Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne
SKIDAJMO IH SA POLITIČKE SCENE, MILOM ILI SILOM!
Procitaj komentar
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 24. December 2021. 02:12:56
Prema istom ideološkom scenariju i matrici, kao nasljednici i otrovni hobotnički pipci, kao “rušiteljski blizanci“ Dragan Čović i Milorad Dodik, sljedbenici Franje i Slobodana u agresorskom period, kao i mentora Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića, u ovom mirnodopskom postdejtonskom periodu, zajednički su izvršioci urušavanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine!


Odakle početi ovaj članak, jer mi je naša politika i političari sa svojim kriminalnim dosijeima, dosadila i postala mučna i ogavna.

Pisati o ovim “rušilačkim blizancima“ Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću, o njihovom kriminalu, lopovlucima i nakaradnim luđačkim ideološkim matricama, već godinama znanim i vidljivim, vjerujem da je dosadilo svima nama.

Zato, radi mojih čitalaca i ličnoga zadovoljstva pišem sa uvodnim vicem, koji nas neće uzrujavati;
“Zaštitari koji čuvaju Čovićevu kuću u mostarskom naselju Bare primijetili su da jedna starija žena najmanje dvaput dnevno prolazi pored kuće. Kako im je to postalo sumnjivo, zaustavili su je i pitali zašto tako često prolazi pored Čovićeve kuće. Žena je odgovorila da su razlozi za to zdravstveni. Kakvi zdravstveni razlozi, u čudu su pitali zaštitari. Pa, vidite, odgovorila je žena, imam izrazito nizak krvni tlak. Da ne bih koristila previše lijekova, naprosto izađem i kad vidim Čovićevu kuću, odmah mi skoči tlak.

Taj vic ocrtava raspoloženje javnosti prema Čoviću kao osobi i kao političaru. Činjenica da je zbog gradnje te kuće promijenjen tok rijeke Radobolje sigurno je pridonijela takvom raspoloženju. Ne samo navedena raskošna vila koju uspoređuju s kućama holivudskih zvijezda i čija vrijednost potiče pitanja o prihodima svog vlasnika, nego i mnoge afere i sudski procesi koji su pokretani protiv Čovića utjecali su na smišljanje navedenog vica. No, sve to nije nimalo utjecalo na Čovićevu karijeru. Upravo suprotno, moglo bi se reći da se njegova pozicija unutar HDZ-a BiH učvršćivala i da je njegova politička moć rasla usporedno s brojem afera koje su se za njim vukle. U tom pogledu njegova politička karijera kao da je idealni tip i uzor političkih karijera brojnih hadezeovaca u Hrvatskoj”. /citat portal Telegram/
Dakle, ovi ortodoksni nacionalistički Hrvati, HDZ-ovci Dragan Čović i Andrej Plenković, poput lopova urliču da su ugroženi: “Lopovi, držite lopova“ tražeći novi izborni zakon, tražeći “autentičnog“ Hrvata za člana Predsjedništva, jer je ovaj kriminalac i lopov kao Hrvat ugrožen, od građanina, patriote i Zlatnog ljiljana ARBiH, Željka Komšića.
“Pretjerano investiranje državnih resursa Republike Hrvatske i vlastitog političkog ugleda u korist jedne stranke i njezinog višestruko kompromitiranog kandidata uz zanemarivanje činjenice da na izborima u BiH sudjeluju i drugi kandidati koji su etnički Hrvati kao i druge političke stranke s hrvatskim predznakom pokazali su se kao nerazumni potezi. Podređivanje ugleda najvećeg hrvatskog sveučilišta interesima propalog političkog kadroviranja u susjednoj zemlji ostat će zabilježeno kao gotovo nevjerojatan primjer zloupotrebe vlasti“. / citat Telgram/
(Foto: Telegram)


Ovaj “ugroženi“ Hrvat Dragan Čović u velikim je problemima: Kriminal iz „Aluminija“ i “Sokola“ stigao je do Christiana Schmidta, očekuje se akcija SIPA-e!?

Vrhuška HDZ-a sa Draganom Čovićem godinama upravlja sa firmom Aluminij i njihovim tokovima novca, korupcije i kriminala, o čemu pišem kao izvrsni poznavalac ovih prilika već punih 25 godina.
No, epilog kriminalnih radnji u nekadašnjem hercegovačkom gigantu čija je propast uzokovala odlazak velikog broja mladih iz Hercegovine u potrazi za korom kruha tek će izazvati pravu buruu javnosti, jer je upravo takav scenarij najavio predstavnik Udruženja malih dioničara Zlatko Topić.

„Naša Udruga je bila protiv izdavanja Anoda i za to je na sjednici Nadzornog odbora bio i predstavnik Hrvatske Vlade. Međutim, sada je i Hrvatska Vlada dala svoje odobrenje. Ostaje stari Nadzorni odbor, koji je radio kriminalne stvari, a to će potvrditi i nalazi nadležnih organa. Mi smo ovih dana pokrenuli akciju i kod SIPA-e i kod Federalne uprave policije, i kod svih svjetski relevantnih predstavnika u BiH, uključujući i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Svima ćemo prezentirati dokumentaciju kako i na koji način su pokradeni dioničari“, kazao je Topić.
Bilo kako bilo, u narednim danima razloga za brigu imaju u vrhuški Čovićevog HDZ-a iz čije su stranke godinama stizali „provjereni“ kadrovi koji su uživali u visokim mjesečnim primanjima dok je Aluminijski kombinat brojao svoje zadnje sate, te ga, baš kao i Elektroprivredu HZHB zavili u crno. /portal Sl. Bosna/

Prema istom ideološkom scenariju i matrici, kao nasljednici i otrovni hobotnički pipci, kao “rušiteljski blizanci“ Dragan Čović i Milorad Dodik, sljedbenici Franje i Slobodana u agresorskom period, kao i mentora Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića, u ovom mirnodopskom postdejtonskom periodu, zajednički su izvršioci urušavanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine!

Kao članovi istog guslarsko-orguljaškog orkestra, sa svojim trubačima, harmonikašima i drugim sviračima, uz primjenu iste zločinačke udružene tehnologije, zajednički djeluju u državnim institucijama, na urušavanju Sistema države, kao i blokada rada državnih institucija.

Dok “ugroženi“ i bolesno ambiciozni političar za Predsjedništvom BiH, Dragan Čović to radi, po ruskom sistemu “potihonko“ veoma lukavo i perfidno, dotle njegov jaran guslar Milorad Dodik, čini to otvoreno, glasno i jasno, reklo bi se ubitačno.

Veoma je brižan za Herceg Bosnu i status njegovih i jaranovi ambicija, kako bi i zločinačku Republiku srpsku što prije promovisao u njihovu državicu i što lakše i brže ujedinio i “srpski svet“, po neostvarenim željama svih njihovih predaka i mentora.Dokle će to činiti i rovariti, isključivo zavisi od našeg građanskog društva, koje je još uvijek uljuljano i uspavano, zahvaljujući tiradama, lažnim obećanjima i obmanama međunarodnih zvaničnika, koji nam u “našem ogledalcu“ prikazuju lažne slike svojih tobožnjih želja i potajnih dogovora sa ovim “sviračima“?

Dotle, njihov kriminal i lopovluci po hacijendama od Dedinja do mostarskih Bara, cvjeta li cvjeta, naš narod sve siromašniji, te u svojoj bijedi pomišlja neprekidno o mogućnostima ratne opcije, izazvane ponašanjima naših despota, diktatora, doglavnika i vožda.

Krajnje je vrijeme, da im stanemo na kraj svih njihovih rušilačkih aktivnosti, kriminala i lopovluka, po cijenu države i sopstvenih života.

Naša bosansko-hercegovačka glasi: “Stani malo od Doboja Mujo, i mi konja za trku imamo”!

VRHOstali prilozi:
» MEZARI I MEZARISTANI
Aziz Hurem | 23. May 2022 18:11
» ANDREJ NIKOLAIDIS I SENAD M. KARADJUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. May 2022 03:14
» LEGENDE O FERHADIJI BANJALUČKOJ LJEPOTICI
Mehmed Meša Delić | 18. May 2022 18:24
» UKRAJINSKA ODBRANA I PORAZ PUTINOVE POLITIKE
Božidar Proročić | 18. May 2022 18:19
» ZAŠTO SMO ZA NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA?
Mr. Milan Jovičić | 16. May 2022 20:51
» DRŽAVNIM BUDŽETOM PROTIV DRŽAVE
Zijad Bećirević | 16. May 2022 16:01
» RADNO ISKUSTVO I OBRAZOVANJE!
Mr. Milan Jovičić | 15. May 2022 00:59
» ZAUSTAVITI PROPUH PO BIH
Dr. Adamir Jerković | 12. May 2022 15:41
» UBRZANI PRISTUP BIH EU JE SAMO ŠUPLJA PRIČA
Zijad Bećirević | 10. May 2022 13:59
» GAZIJE I VITEZOVI, VOLJNO – SVI DRUGI MIRNO!
Dr. Mesud A. Ramić | 10. May 2022 02:12
» UZ DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM - PRIJEDORSKA DEKLARACIJA
Samir Hadzalić | 09. May 2022 20:01
» ALEKSANDAR VUČIĆ, ČETNIK, LICEMJER I LAŽOV
Sead Zubanović | 07. May 2022 01:30
» HEJ, SLOVENI, JESTEL' ŽIVI DOK VAS SENAD (AVNOJ) PEĆANIN TIMARI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. May 2022 00:54
» SAČUVAJ NAS BOŽE MILANOVIĆEVE KULTURE
Dr. Adamir Jerković | 04. May 2022 13:46
» NIJE ĆAMIL POČASNI GRAĐANIN
Said Šteta | 04. May 2022 02:26
» "DOBROVOLJAČKA" - SLOBODA ILI ROPSTVO? NA NAMA JE DA ODLUČIMO!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 03. May 2022 17:42
» OPET I TRAJNO ZA NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA
Mr. Milan Jovičić | 03. May 2022 17:27
» UKRAJINSKA BORBA - SIMBOL OTPORA FAŽIZMU NOVOG DOBA
Božidar Proročić | 03. May 2022 14:50
Ostali prilozi istog autora:
» SUDBINU PREUZMIMO U SVOJE RUKE!
15. April 2022 16:06
» SARAJEVO BEZ VRATNIKA ŠTA JE?
03. April 2022 14:51
» IZLUDJELI „SRPSKI SVET“!
28. March 2022 18:21
fastvee.gif
SrdjandDramanovic Studija.jpg
BosnaIzmjeneustava.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif