Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Teme


Otvoreno pismo drugu Fahrudinu Radončiću
MR. JOVIČIĆ: DRUŽE FAHRUDINE, KANI SE TI NAŠEG ŽELJKA KOMŠIĆA
Procitaj komentar

Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 05. September 2022. 15:09:58
Kako sam lično po prirodi jako osjetljiv na nedolične postupke pojedinaca, a veoma zainteresovan za konkretnim saznajima, kao penzioner ispred kompjutera a bivši veoma aktivni Titov omladinac, još ostao na njegovom putu, otvaram stranicu interneta i čitam: Mustafa Čandić: Radončić je srpski špijun Šćepo
Dakle, ne upuštajući se u sadržaj cjelovitog teksta i ovo mi je bilo dovoljno, da se danas obratim drugu Fahrudinu Radončiću, ali ne po pitanju ovoga svjedočenja gospodina Mustafe, već se želim osvrnuti na aktuelni i trenutni naslovf, kao i sadržaj istoga: “RADONČIĆ OBJAVIO RAT KOMŠIĆU: “Dovodiš nas u sukob sa Briselom, Londonom, Berlinom i Amerikom!”
Nakon gostovanja Željka Komšića u programu sarajevske televizije Face, reagovali su iz Saveza za bolju budućnosti optužili lidera DF-a i člana Predsjedništva BiH da “našu zemlju dovodi u sukob i udaljava od Brisela, Londona, Berlina i SAD.
Dakle, imao sam priliku slušati i gledati ovaj intervju kod Senada na FACE TV, bez potrebe polemizirati njegov sadržaj, upravo u ovome predizbornom trenutku, iako je gospodin Željko Komšić sve istinito iznio i ukazao, što bi se to sada našao drug Fahrudin Radončić da ga kritikuje.
Usput, nameće se odmah pitanje za druga Fahrudina, da li on po običaju “navodi Radobolju na Čovićev mlin“.
Što bi to nas Mostarce u cjelovitoj i permanentnoj golgoti sa HDZ-om i Draganom Čovićem, u ovome trenutku više interesovao Brisel, London, Berlin i Amerika, od našega Mostara i naših nedaća koje smo doživjeli od hrvatske agresije na grad i njegov nezapamćeni urbicid, brojne logore i tortura logoraša, progoni i ubistva, leševi po ulici fronta Bulevara Revolucije i brojni drugi detalji i izazovi.
Pitamo se, nije li drug Fahrudin zaista pobrkao lončiće, od nekog redovnog rođendanskog vina kod Dragana Čovića ili Milorada Dodika, ali je činjenica da je već dokazani jaran ovih “braće rušitelja“ jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.
Za nas bi bolje i unosnije bilo, da si se pozabavio sa svojim ministrom Nerminom Džinđićem i premijerom Fadilom Novalićem, koji su nam servirali planetarni kriminal i pljačku, uz njihovu podršku HDZ-u i Draganu Ćoviću, protjerali radnike i sve Srbe bez obeštećenja.


Sramotno je, druže Fahrudine Radončiću da ti kao “Hrvat islamske vjeroispovjesti“ (tako te je krstio đeneral Franjo) redovno izigravaš nekog velikog Bošnjaka, a otrovne strijele si redovno upućivao porodici Izetbegović bezuspješno, a sada si se okomio na Željka Komšića.
Od svih prohujalih foteljaša našeg troglavog Predsjedništva, nisi smio zaboraviti da je ŽĐeljko Komšić bio stameni “kremen kamen“ na braniku ove nam domovine, upravo od najezde ove “braće blizanaca“ najvećih srpsko-hrvatskih nacionalista i njihovih kadrovskih istomišljenika, papaka i ulizica.
Mi Mostarci, koji smo doživjeli i preživjeli tu silnu torturu i zulum sa njihove strane, ne samo u agresiji sa istoka i zapada, već u kontinuitetu u post Dejtonskom period, do današnjih dana.
Druže Fahrudine, treba znati i govoriti samo istinu, za koju se lično borim godinama, kao patriota i građanin ovoga grada stradalnika sa Vukovarom, a Srebrenica je planetarna sudbina i sramota cijelog sveta.
Upravo radi istine ovo ti sve i pišem, ne što posebno volim Željka Komšića, jer da pročitaš moje pismo njemu lično u mojoj knjizi PISMA SA NERETVE, gdje sam ga i “krstio“ opravdano kao “boljševika“ i sl. ali je istina da je on ostao i bio jedini Hrvat, koji je mogao statin a put Draganu Čoviću i njegovom nacionalističkom HDZ-u, to je istina, veoma bolna kako za koga.
Mnogo bih ja toga konkretnog mogao tebi napisati druže Fahrudine, jer sam i stariji, (rođen si 24.svibnja 1957. god. kada sam krenuo na studije Elektrotehnike u Beograd), mnogo toga pamtim, visoki intelektualac, graditelj voljene nam Juge,parlamentarac BiH u Sarajevu i savezni u Beogradu, vijećnik Gradskoga vijeća grada Mostara i njegov Predsjenik u mandate 2000/04 god. Professor generacija elektro stručnjaka, čovjek koji je ostao na Titovom putu iz reda Bosanskih Srba, ako to nešto znači.
Druže Fahrudine, kani se ti našeg Željka Komšića, slavi i dalje rođendane tvojih “jarana“ Dragan a i Milorada, jer isti imaju i dobre podrume vina, loze, šljivovice i pršuta svih vrsta, sa Kojima goste i ruske ambasadore i neke druge i treće.

VRHOstali prilozi:
» DODIJELJENE NAGRADE "ISNAM TALJIĆ" ZA 2022. GODINU
Preporod.info | 04. December 2022 03:33
» PROGON MUSLIMANA ZBOG NOŠENJA FESA
Muhamed Hodžić | 02. December 2022 13:35
» HRABROST JE BITI ŽENA DANAŠNJEG SELA
Fahra Kurdija | 28. November 2022 19:04
» ZEMLJO MAJKO ZA TOBOM ČEZNEM JAKO
Aziz Hurem | 22. November 2022 16:57
» SUZBIJANJE KRAJNJE DESNIČARSKIH ORGANIZACIJA NA BALKANU
Detektor.ba | 17. November 2022 18:16
» OSMI NOVEMBAR DAN POBJEDE KOJI SLAVI AZERBEJDŽAN
Božidar Proročić | 08. November 2022 14:36
» SREBRENICA NIJE DOGAĐAJ - SREBRENICA JE PROCES
Mensud Alićušić | 24. October 2022 00:01
» „MAMA, KAD ĆE DOĆI BABO?“
Bošnjaci.Net | 18. October 2022 02:06
» BIO ŠARENI, SJECKANI ILI BUREDŽIK, U BOSNI JE BUREK SAMO S MESOM
Anadolu Agency (AA) | 17. October 2022 14:46
Ostali prilozi istog autora:
» KAKAV UČITELJ, TAKVI I UČENICI
05. December 2022 16:52
» HEROJI MOSTARA ZA VJEČNO PAMĆENJE
13. November 2022 16:19
» PARLAMENTARNO POLITIČKO SMEĆE!
31. August 2022 21:35
» PO ČEMU SE TO RAZLIKUJEMO?
22. August 2022 13:45
fastvee.gif
banmuftija.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif