Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


VUČIĆ TURSKIM "BAYRAKTARIMA" PRIJETI BOSNI I BOŠNJACIMA
Procitaj komentar
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 10. April 2022. 16:04:38
DR. MUSTAFA CERIĆ: Osobno, ne vjerujem Vučiću, jer vjerujem predsjedniku Turske Erdoganu da je dobro upamtio amanet, kojeg mu je rahmetli Alija povjerio, a to je da ni na koji način ne dopusti da Bosna i Bošnjaci ikad više budu izloženi genocidu, a kamoli da 'preko reda' jača Srbiju, Aleksandra Vučića, da za jednog Srbina ubija sto (100) muslimana u Bosni.
VUČIĆEVA PRIJETEĆA PORUKA BOSNI I BOŠNJACIMA: - ERDOGAN MI JE OBEĆAO DA ĆE SRBIJA DOBITI BAYRAKTARE PREKO REDA

Otvori link OVDJE.

Bošnjaci moji,
Ako je tačno da je Tayyip Erdogan obećao dronove „Bajraktar“ Aleksandru Vučiću 'preko reda', jer se Vučiću žuri, onda to znači da Vučićev glasnogovornik Aleksandar Vulin ne govori uprazno kad obavještava Urbi et Orbi da je: - Zadatak ove generacije (srpskih četnika) političara da stvori ‘srpski svet’, tj., sv(ij)et 'velike Srbije', gdje su svi Srbi u jednoj državi od Sidneja do sela Kukurović.

Osobno, ne vjerujem Vučiću, jer vjerujem predsjedniku Turske Erdoganu da je dobro upamtio amanet, kojeg mu je rahmetli Alija povjerio, a to je da ni na koji način ne dopusti da Bosna i Bošnjaci ikad više budu izloženi genocidu, a kamoli da 'preko reda' jača Srbiju, Aleksandra Vučića, da za jednog Srbina ubija sto (100) muslimana u Bosni. Dakako, sa 'obećanim' „Bajraktarima“ 'preko reda' Vučić bi bez po muke za jednog Srbina mogao na daljinski ubiti hiljadu (1000) muslimana. Što bi bio veliki napredak u modernizaciji srpske (Vučić-Dodikove) vojne sile u zaštiti srpskog-genocidnog plijena Eres.

Vjerujem, također, da će Erdogan, čim prije, demantirati Vučića kako bi otklonio objektivni strah kod Bošnjaka, koji ih zadesi u mubarek Ramazanu, od Erdogan-Vučićevih dronova 'preko reda', koji nemaju drugu namjenu, već da ih Milorad Dodik koristi za teroriziranje Bošnjaka, koji su konvertiti pa ih Dodik želi vratiti u pređašnje stanje krivo-slavlja, kao i za rušenje bosanske države, koju Dodik smatra fiktivnom, neodrživom i propalom državom.

Pretpostavljam da Erdogan zna da Vučić ne smije upotrijebiti njegove „Bajraktare“ 'preko reda' protiv Kosova, jer tamo je NATO. Ne smije ih upotrebljavati ni protiv Crne Gore i Makedonije, jer tamo je također NATO. I Hrvatska je sigurna od „Bajraktara“, jer je članica EU i NATO. Jedina Bosna je otvorena za napad „Bajraktara“ 'preko reda', jer se Vučiću žuri da dronom ojača Dodika kako bi mogao upisati genocidni plijen Eres u srbijanski grunt, kao dokaz Vulinovog zavjeta da ova generacija srpskih ratnika mora stvoriti 'srpski svet'.

Sasvim je jasno da Eres ima namjeru da onesposobi bosansku državu na način prenošenja državnih nadležnosti na entitet Eres. Ako to ostvari, onda slijedi fizička odbrana Eresa od legalnih bosanskih vlasti, tj., valja imati „Bajraktare“ za odbranu Eresa. Valja proglasiti Eres žrtvom agresije, nacizma i genocida što zahtjeva njenu nezavisnost i prisajedinjenje sa Srbijom te pozvati bosanske Hrvate da to isto urade uz poruku: "Čuvajte nam Herceg Bosnu" iz zahvalnosti Čoviću, koji je rekao: „Čuvajte Republiku Srpsku“.

Bošnjaci moji,
Nisam vojni stručnjak, ali zdrav razum mi kaže da je Vučićeva kupovina „Bajraktara“ 'preko reda' od Turske mnogo podlija od kupovine borbenih aviona „Rafal“ od Francuske. Jer za isporuku tih francuskih aparata i njihovo uključivanje u vojnu upotrebu treba vremena, koje je u ovakvoj geopolitickoj situaciji Srbiji i njenom agentu Dodiku u Bosni dragocjeno.

Osim toga, upotreba „Rafala“ u Bosni ne bi se mogla prikriti, ne bi se moglo reći da su to avioni Eresa. Bio bi to jasan znak agresije Srbije na Bosnu. Sa „Bajrkaktarima“ je situacija drugačija. Oni se mogu dati na upotrebu Eresu u željenoj situaciji i poslati već obučene pripadnike Vojske Srbije (VS) da djeluju sa terena u Eresu, jer „Bajraktari“ ne zahtjevaju toliku logističku podršku kao „Rafali“. Srbija čak može obučiti kadar iz Eresa u rukovanju „Bajraktarima“ tako da ne bude ni potrebe za direktnim angažmanom VS, niti za presvlačenjem njenih pripadnika u uniforme Vojske Eresa kako je to Srbija radila tokom prošle agresije na Bosnu.

Bosanske političke i vojne snage treba (mora) da srpsko-tursku trgovinu s „Bajraktarima“ isproblamatiziraju u NATO-u, SAD-ma i EU-ji tako da se ta trgovina istjera na čistac. Također, bosanske vlasti bi morale da zahtjevaju da NATO od Francuske zatraži da potpiše da „Rafal“ ni na koji način neće koristiti protiv Bosne, jer su i Francuska i Srbija na to obavezane dejtonskim mirovnim sporazumom. Isto to bi trebalo zatražiti od Francuske i Hrvatske kad su u pitanju „Rafali“, koji su nabavljeni za potrebe zračnih snaga Hrvatske.

Otvori link ovdje.

Bosanske vlasti treba da razmisle o odlasku u Ukrajinu, u Kijev, radi susreta sa ukrajinskim ministrom vanjskih poslova i predsjednikom Zelenskim kako bi im objasnili prednosti i manjkavosti Daytionskg sporazuma, kojem je Ukrajina sve bliže. To bi bilo jako korisno za Ukrajinu u tekućim i budućim mirovnim pregovorima sa Rusijom.

Ukoliko nije moguće fizički posjetiti Ukrajinu, onda bi trebalo organizirati sastanak preko video linka. Član Predsjednistva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je već obrukao bosansku državu svojim sastankom sa ministrom vanjskih poslova Rusije Lavrovom tako da bi ovakav susret sanirao tu vrstu štete i podigao ugled bosanskim vlastima na međunarodnom nivou.

Od ukrajinskih kolega bi se mogle čuti informacije korisne za formuliranje bosanskog odgovora na još jednu, ovaj put još podmukliju, agresiju sa druge strane Drine.

Bošnjaci moji,
Ovo vrijeme i okolnosti oko Bosne i Bošnjaka traži prometnu akciju na vrijeme i na pravom mjestu.

Čekanje da se stvari dogode same po sebi (bi-nefsihi) u našu korist, koštale su nas genocida.

Niko nema više pravo na taj hazard.

Od turskih medija očekujemo da pomognu Bosni i Bošnjacima da se priča o „Bajraktarima“ za Srbiju (Vučića i Dodika) protiv Bosne i Bošnjaka do kraja otkrije i osujeti.

Vijest o dostavi „Bajraktara“ 'preko reda' Srbiji (Vučići i Dodku) objavili su svi bosanski i regionalni mediji.

Allahu Milostivi, budi nam svjedok da smo učinili što smo znali i mogli! Amin!

VRHOstali prilozi:
» MOJA AMERIKA
Fatmir S. Bači | 04. July 2022 20:30
» GOLGOTA PRIJEDORSKIH JEVREJA I BOŠNJAKA
Samir Hadzalić | 02. July 2022 18:42
» UKRAJINA PODNOSI HEROJSKU ŽRTVU NA OLTARU EVROPE
Božidar Proročić | 02. July 2022 16:21
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2022 15:46
» UKRAJINA I PUTINOVE MRAČNE TERITORIJALNE AMBICIJE
Božidar Proročić | 29. June 2022 13:03
» DENIS BEĆIROVIĆ RADI DODIKA I FOTELJE ŽRTVOVAVO BOŠNJAKE I DRŽAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 28. June 2022 17:53
» NI MALO SE NE ŠALIM!
Hazbija Kalač | 28. June 2022 13:45
» BUDIMO SPREMNI ZA OKTOBAR, JER NAM JE TO JEDINI SPAS!
Mr. Milan Jovičić | 27. June 2022 02:22
» OD ZABRANJENE NACIJE DO CIVILNOG ILI GRAĐANSKOG NACIONALIZMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. June 2022 22:33
» ČEKA LI BIH KANDIDATSKI STATUS?
Dr. Adamir Jerković | 23. June 2022 19:27
» SLUČAJ KARAĐUZOVIĆ
Šemso Agović | 23. June 2022 19:15
» MILOMIRKA MILA MELANK IZ „NJIHOVE STRANKE“ IMA PRAVO: „EZAN ČISTI NEČISTU LJUDSKU DUŠU“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 22. June 2022 14:38
» ISTRAŽIVAČKI FAŠIZAM MILOMIRKE MILE MELANK
Elmedina Muftić | 22. June 2022 14:12
» JEDNA LASTA NE ČINI PROLJEĆE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2022 17:25
» DA LI JE POSTOJANJE RS PROTIVNO MEĐUNARODNOM PRAVU
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 20. June 2022 13:13
» IVAN ILJIN DRUGO PUTINOVO „JA“
Dr. Adamir Jerković | 19. June 2022 15:00
Ostali prilozi istog autora:
» MILORAD DODIK JE DANAJAC
01. July 2022 15:46
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif