Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


TUŽNO SRPSKO PITANJE IZDAJE U MOSTARU!
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 05. July 2022. 03:07:53
Kako to u svome intervjuu za portal Kix.ba izjavljuje predsjednik udruženja Srba u Mostaru, gospodin Dušan Golo: „Tipičan vid izdaje u političkom smislu”, optužujući doktora Milivojevića, predsjednika SNSD-a u Mostaru i “autentičnog Srbina “ u Gradskom vijeću grada Mostara.

Upravo je stigla maca na njihova vratanca, jer su svi ti Srbi nebeski Bogom dati, koji pripadaju „srpskom svetu“ te su u startu zagovarali nastavak svoje propale ideologije veliko srpskih nacionalista sa čelnikom, guslarom Miloradom Dodikom.
Kada smo se mi normalni bosanskohercegovački Srbi, od pok. Radmila Brace Andrića, Ratka Pejanovića, Obrena Loze, Riste Pudara i inih, inače biranih vijećnika u Gradskom vijeću, poslije Dejtona, iskreno zalagali za nastavak normalnog suživota u ovome gradu, dođoše nam ovi konstitutivni i autentični Srbi, koji su stvarali i genocidnu Republiuku srpsku, te nas proglasiše neke rezervne Srbe.

Uostalom, prvi su to definisali u emisijama na TV, Milorad Dodik i vladika Grigorije, te su sve nas Srbe koji su ostali u Federaciji, nisu granatirali sa Podveležja i Čobanovog polja, rušili Mostar i ubijali njegovo stanovništvo, da zanemarimo Sutinu i njihove genocidne radnje i ostatke svoje pogubne veliko srpske nacionalističke ideologije.
Kada smo upravo u post dejtonskom periodu, pok. Braca i moja malenkost sastavili i zahtjevali od jedne grupe Srba da se formira ovo udruženje građana srpske nacionalnosti, u zgradi srpske Prosvjete (zgrada Svetozara Čorovića tzv. Šantićeva zgrada), a gospodin Golo je izabran za predsjednika, tada smo ih još upozoravali da se distanciraju od SNSD-a i zlokobne Dodikove politike i svih „ dodikovaca“.

Dušan Golo, predsjednik udruženja Srba u Mostaru
(Foto: klix)


Naprotiv, nisu nas poslušali, nastavili su sa svojim guslama guslati i stvarati sve Karadžićevo, onog zlikovca sa Pala, od nove Prosvjete, udruženja Gusala do svoga udruženja, uz pomoć SPC, vladike i popova, od Grigorija do Krulja i inih, nastojeći da eleminišusvenasSrbe tzv. rezervne i nepodobne za njihovu velikosrpsku politiku.

Dakle, sada je došao trenutak da Koordinaciju srpskih udruženja u Mostaru odlučno napustiti SNSD na čelu sa Veliborom Milivojevićem, koji je u decembru 2020. godine sa tadašnje zajedničke srpske liste “Ostajte ovdje” izabran za vijećnika u Gradskom vijeću Mostara.

“ Predsjednik Koordinacije srpskih udruženja u Mostaru, Dušan Golo, u razgovoru za Klix.ba taj potez je nazvao “klasičnom izdajom onoga za šta se Koordinacija Srba u Mostaru zalagala 24 godine”.
“To je tipičan vid jedne izdaje u političkom smislu, a u godinu i po dana mandata koji ima iz sebe kad bi podvukli crtu, narodu ne bi imali šta reći da je novo donio i učinio za bolji položaj srpskog naroda u Mostaru”, kaže Golo.

Nažalost, mlađani doktor, Velibor Milivojević, kažu da je hirurg bolnice u Nevesinju, opijen slavom i lažnom podrškom svoga psihopatskog mentora Milorada Dodika, apriori je prihvatio njihovu pogubnu i rušilačku nacionalističku velikosrpsku ideologiju, a podržan crkvenim vjerodostojnicima, odletio je u nebesa u visine “srpskoga sveta“.

Na sramotu i žalost i njegovih roditelja, koji su ga školovali i željeli da imaju sina doktora i šta više već specijalistu hirurga, međutim zaglavio je u prljave političke vode svojih prethodnika i psihopatskih slučajeva, od Miloševića, Karadžića, do Milorada Dodika i njihovih istomišljenika.

Ništa čudno i neobično nije za ovaj grad Mostar, u kojem su se zapravo našli zajednički partneri, agresori i osvajači, ka oi tvorci “genocidnih tvorevina“ RS i HB, sa čelnicima nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a, Milorad Dodik i Dragan Čović.


Postali su koalicioni mostarski partneri, a evidentno je da su to genski srodnici sa Blajburga i Ravne gore, ostali sui “blizanci razarači“ ove nam lijepe i jedine naše domovine Bosne i Hercegovine.

Zar je danas čudno i kome je nepoznato, da je upravo guslar Milorad ušao u stražnjicu svoga jarana i blizanca Dragana, te da uveliko brine brigu o hrvatskim interesima, jer će sigurnije sačuvati i genocidnu RS ako pored nje bude imao i priznatu genocidnu HB u Hercegovini i njihovom “stolnom gradu“ Mostaru.

Da li je gospodin Golo i njegovo udruženje i konačno shvatilo da se od nacionalističke konstitutivnosti Srba u HNK ne živi, jer i dalje ostaju građani “drugoga reda“ a zapošljavanje i nova radna mjesta su isključivo ostala u ovome gradu za koalicione partnere Hrvata i Bošnjaka, odnosno HDZ- a i SDA, bez nužne jednakosti i ravnopravnosti?

Može njihov guslar Dodo sa svojom svitom Srba iz “srpskoga sveta“ dolaziti samo na rođendane i slične lažne sajamske besjede, svoga veliko hrvatskoga grobara u Mostaru i Hercegovini, orguljaša Dragana Čovića.

Dakle, životno istinsko naravoučenije, da shvate i jedni i drugi Srbi, da je njihovo vrijeme prohujalo, jer u ovome gradu i široj regiji Hercegovine, bez pravih istinskih bosansko-hercegovačkih Srba i neće biti sreće i međusobnog dostojanstva i poštovanja, jer “dodikovci“ i ti njihovi Srbi neka krenu preko Dedinja i Srbije u Rusku oblast ili u Sent Petrsburg , kod tovarišča Vladimira Putina.

VRHOstali prilozi:
» ČEONI UDAR U SUDSKU PRAVDU I LJUDSKA PRAVA
Velija Murić | 28. November 2022 13:06
» IZ ZONE SUMRAKA ODJEKUJE: „SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!“
Mehmed Meša Delić | 26. November 2022 14:50
» DODIK OPET POLUPAO LONČIĆE
Eset Muračević | 26. November 2022 13:22
» POVIJEST (NI)JE UČITELJICA ŽIVOTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. November 2022 20:05
» OSMORKA I VELIKO SRPSKO-HRVATSKE BAJE!
Mr. Milan Jovičić | 23. November 2022 19:53
» KONTAŠ?
Said Šteta | 23. November 2022 16:28
» RAZMIŠLJANJE JEDNOG LEGITIMNOG BOŠNJAKA: „DRUGA FAZA GENOCIDA NAD BOSNOM“
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. November 2022 12:05
» ŠTA TO PORUČUJU I ŽELE NACIONALISTI IZ MOSTARA?
Mr. Milan Jovičić | 21. November 2022 01:09
» ESEJ O “G(L)ADNIM GODINAMA”
Dr. Harun Hadžić | 20. November 2022 14:55
» JETON NEZIRAJ – THE HANDKE PROJECT
Šemso Agović | 18. November 2022 13:56
» UKRAJINSKA POBJEDA U HERSONU POČETAK KRAJA PUTINA
Božidar Proročić | 16. November 2022 16:49
» (NE)POLITIKA KAO UDRUŽENI OSVETNIČKI PODUHVAT
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. November 2022 17:32
» HEROJI MOSTARA ZA VJEČNO PAMĆENJE
Mr. Milan Jovičić | 13. November 2022 16:19
» CRNI KVADRAT NA CRNOJ PODLOZI
Dr. Sead Alić | 12. November 2022 14:48
» SILNIKE NA OVOM SVIJETU ČEKA PONIŽENJE...
Sead Zubanović | 11. November 2022 14:56
» BH. HRVATI "ZAKOPAVAJU" I SAMI SEBE I HRVATSKU
Nada Starijaš Al Issa | 07. November 2022 20:26
Ostali prilozi istog autora:
» HEROJI MOSTARA ZA VJEČNO PAMĆENJE
13. November 2022 16:19
» PARLAMENTARNO POLITIČKO SMEĆE!
31. August 2022 21:35
» PO ČEMU SE TO RAZLIKUJEMO?
22. August 2022 13:45
» PISMA IZ RODNOGA SARAJEVA
15. August 2022 08:27
fastvee.gif
banmuftija.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif