Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Kolumne


NACIONALIZAM SA HDZ-OM I SNSD-OM IZNAD SVEGA
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 23. July 2022. 15:07:42
Da li to Gospodin Kristijan Šmit može da shvati činjienicu da oni smatraju da su Jevreji, Romi, Srbi, Bošnjaci i ostali građani drugoga reda?


„To što Jevereji i Romi nemaju pravo da budu članovi Predsjedništva BiH, njemačkom diplomati Christianu Schmidtu nije problem. I kada Srbima iz Federacije ustavom zabrane kandidiranje za člana Predsjedništva BiH, međunarodna zajednica se ne osvrće. Ne osvrću se ni onda kada Bošnjacima uskrate pravo na bosanski jezik u Republici Srpskoj i kada Bošnjak iz RS nema pravo kandidovanja za člana Predsjedništva BiH. Ne interesiraju Ured visokog predstavnika ni prava građana, ne zanimaju ih ni prava manjina. Ignorišu pet presuda Evropskog suda za ljudska prava. Ne pomišljaju da reagiraju ni u slučaju presude Ustavnog suda BiH kojom je utvrđeno da ostali nemaju nikakva prava kada su u pitanju (pot)predsjedničke funkcije na nivou entiteta. Ali kada treba rješavati “hrvatsko pitanje”, onda su tu svi. Od Matta Palmera do Angeline Eichorst. Od Johanna Sattlera do Christiana Schmidta. Tada se ujedine i Brisel i Vašington. A Moskva je već odavno rekla da u BiH “postoji hrvatsko pitanje i treba ga rješavati”. /citat portala Istraga.ba/

Oprostite, poštovani gospodine Kristijan Šmit, u funkciji ste Visokog prestavnika OHR-a, što izuzetno poštujem tu za nas veoma važnu i rekao bih sudbonosnu funkciju!

(NE)recimo da nismo znali?
Da, istina je da je “otac hrvatske nacije“ Franjo Tuđman, još ranije odlikovao Kristijana Šmita odgovarajućim ordenom, sigurno ne bez razloga!“Dakle, njemački političar dobitnik je odličja "Red Ante Starčevića" koje je ranije dodijeljeno dvojici ratnih zločinaca Dariju Kordiću i Jadranku Prliću. Hrvatska odbila inicijativu da ovo odličje oduzme ratnim zločinicima, a Christian Schmidt nije odbio Hrvatsku da primi ovo odličje.
Na temelju Ustava Republike Hrvatske i Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske a na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja, Predsjednik Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli odlikovanja Redom Ante Starčevića za osobiti doprinos u uspostavi i izgradnji suverene hrvatske države te promociji vanjskopolitičkih interesa Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj i u svijetu, odlikuje se gospodin Christian Schmidt”, pročitao je s papira Andrej Plenković prije nego je odličje predao ovom njemačkom političaru“ /Istraga.ba portal/.

Nećete mi zamjeriti, s obzirom Vašim danom rođenja 25.08.1857 god. Upravo sam postao student Beogradskog elektrotehničkog fakulteta sa reg. br, 57 / 57, čime Vam želim staviti do znanja da sam mnogo stariji od Vas.
Međutim, postao sam i veliki stručnjak sa izgrađenim šest velikih industrijskih objekata u bivšoj Jugoslaviji, poliglota, profesor, parlamentarac Savezne Skupštine u Beogradu i Republike BiH u Sarajevu, viječnik Gradskog vijeća grada Mostara i njegov predsjednik, kao i specijalizant velikog „Siemensa“ te govorim i Vaš jezik.
Sve mi daje za pravo, da sam istinski meritoran građanin ove moje jedine domovine da i Vama ovo uputim i napišem.
Odmah Vam dajem do znanja, da niste dovoljno shvatili i naučili lukavu i licemjernu , lažnu politiku ovih „ latina iz HDZ-a i svih veliko srpsko hrvatskih nacionakista koji rovare u našem sistemu vlasti, kako po ličnom osjećanju uočavam da navodite vodu na njihov mlin, sa najnovijim Vašim težnjama za nametanjem izmjena izbornoga zakona.

Nije li ovo vraćanje duga njihovim idolima za sva Vaša odlikovanja sa kojima su Vas okitili.
Kao građanin ove mi jedine, ponosne i uzorne moje Bosne i Hercegovine, kao živi svjedok i preživljene golgote pod čizmama bojovnika HV i HVO, kao i ubitačne nacionalističke politike HDZ-a, na ovim prostorima Mostara i šire regije Hercegovine, mogao bih Vam napisati mnogo toga istinitog i sadržajnog, sa kime to mi imamo mučnoga posla.

Ovi lažnih „ugroženi hrvatski čimbenici“ akademika Dragana Čovića su najjobičniji lažovi i kriminalci, koji su uzurpirali i vlast i imovinu na ovim prostorima, koji primjenjuju diskriminaciju kao najuveći nacionalisti, vrše majorizaciju i sljedbenici su one „nečiste ustaške krvi“ od Blajburga do dana agresije na moju domovinu i grad Mostar.

Zato Vas i pitam gospodine Šmit, čemu sada sve ove rasprave i Vaše pripreme da vršite bilo kakve izmjene izbornoga zakona, koji je kako prisluškujem u interesu upravo ovih zlobnika „ustaških gena“ sa Blajburga ili HDZ-a ove najveće ubitačne nacionalističke stranke u Hrvata?
Oktobar mjesec je blizu, i tog 02. u mjesecu upravo će naši narodi, građani i glasači konačno rećji svoje stajalište po pitanjima izbora svoje nove vlasti, pa neka se poslije tih izbora pozabave i konkretnim izmjenama i novim zakonima, bilo bi to jedino ispravno i pravo riješenje.


Nadati se, da možete poslušati i uvažiti ova razmišljanja i preporuke, jednog 85. godišnjaka, iskusnog radno i životno visokog intelektualca, patriotu i pravog građanina ove mi jedine domovine Bosne i Hercegovine, rođenog Sarajliju i preživjelog Mostarca, od nasrtaja i golgote HDZ-ovih čimbenika.

VRHOstali prilozi:
» KNJIGE LAŽNIH NASLOVA
Šemso Agović | 03. October 2023 17:17
» FCJK INSTITUCIJA KOJA JE NA KONSTANTNOM UDARU NEGATORA CRNE GORE
Božidar Proročić | 02. October 2023 00:50
» NACIONALNI „DAN BOŠNJAKA“ U PRIŠTINI I SKOPLJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. October 2023 15:45
» ZAŠTO JE BOSNA I HERCEGOVINA (NE)INTERESANTNA?
Mehmed Meša Delić | 01. October 2023 15:00
» KADIJA TE TUŽI, KADIJA TE SUDI
Mr. Milan Jovičić | 01. October 2023 13:07
» 28. SEPTEMBAR DAN BOŠNJAKA SAČUVATI RIJEČ, JEZIK I KNJIŽEVNOST
Božidar Proročić | 27. September 2023 17:38
» BABOOOOO, JAVI SE!
Said Šteta | 27. September 2023 17:10
» DEJTON – DRVO MIRA
Mehmed Meša Delić | 26. September 2023 21:03
» DVIJE PREDSTAVE UDRUŽENOG PODUHVATA KOJI SE (NE)TIČU BOSNE I BOŠNJAKA/BOSANACA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. September 2023 14:30
» DENISE, SMJENJUJ OVE SVOJE NEZNALICE I RUŠITELJE!
Mr. Milan Jovičić | 25. September 2023 02:02
» DOK ČARŠIJA PULSIRA
Dr. Mesud A. Ramić | 22. September 2023 20:07
» VELIKOSRPSKE BLJUVOTINE DODIKA SU JEZIVE
Mr. Milan Jovičić | 22. September 2023 15:43
» RUSIJA NE ODUSTAJE OD SVOJE GENOCIDNE POLITIKE
Božidar Proročić | 21. September 2023 18:16
» U SUSRET 12. REBIUL-EVVELU
Dr. hfz. Halil Mehtić | 21. September 2023 14:13
» BOSNA I HERCEGOVINA MEĐ DVA MRAKA
Mehmed Meša Delić | 19. September 2023 19:39
» FOJNIČKI MEHLEM
Šefka Begović-Ličina | 19. September 2023 16:33
» BOŠNJAČKA SERVILNOST POSTAJE DEGUTANTNA
Sead Zubanović | 18. September 2023 16:25
» U VLASTI SU NAM „PACOVI PODRUMAŠI“ SA PIJANSKOM IDEOLOGIJOM
Mr. Milan Jovičić | 18. September 2023 14:50
Ostali prilozi istog autora:
» KADIJA TE TUŽI, KADIJA TE SUDI
01. October 2023 13:07
» LIJEP TI JE OSMJEH, VUČKO NAŠ
23. August 2023 14:26
» ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA
18. June 2023 05:11
» MOSTARSKA PRIČA ZA MALU DJECU
07. June 2023 17:53
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EsmirBasic2312.jpg
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif