Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Islamske teme


SPECIJALNI RAMAZANSKI PROGRAM MEDIA CENTRA ISLAMSKE ZAJEDNICE U BOSNI I HERCEGOVINI
Procitaj komentar
Autor: MINA
Objavljeno: 25. March 2022. 21:03:43
Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini će ovog ramazana svim vjernicima i javnosti naše zemlje ponuditi brojne ekskluzivne sadržaje koji će biti emitirani putem medijskih platformi Media centra Islamske zajednice.

„BIR TV će tokom ramazana emitovati cjelodnevni program, s ciljem da svojim gledateljima u najljepšem svjetlu dočara i prenese ramazansku atmosferu“, izjavio je za Agenciju MINA direktor Media centra Amir Sakić.

Pojasnio je kako će ove godine poseban dio ramazanskog programa biti emitiran uživo, u istom terminu i na BIR Televiziji i na Radiju BIR.

„Riječ je o javljanju naših ekipa s terena u prediftarsko vrijeme u okviru serijala 'Ramazan u Bosni', i to iz 15 bosanskohercegovačkih gradova“, kazao je Sakić.

Predviđeno je da prvi sadržaj bude emitiran iz Trebinja, a nakon toga i Mostara, Bihaća, Livna, Sarajeva, Travnika, Zenice, Bosanske Gradiške, Banje Luke, Tuzle, Brčkog, Gradačca, Goražda, Srebrenice i Zvornika.

Cilj je da u okviru ovih programa bude predstavljen vjerski život u ramazanu u ovim gradovima, uz prisustvo najznačajnijih osoba iz vjerskog i kulturnog života. Također, na ovaj način se želi predstaviti i raznolikost, ljepota i duhovnost naše domovine.

Novina ove godine je i to što će tradicionalni Sehurski program Radija BIR, jedinstveni programski sadržaj u regionu koji se emitira uživo, u istom terminu biti emitiran i na BIR Televiziji. Osmu sezonu Sehurskog programa Radija BIR „Zapostimo zajedno“ i ovog ramazana vodi i uređuje prof. dr. Zehra Alispahić sa Fakulteta islamskih nauka (FIN) u Sarajevu.

„U našim programima ovog ramazana imat ćemo više od 150 gostiju, među kojima su naše muftije, glavni imami, intelektualci, istaknute javne ličnosti, ali i naše džematlije i vjernici zbog kojih i kreiramo naše sadržaje“, izjavio je Agenciji MINA izvršni direktor programa Media centra Nedim Hrbat.

On je posebno istaknuo činjenicu da su ove godine ostvareni značajni pomaci u djelovanju i radu Media centra.

„Dobili smo novu zgradu i realizirali i druge tehničke i kadrovske pretpostavke potrebne za cjelodnevno emitovanje signala BIR Televizije. Radujemo se ramazanu i mogućnosti da u ovim mubarek danima sa našim gledateljima podijelimo sve ono što smo za njih pripremili“, kazao je Hrbat.

Uz već spomenute, ramazanski program uključuje i mnoge brojne druge sadržaje i specijalne priloge koji će biti realizirani u okviru Media centra - u Islamskim informativnim novinama (IIN) Preporod, na Radiju BIR, portalu Preporod.info, te na BIR Televiziji.

VRHOstali prilozi:
» UČENJE KROZ RAD
Muhamed Hodžić | 10. June 2022 16:04
» U KUALA LUMPURU ODRŽAN SAMIT MUSLIMANSKIH UČENJAKA
Bošnjaci.Net | 31. May 2022 00:16
» SABOR ISLAMSKE ZAJEDNICE NEKAD I SAD
Muhamed Hodžić | 23. May 2022 13:47
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif