Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
U subotu, 22. 01. 2022. od 12.30 do 14 sati
STUTTGART: SKUP PODRŠKE BOSNI I HERCEGOVINI
Procitaj komentar
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 21. January 2022. 15:01:56


Protiv podjela i sukoba. Na skupu će govoriti Josip Juratović i Jasmina Horstert, članovi Bundestaga i Gari Pavković, šef Ureda za strance Grada Stuttgarta. Na skupu su dozvoljena isključivo državna obilježja/parole/zastave BiH!

U organizaciji Građanske inicijative, sutra, u subotu, 22. 01. 2022. godine, u Stuttgartu, glavnom gradu njemačke pokrajine Baden-Württemberg, u vremenu od 12.30 do 14 sati, održat će se skup podrške Bosni i Hercegovini: Protiv podjela i sukoba: Svi za BiH, BiH za sve!, sa koga će biti upućena glasna poruka da su građani/ke i prijatelji/ce Bosne i Hercegovine za mir, toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata, sukoba i podjela u nacionalne torove, da država Bosna i Hercegovina pripada građanima/kama, a ne stranačkim vođama, da pravna država mora da funkcioniše i da se državna pitanja trebaju rješavati u institucijama Bosne i Hercegovine.

- Organizovanje ovog skupa je naša građanska, ljudska reakcija i potreba da kao građani i građanke BiH prekinemo šutnju i dignemo svoj glas protiv pokušaja disolucije domovine i negativnih dešavanja u i oko BiH u posljednje vrijeme i da pošaljemo jasnu i glasnu poruku da smo za mir, za toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata, sukoba i podjela u nacionalne torove, da država Bosna i Hercegovina pripada građanima/kama, a ne stranačkim vođama, - kaže Nijaza Mešić, predsjednica Odbora za organizaciju ovog skupa Građanske inicijative Stuttgart.

Za sutrašnji skup u Stuttgartu vlada veliki interes građana iz cijele Njemačke, a pisma podrške stižu sa svih strana.

Osim govora predstavnika organizatora, prisutnima na skupu u Stuttgartu obratit će se i Jasmina Horstert i Josip Juratović, zastupnici u Bundestagu, kao i Gari Pavković, šef Ureda za strance grada Stuttgarta.Prema riječima organizatora, na skup podrške Bosni i Hercegovini dobro došli su svi dobronamjerni ljudi. Svi/e učesnici/e skupa imaju obavezu pridržavanja epidemioloških mjera/ Maske FFP2! Na skupu su dozvoljena isključivo državna obilježja/parole/zastave BiH!

Zabranjeno je korištenje svih stranačkih, vjerskih, nacionalnih, ratnih obilježja/parola/riječi/ispada, a svi transparenti bit će kontrolisani od strane organizatora i osiguranja.VRHOstali prilozi:
» MASAKR NA KAPIJI JE NAJTUŽNIJI DAN TUZLANSKE HISTORIJE
Anadolu Agency (AA) | 25. May 2022 13:11
» POŽAR U FABRICI AUSTROTHERM U BIHAĆU
Anadolu Agency (AA) | 24. May 2022 13:16
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
SrdjandDramanovic Studija.jpg
BosnaIzmjeneustava.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif