Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


Reakcija Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije na presudu Više suda u Beogradu Huseinu Mujanoviću
IZRUČENJE BOSNI MUJANOVIĆA I OSMANOVIĆA ILI ZAMRZNUTI ODNOSE SA REPUBLIKOM SRBIJOM
Procitaj komentar
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 10. May 2022. 03:05:45
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) najoštrije osuđuje vlasti države Republike Srbije koji u kontinuitetu tri decenije, od zločinca Slobodana Miloševića do aktuelnog predsjednika Aleksandra Vučića, vrše političku i vojno-policijsku agresiju na državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Nad građanima Bosne i Hercegovine se kontinuirano sprovode raznovrsni oblici nasrtaja, zatvaranja, zlostavljanja od zloglasnih logora smrti, silovanja, zločina, progona i pogroma, uključujući i genocid nad Bošnjacima. Nakon genocidne agresije, slijede lažne optužbe protiv građana Bosne i Hercegovine, granična presretanja, hapšenja, držanje u beogradskim kazamatima i političke sudske procese koje srpski režim u sprezi sa bosanskim pravoslavcima na čelu sa Miloradom Dodikom, separatistima i kriminalcima sa američke crne liste, režiraju pred režimskim sudovima u Beogradu. Što jeste najbolji pokazatelj da državni organi Republike Srbije vrše sve oblike agresije nad međunarodno priznatom državom Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima koji se ne uklapaju u plan velike Srbije.

Ranije lažne optužbe i hapšenje Ilije Jurišića, zatim lažne međunarodne potjernice protiv nekadašnjeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine akademika prof. dr. Ejupa Ganića i generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka, komandanta Nasera Orića, te hapšenje pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine Huseina Mujanovića, Osmana Osmanovića, Edina Vranja, srebreničke, zvorničke grupe..., najbolji su pokazatelj da su krajnje namjere Republike Srbije i njihovih poslušnika i izvođača zločinačkih i političkih radova u Bosni i Hercegovini, revizija sudskih, historijskih i naučnih činjenica o agresiji i genocidu u cilju izjednačavanja zločinca i žrtve.

Potvrda tome je upravo da je danas Viši sud u Beogradu osudio pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine Huseina Mujanovića kaznom zatvora od deset godina, i to nakon što je Apelacioni sud predmet vratio na ponovno suđenje, jer je poništio presudu od 6. jula 2020.

Prvo, državni organi Republike Srbije nedvosmisleno pokazuju da ne poštuju suverenitet i integritet države Bosne i Hercegovine i međudržavne potpisane ugovore između država Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Da poštuju međunarodne i međudržavne sporazume, Viši sud u Beogradu ne bi sudio bosanskim državljanima Osmanoviću i Imamoviću, ni drugim državljanima Bosne i Hercegovine, već ako postoji sumnja ili optužnice predmet (i predmete) bi ustupili Sudu Bosne i Hercegovine, što su tražili zvaničnici države Bosne i Hercegovine.

Tvrdimo, bivši pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine Mujanović i Osmanović su potpuno nevini ljudi, nisu počinili bilo kakva zlostavljanja niti ratni zločin nad bilo kome pa ni nad onima koje je srpski režim angažovao da bar nekoga lažno svjedoče.

Pozivamo pravosudne organe Republike Srbije da budu na strani nevinih ljudi, istine i pravde, a ne političkih diletanata koji su okrjeli u kriminalu, pljački i zločinima, i koji se mogu održati na vlasti širenjem mržnje i straha. Zahtjevamo bez odlaganja da oslobode Mujanovića i Osmanovića, ili njihovi predmeti uruče Sudu Bosne i Hercegovine.

Zahtjevamo od pravosudnih organa Bosne i Hercegovine da od Republike Srbije svakodnevno traže izručenje srpskih ratnih zločinaca koji su pobjegli u Srbiju i postala “sigurna kuća” za ozloglašene zločince.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija od svih političkih faktora u vlasti ali i opoziciji, pojedinaca i stranaka, koji zastupaju interese države Bosne i Hercegovine, da ne dopuste ponižavanje države Bosne i Hercegovine i njenih građana - žrtava, a posebno pripadnika časne Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ukoliko režim Republike Srbije ne odustane od politike siladžijstva, političke agresije prema bosanskoj državi i građanima, da do daljnjeg zamrznu sve odnose sa Republikom Srbijom.

Ukoliko pojedinci i stranke u vlasti u Bosni i Hercegovini ne preduzmu sve nužne radnje da zaštite državu i građane, Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) pokrenut će široku kampanju koja će se odraziti na predstojeće izbore, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) sa sjedištem u New Yorku!

VRHOstali prilozi:
» U SARAJEVU SE ODRŽAVA 11. KONGRES DIJASPORE BIH
Anadolu Agency (AA) | 02. July 2022 15:08
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif