Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramić ističe: Još jedna velika pobjeda istine i pravde o genocidu u Srebrenici: "Nepredviđeni razlozi prenose izraelski mediji":
ODGOĐENA DODJELA ORDENA NEGATORU GENOCIDA U SREBRENICI GIDEONU GREIFU
Autor: B.net
Objavljeno: 01. November 2021. 19:11:01


Predsjedniku tzv. komisije o Srebrenici koju je formirala Vlada RS Gideonu Greifu naredne sedmice trebao je biti uručen orden za posebne zasluge, a trebao mu ga je uručiti predsjednik Njemačke. Ipak ako je vjerovati vijestima koje prenose izraelski mediji od toga neće biti ništa.

Njemačka ambasada u Tel Avivu obavijestila je danas uzvanike da će ceremonija u čast izraelskog historičara Gideona Greifa, zakazana za 10. novembar, biti odgođena “zbog nepredviđenih unutrašnjih razloga”, navodi se u saopćenju koje prenosi JuedischeOnline.

Gideon Greif je izraelski historičar koji je postavljen na čelo “Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine” koja negira da se u Srebrenici dogodio genocid nad Bošnjacima, objavio je portal Vijesti.ba.

Gideon Greif, izraelski historičar, predsjednik velikosrpske propagandne komisije za negiranje genocida u Srebrenici, nakon pisma Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) ipak ostaje bez njemačkog Ordena za posebne zasluge.
Bravo za IGK i profesora Ramića! Bravo za pobjedu istine i pravde! - izjavio je ilustrator Šukrija Meholjić, koji je preživio srpski genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.


Na vijest da njemački predasjenik neče uručiti orden za posebne zasluge negatoru genocida u Srebrenici Gideonu Greifu, izjavu za Bošnjaci.Net je dao direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada, Emir Ramić, koji je uputio otvoreno pismo predsjedniku Njemačke Franku Walter Steinmeiera:

- Istina i pravda su sastavni dio bolje budućnosti države Bosne i Hercegovine i bolje budućnosti svih njenih građana i naroda. Još jedna velika pobjeda istine i pravde o genocidu u Srebrenici. Zahvaljujemo se članovima Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada na dugogodišnjoj borbi za istinu i pravdu o največem zločinu poslije holokausta u Evropi i jedinom sudski potvrđenom genocidu u Evropi, genocidu u Srebrenici. Naš motiv borbe za istinu i pravdu nije mržnja protiv drugog i drugačijeg, nego oslobađanje žrtve od straha pomoću kulture sjećanja, a u ime bolje budućnosti. Jer oslobađanje žrtve od straha pomoću kulture sjećanja je ljudsko i božije pravo koje traži kaznu zločincima, a dobrim ljudima trasiranje puta kao boljem, sretnijem, humanijem životu. Ne može se sa smetlišta historije iskopati progres, ako istina i pravda izgube, ako mržnja pobjedi ljubav, ako nada izgubi od beznađa. U toj borbi za istinu i pravdu ne zanamaju nas antidržavni, antibosanski elementi i njihov jalov pokušaj da nas zaustave. Ne obaziremo se na prijetnje udružene antibosnske koalicije u dijaspori, posebno Sjevernoj Americi, iustakao je Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.Ostali prilozi:
» IZETBEGOVIĆ U POSJETI ZVORNIKU
Bošnjaci.Net | 21. January 2022 16:45
» STUTTGART: SKUP PODRŠKE BOSNI I HERCEGOVINI
Bošnjaci.Net | 21. January 2022 15:13
» SAMANTHA POWER UPUTILA VIDEO PORUKU GRAĐANIMA BIH
Vijesti.ba | 20. January 2022 15:39
» U SREBRENICI JE UBIJENO 8.000 BOŠNJAKA
Bošnjaci.Net | 20. January 2022 14:48
Ostali prilozi istog autora: