Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Izbori


EFENDIĆ U MOSTARU PORUČIO: OVE IZBORE SVE JE DRUGAČIJE, GRAĐANI IMAJU ZA KOGA GLASATI
Procitaj komentar

Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. September 2022. 12:09:09
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) je u mostarskom Narodnom pozorištu održala predizborni skup uoči Općih izbora 2. oktobra.

Govornici su bili nosioci liste Stranke za BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH dr. Samir Kreso i dr. Safet Omerović, kandidat za Parlament Federacije BiH. Stranka za BiH za Skupštinu HNK u koaliciji je sa “Platformom za progres”, a nosilac liste je dr. Adis Bubalo iz SBiH-a. Kandidati su kroz obraćanja ukazali na važnost predstojećih izbora, navodeći da je izlaznost građana ključna za pozitivne promjene u Bosni i Hercegovini.

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH, koji je i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo sa skupa u Mostaru poručio je da Bosni i Hercegovini treba siguran izbor za izazove koji su pred nama, a taj izbor je osnažena Stranka za BiH.

Promjene su kako je rekao u našim rukama, te je građane pozvao da 2. oktobra olovkom doprinesu da se kroz izbor najboljih kandidata i dogode promjene, napravi organizovana i razvijena država u kojoj će građani svih životnih dobi živjeti dostojanstveno i sretno.

“Do sada je bilo mnogo problema zato što i kada se izlazilo na izbore nije se imalo šta izabrati. Na ovim izborima ima jedna važna razlika, ima se za koga glasati. Ima dobra stranka koja neće razočarati one koji je podrže, koja ih neće ostaviti i koja im neće okrenuti leđa. Ono što sam od početka bavljenja politikom uvijek imao na umu to je da one koji nam daju podršku nikada ne smijemo razočarati. Tako je to bilo u Općini Novi Grad gdje sam biran direktno kao kandidat za načelnika i bit će tako i sa Strankom za BiH u godinama koje su pred nama”, kazao je Efendić.


Podsjetio je da Stranka za BiH u svojim redovima ima najbolje kandidate koji su, kako je naglasio, pokazali da su spremni u svakom segmentu ovu zemlju voditi naprijed, te pokrenuti reformske procese i stvarati bolji ambijent za život.

“Zemlja je u teškoj situaciji, trebat će vrijeme, ali kad jednog dana krenemo naprijed vjerujem da neće izostati podrška naših građana koji znaju prepoznati kvalitet. Često nisu imali priliku da pravi kvalitet izaberu, ali ja sam siguran da će ovaj put kada dobiju jednu ponudu kakvu imaju sa Strankom za BiH dati podršku takvoj stranci”, istakao je Efendić.

Kandidat za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH dr. Omerović upozorio je da svjedočimo vremenu ugroženosti države, Mostara, kao i opstanka u ovoj državi.

“Ovo je vrlo ozbiljan razlog da se ponovo vratimo iskonskoj politici Stranke za BiH u borbi za državu, ali i Mostar. Ne možemo dijeliti Mostar, ne možemo dijeliti Bosnu i Hercegovinu na etničke torove, – poručio je dr. Omerović.


Osvrnuvši se na stanje u zdravstvu kazao je kako novca za liječenje pacijenata ima, ali je problem kako se on raspoređuje. Istakao je da su prava pacijenatima nedostupna jer je provedba zakona koji se odnose na zdravstvo vrlo loša.

Na programsku okosnicu Stranke BiH koju čine proizvodnja vlastite hrane i energije, unapređenje turizma, razvoj industrije i razvoj komunikacija kroz obraćanje podsjetio je i dr. Bubalo, kandidat za Skupštinu HNK. Kazao je da iz Bosne i Hercegovine ljudi neće odlaziti ako im se osigura posao, dobar životni standard i sigurnost.

“Dolina Neretve može prehraniti BiH. Ljudima treba garantovati otkup proizvoda, otkupne cijene, kao i investirati u prerađivačku industriju. Turizam je već na zavidnom nivou razvoja u Mostaru. Ako se ove stvari upare mi zaista možemo ubrzati razvoj, zaustaviti odlazak mladih i kreirati radna mjesta. Imamo resurse samo ih treba na pravi način iskoristiti. Ključ rješenja je upravo u Mostaru” – kazao je Bubalo.

VRHOstali prilozi:
» POZNAT RASPORED MANDATA ZA SKUPŠTINE KANTONA U FEDERACIJI BIH
Anadolu Agency (AA) | 23. October 2022 12:56
Ostali prilozi istog autora:
Bosnjackakucabanner.jpg
Optuzujembann.jpg
Feljtonalijaizetbegovic.jpg
fastvee.gif
EnesTopalovic54.jpg
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Beharban.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
NjegosMilo.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif