Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Komentari


DURAKOVIĆ I BEŠLAGIĆ DA SE IZVINU I NE DOZVOLE DA NJIHOV EGO BUDE VEĆI OD ISTINE
Procitaj komentar

Autor: Nihad Aličković
Objavljeno: 24. August 2022. 17:08:22
Pozivam Ćamila Durakovića i Enisa Bešlagića da priznaju svoju grešku. Njihove izjave shvatit ću kao lapsuse i greške u koracima...

Pozivam vas da priznate da ste pogriješili, ja sam to masu puta uradio, Ne dozvolite da vaš ego bude veći od istine, ostanite na strani ISTINE
Čuli smo se Ćamil i ja telefonom, zato ga pozivam da stane na stranu istine i zbog sebe i zbog Enisa, ali najviše zbog ISTINE. Jer ovo postaje ubjeđivanje između Bošnjaka šta je i kako je bilo u Bosni i Hercegovini tokom agresije, a ustvari svi jako dobro znamo šta je i kako je bilo! Nećemo se kao Bošnjaci razapinjati ali nemojte ulaziti u još dublji problem, jer nepotrebno je pravdati greške koje se tiču svih nas. Ja na takve greške ne mogu i ne želim da šutim!!!
Ovo je moja reakcija na današnji Ćamilov video i nadam se da će poslušati moj dobronamjeran savjet!
REAKCIJA
Ćamile uz svo poštovanje međusobnog poznanstva, zajedničkih prijatelja i poznanika, uz sve što si nekad uradio dobro i što nekad nisi, smatram da si ovaj put pogriješio i sebi zabio autogol.
Niko Enisa ne cijedi zbog toga što je on Enis niti što je dobar ili loš glumac, niti ga cijedi znog njegovih privatnih istupa i slično. Stvar je u tome da je svojim dijelom izjave narušio masu toga a to je ono što se dokazuje preko 25 godina a to je da mi nismo išli ubijali ni napadali druge.
Nama je smrt došla na vrata, prilikom dolaska te smrti neki su se opredjelili za nju za stranu smrti, ali izdajnički kao što je APZB Fikret. Nije to bilo međusobno ubijanje već s jedne strane odbrana države a s druge izdaja države i sopstvenog naroda pa i lični interes.
Ovim svojim komentarom, "PA ZAR NISMO SE MEĐUSOBNO UBIJALI?" daješ PUNI LEGITIMITET onom lažljivcu Ibranu Mustafiću koji je pokušao da podvali tezu da se od 8372 ubijena Bošnjaka u Srebrenici, preko 1500 ubilo međusobno. Kakva je to retorika? Koliko se ta retorika i budalaština plaća? Kakve su to tablete i nerazumni postupci za takvim izjavama?
Ja ne moram biti iz Srebrenice, iz Prijedora, iz Foče iz Višegrada itd., da bih neke stvari znao. Ne moram imati šehide u porodici i familiji pa da bih tek tad možda mogao biti osviješten ili da bi se moja pikala kao Bošnjaka kao čovjeka. Dovoljno je biti pametan i objektivan i raditi ovo što radi nas nekoliko da bi izoštrili s vremenom um i prepoznavali greške kao Bešlagićeve pa evo i tvoje!
Ti, kao neko ko je jedan od predstavnika Srebrenice, najbolnije tačke bošnjačkog naroda ako smatraš da smo se ubijali međusobno onda imaš težak problem sa brtinom jezika spram pameti.
Ovo je tvoj autogol Ćamile. Izjava koju PODEBLJAVAŠ kako bi iskontrirao istini.
Nismo se mi međusobno ubijali ni međusobno napadali.
- Nisu Bošnjaci ni ARBiH iza sebe ostavili oko 3000 masovnih, sekundarnih, parcijalnih, tercijalnih GROBNICA itd.,
- Nisu Bošnjaci ni ARBiH imali oko 300 logora, Ćamile,
- Nisu Bošnjaci ni ARBiH silovali preko 30.000 žena druge nacionalnosti,
- Nisu Bošnjaci ubili niti u jednom gradu 102 djece kao u Prijedoru, niti 1601 kao u Sarajevu niti preko 1300 kao u Podrinju, itd.
- Nisu Bosnjaci Ćamile niti Armija, odlazili u druge zemlje i Republike i klali, pljačkali, silovali, iživljavali se i na kraju počinili genocid nad nekim,
- Nisu Bošnjaci niti ARBiH vadili djecu iz utroba nikome, Ćamile, kao što je to rađeno bošnjačkim ženama,
- Nije ARBiH, Ćamile, nigdje granatirala i pucala na porodilišta,
- Nisu ĆAAAAAMILE, nigdje, Bošnjaci ni ARBiH strpali srpske civile pa ni hrvatske u kuće i spaljivali ih kao u Višegradu, u Pionirskoj, na Bikavcu, itd.,
- Nismo BRATE ĆAMILE mi zamotavali popove u neke crkvene ćilime kao sto su zamotavali hodže u džamijske ćilime i palili ih oko Prijedora,
- Nismo mi Bošnjaci Ćamile, nijednoj srpskoj majci izveli SEDAM MUŠKIH GLAVA IZ KUĆE i pobili i zakopali u masovnu grobnicu,
- Nismo mi Ćamile dragi, nikada od navedenog ništa uradili pa ni pisali pjesme o klanjima i ubijanju i veličali takve postupke,
- Nismo Ćamile nikada redali ljude, živa bića na mostove na stijene i klance i ubijali ih bacali u rijeke i niz planine i brda,
- Nisu Bošnjaci Ćamile imali nikakav SANU ni Plan ni program po kojem su trebali i htjeli istrijebiti Srbe i Hrvate u RBiH ili ih protjerati iz nje, kao što su imali Hrvatska i Srbija, ne nisu, nisu moj Ćamile. Zato Ćamile nema priče o građanskom ratu, nema priče o međusobnom ubijanju, nema priče ni mjesta o međusobnom napadanju.

Mi smo mjesta gradove i sela OSLOBAĐALI, nismo napadali,
Mi nismo ratovali već smo se branili i čak i tada ako su pojedinci počinili neko djelo, osuđivali smo istupnike i prijestupnike.
Mi smo ljude i narod i državu branili A NE NAPADALI. Mi smo bogomolje čuvali a ne rušili.
Mi smo svoju zemlju čuvali od nestanka a ne išli da otimamo od drugih zemalja teritorij!
NISMO ĆAMILE I ZATO JE BESMISLENO PRIČATI i pokušavati, opravdati komentar koji nije na mjestu. Niko Enisa ne kritikuje za sve ostalo rečeno već za ono što je POGREŠNO u tome rečenom!
Puno moralnije, istinitije i pametnije bi bilo, da je Enis rekao kasnije da se izvinjava, da je napravio lapsus da zna kako su stvari stajale i kako stoje, a ne da je i ti koji bi trebao da mu ukažeš na grešku prije mene ili bilo koga, pokušavaš da opravdaš jednu takvu izjavu.
Nije Ćamile uredu, nije normalno i zbog takvih budalaština bošnjački narod trpi podijeljenost i rasturenost, zbog takvih podjela unutar Bošnjaka se Bošnjaci sele i odlaze i napustaju BiH, ne samo znog ekonomskih razloga.
Takođe Ćamile, kada stavljaš ARBiH u kontekst odbrane koju ti nazivaš časnom a istovremeno joj očigledno nesvjesno podvaljuješ zločine kojih čak i nema, onda vidim da ti najobičnije stvari ne razumiješ. Kažeš Armija je pucala u odbrani pa ubijala. Jel’ to Ćamile stavljaš u kontekst vojnika armije koji puca prema vojniku tzv. vrs ili Srbije, na stotine metra udaljenosti sa linije na liniju pa ga pogodi, sa upadom 5 srpskih zločinaca u kuću u kojoj siluju nekoliko žena, pobiju muškarce, pokolju djecu i nastave dalje? Jesi li ti svjestan o čemu ti pričaš? Jesi li svjestan svoje nesvijesti? Očigledno da nisi.
Je li ti Ćamile znaš, a znam da znaš da je NAJDOKUMENTOVANIJI dio izvršenog genocida a to je snimak iz Godinjskih Bara gdje su streljani Srebreničani, ubijeni upravo od strane jedinice koja je bila pod komandom MUP-a Srbije? Je li to međusobno ubijanje Ćamile?
Ćamile zar nisu Srbijanski avioni oni koji su nadlijetali tvoje rodno mjesto LUKE i bombarovali ga? Je li to međusobno ubijanje ili agresija i direktan jednostrani zločin? Jesi li ti slao Ćamile Avione na Bajinu Baštu, na Srbiju i druge gradove? Ja znam da nismo!
Na sve to Ćamile u svom videu kažeš SRAMNO da MI treba da istupimo prvi, da mi treba prvi da kažemo da nam je žao što je neko naš nekoga ubio a očito zaboravljaš kada već spominješ Kazane, da su Kazani presuđeni još tokom agresije i opsade Sarajeva. Valjda Ćamile oni koji su izvršili agresiju i počinili genocid i masovne zločine treba bar jednom da dođu pred nas i spuste glavu i priznaju šta su uradili i pokaju se za to, a ne da upravo takve koji negiraju to sve, TI i slični tebi dovodite u šehitluke među nišane žrtava i puštate ih da kroz njih hodaju i prolaze A ODLAZE idalje sa TVRDNJOM da tu nije počinjen genocid. Dakle, ti nemoj da dijelis savjete nikome, molim te. Ti ne!
I još nešto. Nemaš pravo spočitavati ni meni niti bilo kome ko živi u Federaciji što dođe i bude malo na prostoru tzv. rs-a i vrati se kući. To je glupo i bezobrazno. Ja se šetam tim manjih bh entitetom haman ništa manje nego ti, i to jako dobro znaš, ali ja Ćamile ne mogu da se UBIJEM jer sam igrom slučaja rođen u Sarajevu, niti neko što je rođen u Bihaću, Mostaru, Tuzli, Zenici i slično. Ali dolazimo Ćamile tamo da bi vama povratnicima dali podršku. Dolazimo jer je to NAŠ BOSANSKI TERITORIJ a ne genocidom stvorena paratvorevina. Međutim evidentno je da ni svi povratnici na svoje u tzv. NISU ISKRENI u svom djelovanju i povratku. Znam Ćamilije hiljade povratnika, koji se uopšte ne busaju u prsa što su se vratili na svoje. Jer ljudima je to bio prirodan potez jednostavno, VRATILI SU SE NA SVOJE i njima to ne predstavlja nikakav čin za pohvalu niti veličanje sebe.
Odgovori mi ti Ćamile ako već Enis ne može, je li na Hrvatsku izvršena agresija ili ne?
Jesu li se u Vukovaru pobili Hrvati i Srbi međusobno ili je počinjen zločin nad Hrvatima Vukovara i drugih mjesta?
Reci mi Ćamile jesu li se u Jasenovcu međusobno ljudi poubijali ili su svjesno i planski pobijeni Srbi, Romi, Jevreji i Bošnjaci?
Reci mi Ćamile, čemu ova glupost i ovakva izjava kad bi ti trebao da znaš bolje nego mi, a Boga mi ispada obratno! Kakav je to ego, kakav je to interes kakve su to tablete u bojama i šta li već, kakvi su to nepotrebni komentari koji ne stoje na mjestu pa NI U SNU!
O svemu ostalom, patriotizmu, i svemu što si naveo nema potrebe da se oglašavam, visina patriotizma nije visina inteligencije, niti je visina patriotizma presudna u objektivnosti, realnosti i racionalnosti! Džaba patriotizam ako neke stvari ne shvataš nakon 30 godina!
Pitaj Ćamile Nasera Orića, je li se narod neđusobno ubijao u i oko Srebrenice ili je Naser branio državu na prostoru u koji su najviše ulazili upravo dželati iz Srbije kako vikendaši tako i plaćenici i jedinice pod komandom MUP-a Srbije itd. Pitaj ga Ćamile da vidim šta će ti Naser Orić odgovoriti!

E moj Ćamile!!!

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

VRHOstali prilozi:
» OTVORENO PISMO ELMEDINU KONAKOVIĆ MINISTRU VANJSKIH POSLOVA DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. July 2024 16:43
» „POSLJEDNJI BOJ“ AKADEMIKA ADAMIRA JERKOVIĆA
Oslobođenje | 07. July 2024 00:30
» OD PETKA DO PETKA
Mensur Pašalić | 21. June 2024 18:25
» NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“
Božidar Proročić, književnik i publicista | 18. June 2024 14:04
» CRNA GORA I KURBAN BAJRAM PRAZNIK RADOSTI I ZAJEDNIŠTVA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 15. June 2024 15:59
» IN MEMORIAM DR. OMER ĐURBUZOVIĆ
Božidar Proročić, književnik i publicista | 14. June 2024 14:14
» GLASAJTE JAMAALA BOWMANA
Bošnjaci.Net | 11. June 2024 21:10
» STRANKA NYANS NA IZBORIMA ZA EVROPSKI PARLAMENT
Bošnjaci.Net | 08. June 2024 17:12
» OTVORENO PISMO ANDRIJI MANDIĆU
Božidar Proročić, književnik i publicista | 25. May 2024 12:33
» 21. MAJ DAN HRABROSTI, SLOBODE I JEDINSTVA - JEDNA JE CRNA GORA
Božidar Proročić, književnik i publicista | 20. May 2024 14:31
» GRANADA
Zineta Subašić | 19. May 2024 15:32
Ostali prilozi istog autora:
» MI ŠUTJETI NEĆEMO!
27. January 2019 02:41
» ODBRANJEN TRG HEROJA
08. October 2016 01:16
» IZDAJNICIMA ZA SVA VREMENA!
15. May 2015 03:17
» KO VIŠE VOLI BIH, PITANJE JE SAD???
01. February 2015 11:38
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif