrijezne i bez Dodikove šljivovice, da počnu trezveno razmišljati i donositi ispravne odluke i poželjne zakone.

Isto tako, da prime k znanju da Milorad Dodik i nije sam jer ima dosta i svojih istomišljenika u našim unutrašnjim strukturama vlasti od Dragana Čovića i inih njihovih saradnika, kao i u Bošnjačkom korpusu.
Nemojmo biti naivni i “bez očiju kod očiju “ što bi naši stari govorili, jer krtice i štakori duboku oru našu lijepu i plemenitu Bosnu.

Građani naši bijedni i osiromašeni očekuju i konačan odlazak tih i sličnih cirkusanata sa našega državnoga prostora.Ostali prilozi:
» BLAJBURŠKO-RAVNOGORSKI “PAPCI”, KROJE NAM SUDBINU DOMOVINE!
Mr. Milan Jovičić | 05. December 2021 22:27
» INZKOV ZAKON NE ODNOSI SE SAMO NA ZABRANU NEGACIJE GENOCIDA, VEĆ I NA ZABRANU NEGACIJE HOLOKAUSTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. December 2021 20:19
» GDJE JE OBRAZ ČOVIĆU I ŠAČICI NJEGOVIH HADEZEOVACA
Davor Krile, Slobodna Dalmacija | 02. December 2021 16:11
» BOŠNJACI - BORBA PROTIV GENOCIDA TRAJE
Mehmed Meša Delić | 01. December 2021 18:49
» HOLLYWOOD, BOLLYWOOD, BOSNNYLOOD
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. November 2021 14:58
» HOUSE OF ONE
Aziz Hurem | 30. November 2021 14:57
» DA LI SU NAM ZNANE ALLAHOVE / BOŽIJE PORUKE?
Mr. Milan Jovičić | 30. November 2021 14:56
» POTURI U SREDNJOVJEKOVNOM I OSMANSKOM PERIODU BOSNE
Ferid Ferko Šantić | 28. November 2021 15:24
» ILI HERCEG-BOSNA ILI INTERVENCIJA HRVATSKE!
Dženana Karup Druško | 23. November 2021 17:21
» VODIČ I CJENOVNIK LIJEČENJA U TURSKOJ
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 22. November 2021 02:19
» DODIK JE RUKAVICA MRAČNIH GENOCIDNIH SILA
Avdo Metjahić | 21. November 2021 19:26
» POSLJEDNJE ZBOGOM VELIKOM AKADEMIKU MUAMERU ZUKORLIĆU
Prof. dr. Ibro Skenderović | 18. November 2021 14:27
» VANJSKA POLITIKA KANADE PREMA DRUGIMA U SVIJETU
Lena Demirović | 17. November 2021 17:35
» MAŠTOVITE LAŽI LAMIJE BEGAGIĆ
Elmedina Muftić | 17. November 2021 16:59
» ŽRTVE VREMENA U KOME JE I DUVAR IMAO UŠI
Sead Zubanović | 15. November 2021 21:04
Ostali prilozi istog autora:
» CAR SE SASVIM OGOLIO
26. October 2021 21:20
» DA LI JE ALUMINIJ, ZAISTA ZAMRO?
06. September 2021 15:33