Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


Pismo predsjedniku Republike Hrvatske
MILANOVIĆU, NADAMO SE DA VAŠI ANTIBOSANSKI POSTUPCI I VAŠIH PAJDAŠA - NDH-OVACA I KRIMINALACA, NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO
Procitaj komentar
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 07. April 2022. 22:04:01
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) uputila je pismo predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, vezano za nedržavničke postupke, dolazak u Bosnu i Hercegovinu mimo državnih institucija i protokola, i posebno odavanja počasti zločincima HVO-a. Ujedno, naglasak na to ko je oslobađao a ko je izdao Bosnu i Hecegovinu? Pismo objavljujemo u cjelosti:

Predsjedniče Milanoviću,
Iskazujemo zahvalnost onom dijelu naroda Republike Hrvatske koji su otvorili svoja srca i suosjećali se sa žrtvama agresije i genocida u Bosni i Hercegovini. Žrtva agresije država Bosna i Hercegovina i Bošnjaci – žrtve genocida i udruženog zločinačkog poduhvata to dobro pamte i neće zaboraviti.

Predsjedniče Milanoviću,
Nažalost, odgovornost za mnoge žrtve snosi, direktno i indirektno, državno i vojno rukovodstvo Republike Hrvatske, a posebno njihovi sateliti, sljedbenici, podanici i osnivači paradržavne tvorevine “HZHB / HRHB” unutar države Bosne i Hercegovine. Time jasno naglašavamo, zločinačka paradržavna vojna formacija Hrvatsko vijeće odbrane (HVO) je bila istureno vojno krilo državne politike Republike Hrvatske i Hrvatske vojske (HV).

Shodno velikonacionalističkim apetitima, naravno, veliko-srpskim i veliko-hrvatskim dogovorima o podjeli Bosne i Hercegovine i nestanku bošnjačkog naroda, koje su vodili balkanski zlikovci Milošević – Tuđman, time i državno i vojno rukovodstvo Republike Hrvatske na čelu sa vrhovnim komandantom Franjom Tuđmanom, vojnim rukovodstvom, i sa hrvatskim paradržavnim rukovodstvom na čelu sa Mate Bobanom, odgovorni su za izdaju i predaju srpsko-crnogorskom agresoru cijele Posavine ali i drugih djelova bosansko-hercegovačke državne teritorije, i to u vremenu kada je isti agresor držao pod okupacijom oko 12% teritorija države Republike Hrvatske.

Prema tome, predsjedniče Milanoviću, vaša tvrdanja da je "HVO zajedno s Hrvatskom vojskom spasio BiH", toliko je niska, šizofrena, narcisiodna i otrcana floskula, da vam se smije sav normalan svijet. Ali jeste istina da su HVO (i Hrvatska vojska) počinioci masovnih ratnih zločina i izdali su Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake! Pored čenjenica da su se preko 25.000 Bošnjaka borili i stali u odbranu hrvatskog naroda i Republike Hrvatske protiv srpskog agresora, te da su 1.187 Bošnjaka ugradili svoje živote u temelje države Hrvatske, dok je oko 3.500 teških invalida, a za 82 Bošnjaka se još uvijek traga. Naravno političarima bez karaktera i osjećanja prema braniteljima Hrvatske, uključujući i vas kao predsjednika Hrvatska, bliskiji su četnici i nasljednici veliko-srpske genocidne politike protiv Bosne i Hercegovine i Bošnjaka u liku Vučića i Dodika, kao i kriminalci iz Hercegovine u liku Čovića, nego oni koji su se borili, krvarili i položili živote za državu na čijem ste čelu danas. Vjerujemo da će vas stići Božja kazna, ali i kazna birača u Hrvatskoj.

Predsjedniče Milanoviću,
Da budemo jasni, politički vrh Republike Hrvatske sa paradržavnim zločinačkim rukovodstvom “HZHB / HRHB”, zajedno sa HVO i Hrvatskom vojskom su izdali državu Bosnu i Hercegovinu i bošnjački narod! Da ne pišemo sada o detaljima i namjerama hrvatskih krimnalaca i zločinaca potčinjivanja Armije RBiH, ali bar da naglasimo, kada je Armija RBiH krenula u oslobađanje države od srpsko-crnogorskog agresora, politička i vojna rukovodstva Hrvata i Srba bili su u dobrim bratskim vezama. Kada je hrvatsko rukovodstvo vidjelo bježaniju agresorske vojske pred naletima Armije RBiH, ali i nagovor nekih međunarodnih moćnika, prepušteno im je da se ušetaju u Kupres, kasnije i Jajce. Nakon toga se uvidjelo ako nisu mogli podijeliti Bosnu i Hercegovinu, makar da ometu Armiju RBiH u oslobađanju okupirane teritorije.

Pored toga što su nekoliko pojedinaca iz političke i vojne vrhuške minorno osuđeni za UZP, počinjene masovne zločine, logore smrti, zlostavljanja, silovanja, progone, ubijanja i spaljivanja žrtava u Ahmićima, Stupnom Dolu, u kojima su ubijali bošnjačke bebe od nekoliko mjeseci do civila duboke starosti. Nažalost niko nije odgovarao za hrvatsku izdaju, prevaru, blokiranja i pljačke humanitarnih konvoja da se nahrani i odbrani stanovništvo i država RBiH. Time, predsjedniče Milanoviću, rukovodstva Hrvatske i paradržave “HZHB / HRHB”, HVO i HV znatno su doprinijeli srpsko-crnogorskom agresoru da počini genocid nad Bošnjacima i druge ratne zločine, kako bi uspio hrvatsko-srpski dogovor međusobne podjele Bosne i Hercegovine i potpunog uništenja bošnjačkog naroda. Da znate da direktno nosite na duši brojne nevine civilne žrtve Cerske i Konjević Polja, ali i Srebrenice, Žepe…, jer je sprječavanjem prolaza konvoja i izdajom od strane hrvatskog političkog i vojnog rukovodstva HVO (i HV), omogućeno agresoru da okupira pomenuta mjesta i da pobije i istrijebi hiljade bošnjačkih civila.

Predsjedniče Milanoviću,
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u Den Hagu je presudio hrvatskim zločincima, političkom i vojnom rukovodstvu Tuđmanove paradržavne NDH-azije u Bosni i Hercegovini, koje vi zdušno oplakujete. Naravno mnogi zločinci koji su dio toga udruženog zločinačkog poduhvata političkim mahinacijama u Bosni i Hercegovini i bježaniji i skrivanju u Hrvatskoj, još uvijek su daleko od sudske pravde. Ali se nadamo da vaši antibosanski postupci i vaših pajdaša - NDH-ovaca i kriminalaca, neće proći nekažnjeno, pravno, sudski…! Uključujući i vaše nagrađivanje neonaciste i kriminalca Ive Lozančića.

Bošnjaci pamte!!!

EVO KAKO SU SE BORILI I OSLOBAĐALI BOSNU I HERCEGOVINU!

VRHOstali prilozi:
» KORACI KA KVALITETNIJIM IZBORIMA
Mensud Alićušić | 01. July 2022 14:50
» VOĐA PARADE EDIN FORTO KOD REISU-L-ULEME
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. June 2022 22:20
» HISTORIJA NAM SE VRAĆA KAO SVETOSAVSKA NAGRADA
Muhamed Hodžić | 25. June 2022 12:30
» GENERACIJSKI USPJEH FC BOSNA ZH - PLASMAN U VIŠI RANG
Mensud Alićušić | 23. June 2022 19:44
» UKRAJINSKA BORBA OTPOR GENOCIDNOJ POLITICI RUSIJE
Božidar Proročić | 07. June 2022 15:44
» REPRIZA VIĐENOG, ALI BEZ PRVIH „STVARAOCA“ SRPSKOG GENOCIDA U BOSNI I HERCEGOVINI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. June 2022 18:58
» GLAS ZA BOSNU - MIR U EVROPI
Mensud Alićušić | 05. June 2022 15:23
» DARKO TANASKOVIĆ - SAMOZVANI ISLAMOLOG I ANTIBOSANSKI ANALITIČAR U AKCIJI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. June 2022 15:36
» MOJ SUSRET SA BOSANSKIM IMAMIMA U ZENICI I BIHAĆU POUKE I PORUKE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. June 2022 19:07
» BITI ILI NE BITI
| 19. May 2022 21:56
» VELIKORUSKA POLITIKA I OKUPACIJA UKRAJINE
Božidar Proročić | 16. May 2022 13:17
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif